kirkkovuosi, uskossa kasvaminen

Hengessä väkevä

Hengessä väkevä

Oletko sinä Hengessä väkevä? Haluaisitko olla? Ja mitä se ylipäätänsä tarkoittaa? Otetaanpa selvää. Johannes Kastaja – jonka syntymäpäivää vietetään monissa kirkoissa ympäri maailmaa tänä viikonloppuna – on hyvä esimerkki ihmisestä, joka oli Hengessä väkevä. Saamme varmaankin häneltä joitakin vinkkejä.

Lapsi [Johannes] kasvoi ja vahvistui Hengessä. (Luukas 1:80)

Johannes Kastaja oli täysin omistautunut toteuttamaan kutsumustaan. Hän ei antanut kenenkään tai minkään häiritä häntä sen toteuttamisessa. Miksi me sitten annamme kaiken mahdollisen häiritä meidän kutsumustamme ja yhteyttämme Jeesukseen? Herra, armahda!

Johannes Kastaja uhrasi mukavuutensa ja maineensa Kristuksen tähden. Hän ei varmaankaan ymmärtänyt koko Jumalan pelastussuunnitelmaa, mutta silti hän oli valmis tekemään oman osansa. Eikä hän esittänyt tekosyitä sille, miksi hän ei olisi halunnut tehdä epämuodikkaita tai epämiellyttäviä asioita. Miksi me sitten teemme niin? Herra, armahda!

Koska Johannes oli Hengessä väkevä, hän pystyi näkemään elämänsä Jumalan silmin. Hän ei välittänyt siitä, mitä muut ihmiset ajattelivat hänen ruokavaliostaan (villihunaja ja heinäsirkat) tai vaatteistaan (tehty kamelinkarvoista). Eikä hän juossut rahan, aseman tai maineen perässä. Miksi me sitten teemme niin? Herra, armahda!

Hengessä väkevä

Johannes Kastaja oli Hengessä väkevä ja siksi hän teki kaikkensa ollakseen kutsumuksensa mittainen, hän jopa antoi henkensä sen vuoksi. Oletko sinä valmis tekemään niin? Mitä ajattelet? Oletko sinä valmis olemaan hullu Kristuksen tähden?

Tulemme Henkessä väkeväksi kokonaisvaltaisen antautumisen kautta. Sillä mitä enemmän vuorovaikutamme Jeesuksen kanssa, sitä enemmän kutsumuksemme kirkastuu. Ja mitä enemmän asumme Jeesuksessa, sitä vahvemmaksi Hengessä tulemme. Tämä voi tuntua hyvin yksinkertaiselta, mutta se vaatii omistautumista ja halukkuutta luopua sellaisista asioista, jotka estävät keskittymästä Jeesukseen.

Mitä ne voisivat olla sinun elämässäsi? Oletko sinä halukas tekemään mitä tahansa tullaksesi Hengessä vahvaksi? Voit alkaa prosessin juuri nyt. Jumala odottaa kuulevansa sinusta. Hänellä on sinulle asiaa.

Rakas Jumala,
Haluaisin olla Hengessä väkevä niin kuin Johannes Kastaja.
Joten antaudun sinulle kokonaan.
Käytä minua niin kuin haluat.
Saakoon elämäni merkityksen sinussa.
Ole iankaikkisesti ylistetty.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Hyvää juhannusta sinulle, ystäväni! Iloitaan Jumalan hyvyydestä ja valon määrästä. Valon lapsena tämä aika vuodesta tuntuu erityisen hyvältä. Annetaan Taivaan Isän jutella suoraan sydämellemme. Hän aivan varmasti johdattaa meitä eteenpäin. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Sinä olet rakastettu, odotettu ja kaivattu. Joten juokse Jeesuksen luo, hänessä löydät elämäsi tarkoituksen ja tulet Hengessä väkeväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *