armoa arkeesi

Piilevät epäjumalat

Piilevät epäjumalat

Mikä on sinun lempipaikkasi? Mitä teet, kun sinulla on omaa aikaa? Vastauksesi näihin kysymyksiin kertovat paljon sinusta ja arvoistasi. Ne voivat myös paljastaa piilevät epäjumalat elämässäsi.

Toki on hyvä, että meillä on paikka, missä voimme rentoutua ja olla niin kuin haluamme. Mutta joskus sydämemme johdattaa meitä väärille teille ja rakennamme alttareita piileville epäjumalillemme ja vietämme aikaa niiden luona enemmän kuin meidän pitäisi.

Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi. (Matteus 6:21)

Piilevät epäjumalat

Mikä on elämäsi keskus? Onko se taulutelevisio vai onko se Jeesus? Tai ehkä se on jotain ylevää kuten vapaaehtoistyö tai perheesi. Mutta jos se ottaa Jeesuksen paikan, se on joka tapauksessa (piilevä) epäjumala. On aika paljastaa nämä piilevät epäjumalamme.

»Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi. (5. Moos. 6:4-5)

Meidän todellakin tulee tietää, missä aartemme on. Ja jos se ei ole Jeesus, meillä on paljon rukoiltavaa. Sillä me emme voi itse pakottaa muutosta (tai voimme, mutta se jää useimmiten hetkelliseksi). Sen sijaan, meidän täytyy rukoilla tiemme takaisin Jeesuksen luo.

… eivät pärjää Jeesukselle

Vain Jeesus voi sytyttää iankaikkisen kipinän sydämiimme. Mutta hän tekeekin sen todella hyvin, jos annamme siihen luvan. Jeesus voi osoittaa meille vielä paljon siunatumman lempipaikan kuin omamme. Hän voi näyttää meille, mitä todella elvyttävä ja virkistävä oma aika voisi olla.

Joten jätetään ristin juurelle kaikki piilevät(kin) epäjumalalmme ja pyydetään Jeesusta johdattamaan meidät Taivaan Isän läsnäoloon. Se on se maailman paras paikka. Se on ainutlaatuinen paikka meille jokaiselle, sillä Jumala tietää parhaiten, mitä kukin meistä tarvitsee. Meidän tarvitsee vain tulla paikan päälle. Kaikki on valmista.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että palvomme piileviä epäjumalia.
Haluamme sinut, silti halumme vievät meidät harhaan.
Luo meille lempipaikka sinun läsnäoloosi.
Päihitä kaikki piilevät epäjumalamme, Jeesus.
Vedä meidät lähellesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Älä pelkää tuoda piileviä epäjumaliasi Jeesukselle. Tätä varten Jeesus tuli maailmaan: vapauttamaan meidät kahleista. Meidän ei tarvitse alistua riippuvuuksien hallintayrityksiin, vaan saamme tuoda ne ristin juurelle päivittäin. Jeesus päihittää ne mennen tullen, vaikka meille ne olisivat kuinka mahdottoman tuntuisia. Aloitetaan päivämme Jeesuksen kanssa, eletään elämämme Jumalan kanssa. Sitä suloisempaa elämää ei ole.
Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *