armoa arkeesi

Epätoivosta uudistumiseen

epätoivosta uudistumiseen

Onko sinulla tapana jäädä jumiin ikäviin ajatuksiin tai tunnelmiin? Minulla on sinulle hyviä uutisia. Vasta-aine negatiivisuuteen löytyy rukouksesta. Todella. Olemme tervetulleita Jumalan syliin, vaikka tuntisimme millaista epätoivoa tahansa. Uudistuminen tapahtuu, kun tunteemme kohtaa Pyhän Hengen rukouksessa. Kyse ei ole meistä, vaan Pyhästä Hengestä. Ja siksi se on niin tehokasta. Matka epätoivosta uudistumiseen on lyhyt, se kestää vain rukouksen verran.

Joten älä yritä korjata itseäsi tai tilannettasi, jotta voisit rukoilla. Tule vain Jeesuksen luokse sellaisena kuin olet ja koe uudistuminen itse. Jos tämä ei vielä ole vakuuttanut sinua, vertaa Psalmin 77 alku- ja loppuosaa ja näet eron. Tai vertaile vain nähtä kahta jaetta:

Onko Jumala unohtanut armonsa, vihassaan sulkenut sydämensä? (Ps. 77:10)

Sinä olet Jumala, sinä teet ihmeitä, olet osoittanut voimasi kansojen vaiheissa. (Ps. 77:15)

Epätoivosta uudistumiseen

Mitä tapahtui? Miten psalmisti pääsi itsesäälistä ylistykseen, epätoivosta uudistumiseen niin nopeasti? Tulemalla Jumalan eteen rukouksessa, antamalla Jumalan tietää, miltä hänestä tuntui ja mitä hän koki samalla, kun hän antoi Pyhän Hengen tehdä työtään itsessään.

Sillä uudistuminen on Jumalan erityisalaa. Ja armo on hänen metodinsa. Jumala on taistellut lastensa puolesta ihan alusta alkaen. Tänään hän taistelee meidän puolestamme.

Rukous on mahtava tapa vastaanottaa Jumalan ihmeellistä armoa ja kokea, miten meidät autetaan epätoivosta uudistumiseen. Joten älä pidättäydy rukoilemasta mistään syystä. Opettele rukoilemaan ajatuksesi, tunteesi ja kokemuksesi. Päästä Jumala osaksi koko elämääsi. Ja elämäsi muuntuu epätoivosta uudistumiseen.

Rakas Jumala,
Olet meille niin hyvä.
Kiitos, että olemme aina tervetulleita luoksesi.
Luovutamme sinulle epätoivomme ja pelokkuutemme,
muuta me ruahaksi ja toivoksi.
Kiitos, että Pyhä Henki tekee työtään meissä.
Auta meitä elämään elämämme sinun yhteydessäsi ja sinun kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, tiedä, että saat olla juuri sellainen kuin olet ja tuntea niitä tunteita, kun tunnet. Mutta tiedä, ettei sinun tarvitse jäädä rypemään itsesääliin tai takertua epätoivoon. Sen sijaan, rukoile joka tilassa. Rukoile ja saat kokea Pyhän Hengen voiman. Se voima ei ole tästä maailmasta, siksi se tehoaa. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Et ole yksin etkä toivoton.

1 thought on “Epätoivosta uudistumiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *