Jumala

Jumalan halukkuus auttaa

Jumalan halukkuus auttaa

Taas kerran lyhyt raamatunlause pysäyttää minut. On ihmeellistä, miten Jumalan Sana voi ruokkia meitä juuri sillä, mitä tarvitsemme. Tämä on lause, jonka olen lukenut monesti ennenkin ja silti se kirkastaa mieleni ja auttaa minut hengittämään syvemmin. Se muistuttaa minua Jumalan halukkuudesta auttaa. Ja kun muistan tämän, olen valmis mihin tahansa.

Kun pelko minut valtaa, minä turvaudun sinuun. (Ps. 56:3)

Seitsemän sanaa myöhemmin olen täynnä toivoa. Tämä jae osoittaa meille, miten meidän tulee kohdata elämä: Mitä tahansa tapahtuukin, luotamme Jumalaan. Minä tunnen, että voin tehdä tämän, kun Jumala huolehtii lopusta. (Ja jos et pysty turvaamaan Jumalaan omin voimin, pyydä apua. Jumalan armo auttaa sinua luottamaan häneen.)

Olisi hyvä, jos kääntyisimme Jumalan puoleen heti haasteita kohdatessamme. Mitä enemmän harjoittelemme tätä pienissä asioissa, sitä varmemmin teemme niin myös myrskyaaltojen yltyessä. Joten harjoittele tätä silloin, kun sinulle menee hyvin ja sitten kun olet todella peloissasi, tiedät kenen puoleen kääntyä. Ja kehen voit luottaa.

Jumalan halukkuus auttaa

Tiesitkö, että Jumalan halukkuus auttaa on ilmiömäistä. Hän ei petä meitä. Hän suo meille tarvitsemamme. Kauniisti ja runsain mitoin. Älä luota minun sanaani, lue itse Raamatusta:

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtava Isä ja runsaan lohdutuksen Jumala! Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia. (2. Kor. 1:3-4)

Jumala lohduttaa meitä. Ei vain pikkuriikkisen vaan niin paljon, että pystymme sitten lohduttamaan muita. Jumala synnyttää meissä toivoa, rohkeutta, iloa, toivoa, uskoa ja kaikkea, mitä tarvitsemme elääksemme voittoisasti. Jumalan halukkuus auttaa on astronominen; Jumalan avulla ei ole rajoja.

Joten älä unohda syödä ja juoda hengellisesti. Muutoin unohdat kuinka hyvä ja antelias taivaallinen Isämme on ja unohdat myöskin kenen puoleen kääntyä, kun pelko iskee. ’Älä pelkää’, Raamattu kehottaa näin uudestaan ja uudestaan. On aika uskoa. Ja elää sen mukaisesti.

Rakas Jumala,
Sinä olet mahtava Jumala.
Kiitos, että pidät meistä niin hyvää huolta.
Auta meitä kääntymään puoleesi pienissäkin asioissa,
jotta muistaisimme sinut, kun myrsky puhkeaa.
Kaada armoa armon päälle ja
Lohduta meitä, virkistä ja uudista meidät.
Voimaannuta meidät elämään voittoisasti nimessäsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Muista tosiaan pitää hengellisestä hyvinvoinnistasi huolta. Tai – paremminkin – etsiydy säännöllisesti Jumalan hoidettavaksi, sillä ilman Jumalan hoitoa emme yksinkertaisesti jaksa uskoa ja toivoa. Mutta Jumalan Sanan voima on ihmeellinen! Rukoukset kuunnellaan ja täytymme pyhällä ilolla. Älä jätä itseäsi Jumalan huolenpidon ulkopuolelle, sitä saa huokaisemalla Jumalan puoleen. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Odota hyvää, sillä Jumala on hyvä!

2 thoughts on “Jumalan halukkuus auttaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *