uskossa kasvaminen

Epäpuhtauksien poistaminen johtaa eheyteen

Epäpuhtauksien poistaminen johtaa eheyteen
Jasmin Sessler / Unsplash

Omahyväisyys on vaarallista. Se voi tappaa meidät hengellisesti. Ja se ei kuitenkaan ole sitä, mitä haluaisimme, vai mitä? Kuitenkin olemme vaarassa, jos emme ole valppaita. Perusteeton itsetyytyväisyys sekä mukavuuden yliarvostaminen laittavat meidät vaaravyöhykkeelle tiedostimme sitä taikka emme. Siksi meidät pitää välillä tutkiskella itseämme, olemmeko mahdollisesti etääntymässä Jumalan meille osoittamalta tieltä. Epäpuhtauksien poistaminen johtaa eheyteen, jota halajamme.

Poista kuona hopean seasta,
niin sepän käsissä syntyy malja.
Poista jumalaton kuninkaan luota,
niin valta ja oikeus vahvistuvat.

(San.l. 25:4-5)

Jumalan tahto on ylivoimaisesti parasta meille. Kuitenkin saatamme tietämättämme hidastaa sen tapahtumista. Aivan kuten kuona pitää poistaa hopean seasta, jotta seppä voi takoa laadukkaan maljan, niin myös meistä pitää poistaa epäpuhtaudet, jotta Mestari voi tehdä meistä ehjän ja puhtaan armonastian.

Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. (1. Joh. 1:8-9)

Epäpuhtauksien poistaminen johtaa eheyteen

Jumala on valmiina antaamaan meille anteeksi ja puhdistamaan meidät kaikesta vääryydestä. Meidän tarvitsee vain nöyrtyä, myöntää olevamme syntisiä ja pyytää anteeksi. Jumala on innoissaan saadessaan kaataa armoa armon päälle ja antaa meille anteeksi. Epäpuhtauksien poistamisen tarkoitus on siunata meitä, eheyttää meidät, tehdä meitä enemmän Kristuksen kaltaiseksi.

Mikä tahansa meissä, mikä ei ole sopusoinnussa Jumalan tahdon ja tarkoitusten kanssa, seisauttaa hengellisen kasvumme. Aluksi emme ehkä huomaa sitä, mutta mitä enemmän kuonaa keräämme, sitä vähemmän rauhaa koemme.

Eheys ja hengellinen hyvinvointi ovat seurauksia siitä, kun olemme yhtä Kristuksen kanssa. Sillä epäpuhdas kuona tulee meidän ja Kristuksen väliin, siksi eksymme ja tulemme rauhattomiksi. Joten epäpuhtauksien poistaminen armon avulla on paras tie hengelliseen hyvinvointiin. Varsinkin kun Jumalalla on jo kaikki valmiina meitä varten.

Rakas Jumala,
Tulemme luoksesi väsyneinä ja taakoitettuina.
Antaudumme sinulle ja pyydämme, että näyttäisit todellisen tilamme.
Osoita meille kaikki matkamme varrella keräämämme kuona, joka pitää saada pois.
Pese meidät puhtaaksi kaikesta vääryydestä, tee meistä yhtä puhtaita kuin sinä.
Näytä meille, miten elää sopisoinnussa sinun tahtosi ja tarkoituksesi kanssa ja voimaannuta meidät tekemään niin.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

En tiedä, miten sinä suhtaudut, minä suorastaan rakastan tuota vertausta epäpuhtauksien poistamisesta hopeasta, jotta siitä saataisiin tehtyä kelpo astia. Meiltäkin pitää poistaa epäpuhtaudet, jotta voisimme olla kaikkea sitä, mitä Jumala on meitä varten suunnitellut. Annetaan Jumalan muokata meitä tahtonsa mukaisesti. Silloin me saamme eheyden, rauhan ja tarkoituksen. (Kaikki niitä asioita, joita olemme etsineet, vain vääristä paikoista.)
Ole suuresti siunattu, ystäväni, antaessasi Pyhän Hengen osoittaa sinulle elämäsi epäpuhtaudet! Tiedä, että tämä on alku hengelliselle eheydelle (eikä todellakaan tie tuhoon ja turmioon).

4 thoughts on “Epäpuhtauksien poistaminen johtaa eheyteen

 1. Hei!
  Olipa puhutteleva ja kuitenkin lohdullinen kirjoitus.
  Näin on kaikki pitää antaa Taivaan Isän käsiin ja tunnustaa syntinsä.
  Hän hoitaa kyllä loput!
  Kiitos näistä ihanasta blogeistasi!
  Hyvää syksyä sinulle!
  Tarja 🙏

  1. Kiitos, Tarja! Niin, armo ei poista lakia, vaan täyttää sen. Jumala on pyhä eikä luovu pyhyydestään meidän takiamme, vaan armossaan saattaa meidät hänen yhteyteensä ja pyhittää meidät armollaan.
   Oikein ihanaa, armollista ja siunattua syksyä myös sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *