uskossa kasvaminen

Jumala, käännä jälleen kohtalomme

Jumala, käännä jälleen kohtalommeMietitkö koskaan, pystyykö Jumala vielä voimallisiin tekoihin? Ja jos hän pystyy, voisiko hän tehdä niitä sinun elämässäsi? Me tarvitsemme muistutuksia Jumalan voimasta ja hyvästä tahdosta meitä kohtaan. Muutoin meidän on vaikea uskoa Jumalaan ja hänen armoonsa. Raamattu on täynnä tällaisia muistutuksia ja siksi meidän pitääkin jatkaa sen innokasta lukemista. Loppujen lopuksi usko on kuitenkin mysteeri, sillä emme pysty selittämään kaikkea. (Ja jos pystyisimme, silloin usko ei olisi enää uskoa vaan tietämistä.)

Kuten Martti Luther on sanonut ’Usko on elävä, uhkarohkea luottamus Jumalan armoon, niin varma, että se voisi tuhannen kertaa kuolla sen puolesta’. Meidän pitää siis vain luottaa ja elää niin kuin uskomme. Mutta tämä kysymys jää jäljelle: Jos Jumala todella on kaikkivaltias ja kykynevä voimallisiin tekoihin, voisiko hän tehdä niitä myös meidän elämässämme? Joten rukouksemme on: Jumala, käännä jälleen kohtalomme!

Kun Herra käänsi Siionin kohtalon,
se oli meille kuin unta.
Silloin suumme hersyi naurua
ja riemu kajahti huuliltamme.
Silloin sanoivat vieraat kansat:
”Suuret ovat Israelin Herran teot!”
Totta! Suuret ovat meidän Herramme teot, niistä me saamme iloita.

Herra, käännä jälleen meidän kohtalomme
niin kuin aina tuot vedet Negevin kuiviin uomiin.
Jotka kyynelin kylvävät,
ne riemuiten korjaavat.
Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään.
(Psalmi 126)

Jumala, käännä jälleen kohtalomme

Tämä on rukouksemme, eikö totta? ’Hyvä Jumala, käännä jälleen kohtalomme. Tee meille sitä, mitä teit Israelin kansalle. Me tarvitsemme sinua niin kovasti. Maailma on sekoamassa, elämämme ovat solmussa. Herra, me tarvitsemme sinua. Jumala, käännä jälleen kohtalomme. Tee suuria tekojasi elämässämme, Herra, tee ihmeitäsi jälleen.’

Mitä teemme tällaisen rukouksen jälkeen? Jatkammeko murehtimistamme vai luotammeko todella Jumalan lupauksiin? Perustammeko elämämme Jumalan vai itsemme varaan? Tämä päätös meidän pitää tehdä joku aamu. Miten on? Elämmekö Jumalan kanssa vai ilman häntä? Jos valitsemme Jumalan, sitten meidän pitää luottaa häneen ja antaa hänen tehdä suuria tekojaan elämässämme. Vain siten hän voi kääntää kohtalomme.

Kiitos, Jumala, että toimit elämässämme

Ja, rakas ystävä, hän tekee niin. Joten etsi joka päivä asioita, joita Jumala on jo valmistanut sinua varten. Ne eivät ole välttämättä asioita, joita haluat, mutta ne ovat asioita, joita tarvitset. Jatka rukousta, jatka ylistystä, jatka hänen kiittämistään niistä upeista asioista, mitä hän tekee elämässäsi. Sillä Jumala tekee. Vaikka et vielä näkisi lopputuloksia, hän tekee työtään sinussa, sinua varten ja sinun kauttasi.

Sinä voit luottaa taivaalliseen Isään. Hän haluaa vain sinun parastasi. Hänelle eivät ongelmasi eivätkä pettymyksesikään ole vieraita. Hän ei myöskään jätä sinua, kun asiat eivät mene hyvin tai teet vääriä valintoja. Aina on lisää armoa juuri sinua varten. Ja, kyllä, Jumala tekee suuria tekoja elämässäsi uudelleen ja uudellen. Koska hän rakastaa sinua niin paljon.

 

Rakas Jumala,
Näytä meille, uudelleen ja uudelleen rakkauttasi ja laupeuttasi.
Jaa meille armoa armoan päälle.
Tee suuria tekojasi, Herra,
käännä jälleen kohtalomme.
Me tarvitsemme sinua, Herra.
Anna meidän tuntea läsnäolosi.
Toimi voimallisesti elämässämme ja
siunaa meitä ruhtinaallisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten on? Tarvitsetko sinä Jumalaa elämässäsi? Hyvä! Sillä Jumala on valmiina auttamaan! Pyydä vain, niin hän auttaa. Usko on lopulta niin yksinkertaista, mutta se toimii. Jumalaa toimii! Kiitos Herralle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *