armoa arkeesi

Kestävyys, lohtu, toivo

Kestävyys, lohtu, toivo

Silloin kun elämä antaa parastaan, tunnemme itsemme onnellisiksi. Ja kun myrskyt raivoavat elämän merellä, voihkimme kilpaa tuulen ulinan kanssa, eikö? Mutta entäpä jos olisi mahdollista elää tyynesti myös myrskyjen keskellä? Mitä jos kestävyys, lohtu ja toivo olisivat aina ulottuvillamme?

Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoaJumala, jolta kestävyys ja rohkaisu tulevat, antakoon teidän olla keskenänne yksimielisiä Kristuksen Jeesuksen tahdon mukaisesti, niin että te yksimielisesti, yhdestä suusta ylistäisitte Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumalaa ja Isää. (Room. 15:4-6)

Kestävyys, lohtu, toivo ovat asioita, joita meille tarjotaan Jumalan Sanassa. Kaikki, mitä tarvitsemme tulee Jumalalta, myös kestävyys ja rohkaisu. Meidän siis ei tarvitse olla tunteidemme tai olosuhteiden vietävinä. Me voimme saada kestävyyttä, lohtua ja toivoa joka tilanteessa.

Valitettavan usein vain jätämme ne vastaan ottamatta. Luulemme pärjäävämme omillamme tai luulemme, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Mutta näinhän ei ole.

Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa. (Fil. 4:13)

Kestävyys, lohtu, toivo

Me jaksamme jatkaa elämän matkaa Jumalan armon avulla. Kuten Paavali, kestämme kaiken hänen avullaan, joka antaa meille voimaa. Armo on Jumalan käyttövoima meidän keskellämme. Sama voima, joka herätti Jeesuksen kuolleista, on sinun käytettävissäsi. Älä jätä sitä käyttämättä. Sen käyttämättä jättäminen ei ole epäitsekkyyttä tai nöyryyttä, vaan omahyväistä ylpeilyä.

Jumala rakastaa sinua ja haluaa olla kaikessa mukana. Hän haluaa antaa sinulle kestävyyttä, lohtua ja toivoa, kaikkea mitä tarvitset jaksaaksesi eteenpäin. Tämä ei ole taikuutta tai positiivista ajattelua, vaan Jumalan vaikutusta elämässämme.

Joten uskotaan ja luotetaan Jeesukseen. Pysytään Sanassa ja rukouksessa, iloitaan Jumalan rakastavasta läsnäolosta. Siinä vastaanotamme jokapäiväisen armomme, juuri siinä muodossa, mitä kulloinkin tarvitsemme.

Rakas Jumala,
Anna anteeksi epäuskomme ja epätoivomme.
Tulemme luoksesi uupuneina ja ahdistuneina.
Auta ja armahda!
Jätämme ristin juurelle huolemme ja murheemme,
taakkamme ja tuskamme.
Anna meille armosi,
anna meille kestävyyttä, lohtua ja toivoa,
anna kaikkea, mitä tarvitsemme jaksaaksemme eteenpäin.
Ja älä anna vain vähän,
vaan anna niin paljon armoasi,
että sitä läikkyy yli,
että sielumme autiomaa puhkeaa kukkaan.
Kiitos, Jeesus, että sinä pidät meistä huolen.
Auta meitä muistamaan, että sinulta avun saan.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Jeesus on sinut pelastanut ja vapauttanut. Nyt sinun pitää – Jumalan armon ja voiman avulla – pistää tämä vapaus käytäntöön. Älä jää ahdistukseen ja epätoivoon, vaan tee iloinen vaihtokauppa Jeesuksen kanssa. Anna pois tuskasi ja taakkasi ja ota vastaan rauha ja rakkaus. Kestävyys, lohtu ja toivo voivat olla sinun elämäsi jokaisena päivänä. Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni. Usko ainoastaan!

3 thoughts on “Kestävyys, lohtu, toivo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *