kristityn elämä

Pidä paussi – ja usein

Pidä paussi - ja usein. Ympäriinsä juokseminen ja jatkuva hössöttäminen ei ole elämämme tarkoitus, vaikka siltä voisi joskus tuntuakin. Elämämme tarkoitus on olla yhteydessä Luojamme kanssa. Ja se ei ole mahdollista, jos jatkuvasti stressaamme asioista ja yritämme mahduttaa uusia asiota ennestään täysiin aikatauluihimme. Meidän tulee oppia pitämään pausseja. Ja usein.

Muuten palamme loppuun. Emmekä vain henkisesti ja fyysisesti mutta myös hengellisesti. Ja tämä on Jumalan tahdon täydellinen vastakohta elämällemme. Suuri osa meistä kuitenkin uskoo, että meidän täytyy osoittaa arvomme tekemällä paljon töitä ja saavuttamalla tuloksia. Surullista mutta totta, eikö? Mutta aivan samoin kuin emme pysty pelastamaan itseämme emme myöskään pysty tekemään itsestämme hienoa tai hyväksyttävää. Vain armo pystyy tähän. Joten on aika pitää paussi, eikö vain?

Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa. (Room. 9:16)

Pidä paussi – ja usein

Jos meitä ei kerran ole kutsuttu tekemään työtä hullun lailla ja emmekä yrittämälläkään saa tienattua ektrapisteitä, me olemme todella vapaat elämään luovasti levossa Jumalan kanssa. Jopa Jeesus lepäsi ja hän varasi aikaa ollakseen kaksin Jumalan kanssa. Jeesus oli ihminen. Useat meistä tietävätkin, että Jeesus itki. Mutta Raamattu mainitsee myös, että Jeesus nukkui. Eli hän huolehti itsestään. Ei vain hengellisesti mutta myös henkisesti ja fyysisesti. Meidän tulee tehdä samoin.

Miten sitten pääsemme alkuun? Pidetään paussi – ja usein. Erilaisia pausseja – ja usein. Mitä sanoisit vaikka päiväunista? Kukkien ihastelusta? Mietiskelykävelyistä? Rukoushetkistä? On erittäin monia tapoja pitää paussi ja sinun pitää vain löytää omat tapasi tehdä niin. Se kannattaa, sillä paussien pitäminen tulee siunaamaan sinua aivan varmasti. Sillä elämä – tai pelastus – ei ole saavuttamista tai esittämistä. Se on Jumalaan luottamista ja hänestä nauttimista. Joten pidetään paussi – ja usein.

 

Hyvä Jumala,
Kiitos, että kutsut meidät luoksesi lepäämään.
Auta meitä omaksumaan armo elämäntavaksemme.
Muistuta meitä paussien pitämisen tärkeydestä,
jotta oppisimme nauttimaan sinusta ja elämän lahjasta.
Siunaa lepoaikamme ja paussimme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Hengähdä hetki, ystäväni! Ratkaisevaa ei ole se, mitä ehdit tehdä, vaan se, että Jumala armahtaa. Joten nautitaan elämästä Jumalan kanssa. Opetellaan lepäämään Herrassa ja tietämään, että kaikki on hänen varassa, ei meidän. Joten ei syytä stressiin! Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle!

3 thoughts on “Pidä paussi – ja usein

  1. Tuo ”Ratkaisevaa ei siis ole se mitä ihminen tahtoo tai ehtii…” on lempiraamatunkohtiani. Ja jossain on samasta asiasta se, miten juoksu ei ole juoksijan varassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *