kristityn elämä

Antautumisen kauneus

Eikö olekin mielenkiintoista miten kaikki kristityn elämässä alkaa antautumisella? Juuri se sana ja asia, mitä vihaamme kunnes näemme sen kauneuden. Annahan kun selitän. Antautumisen kauneus on totta. Se johtaa meidät epätoivon syövereistä valoon ja rakkauteen.

Tottahan toki me pelastumme yksin armosta, mutta se ei tapahdu, jos emme sydämissämme antaudu Jeesukselle. Lisäksi kaikki kasvu armossa ja viisaudessa tapahtuu antautumisen kautta. Kristityn elämä on yhtä antautumista. Jumala ei halua muuta kuin että sydämestämme antaudumme hänelle, sitten hän pitää huolen kaikesta muusta.

Antautumisen kauneus

Antautumisen kauneus on siinä, että se ei ole loppu (niin kuin usein pelkäämme). Vaan se on alku paremmille ja siunatuimmille asioille elämässämme.

Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon. (Joh. 12:24)

Jos siemen ei kuole, se ei voi tuottaa yhtään mitään. Joten jos haluat olla hedelmällinen, sinun pitää antautua Jeesukselle. Ei vain kerran, vaan aivan joka päivä. Siten elät valossa ja rakkaudessa. Ja elämäsi täyttyy merkityksestä ja tarkoituksesta.

Kristityn elämä

Minusta näyttää myös siltä, että mikä tahansa kaunis tai tavoittelemisen arvoinen asia, alkaa antautumisella. Jos haluamme, että itse vähenemme tehdäksemme tilaa Jeesukselle, sekin tapahtuu antautumisen kautta.

Kun antautumisesta tulee meille elämäntapa, olemme todella siunattuja. Silloin voimme kuulle Isä Jumalan sydänäänet. Ja se, hyvät ystävät, on taivas maan päällä.

Rakas Jumala,
Me kiitämme ja ylistämme sinua siitä,
että opetat meille antautumisen kauneudesta.
Herra, me todella haluamme olla sinun.
Annamme sinulle sydämemme ja mielemme,
aivan kaikkemme, sinulle.
Me annamme sinulle myös
halumme, suunnitelmamme ja unelmamme,
tapahtukoon elämässämme vain sinun tahtosi.
Näytä meille sydämesi, tahtosi.
Haluamme seurata sinua.
Näytä meille antautumisen kaunes.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Voi tuntua pelottavalta antaa määräysvalta omasta elämästä Jumalalle, mutta ei ole kuitenkaan mitään parempaa tai siunatumpaa maan päällä. Jos antautumisen kauneus ei ole sinulle vielä auennut, aloita antamalla ensin pieniä asioita Jumalalle. Ja kun huomaat, että se toimii, laajenna sitä pikku hiljaa koskemaan koko elämääsi. Mitä kokonaisvaltaisemmin antaudut, sitä enemmän voit tuntea Jumalan läsnäolon ja voiman elämässäsi. Ja sitä siunatumpi ja onnellisempi tulet olemaan.


5 thoughts on “Antautumisen kauneus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *