kristityn elämä

Iloitse uskossasi

Iloitse uskossasi - mariannastalnacke.com
Valitettavan moni ajattelee, ettei Jumala ole iloinen. Ja sisäistäessään tämän he samalla kieltävät itseltään todellisen ilon. Sillä Jumala on ilo ja kaikki ilo on peräisin Jumalasta. Jumala myös haluaa, että sinä olisit iloinen. Jostakin syystä ihmiset uskottelevät itselleen juuri päinvastaista, ihan kuin Jumala haluaisi heidän olevan onnettomia. Mutta he eivät voisi olla kauempana totuudesta. Jumalan ansiosta ilo on mahdollista jopa synkkinä päivinä. Iloitseminen on keskeinen osa kristityn elämää. Joten iloitse uskossasi!

”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.” (Joh. 15:11)

Iloitse uskossasi

Jos Jumala haluaa sinun kerran olevan iloinen, älä elä elämääsi ilman uskossa iloitsemista. Älä tule niin aikuiseksi tai uskonnolliseksi, ettei sinussa ole enää tilaa ilolle. Koska silloin ohitat uskon siunauksen: Jumalan ilahtumisen sinusta ja sinun hänestä.

Ilon alkuperä on Jumalassa. Kun pysymme ja viipyilemme Jumalassa, ilo siirtyy meihin. Ilo on siis Jumala meissä. Siksi ilo on keskeinen osa kristityn elämää. Joten uskalla edistyä ja iloita uskossa.

Niinpä tiedänkin, että jään tänne ja pysyn kaikkien teidän luonanne, jotta te edistyisitte uskossa ja saisitte siitä iloita. (Fil.1:25)

Eikö ole ilahduttavaa, että Jumala haluaa meidän edistyvän uskossamme ja oppivan enenevissä määrin iloitsemaan uskossa? Sitä juuri kristityt tavoittelevat. Mitä enemmän iloitsemme Kristuksesta, sitä enemmän muutumme sellaiseksi kuin Jumala meidät suunniteli. Ja iloisuus on iso osa sitä. Itse asiassa kaikki, mitä Jumala tekee, on korvamerkitty ilolla.

Entä jos en osaa iloita?

Jos et tunne itseäsi kovin iloiseksi arkesi keskellä, heittäydy Jeesuksen sylihoitoon. Ilo tulee Jumalalta, se ei ole jotain minkä voimme itse tuottaa (aivan kuten emme pysty muitakaan Hengen hedelmiä tehtailemaan). Kun tunnet itsesi ilottomaksi, anna Jeesuksen hoitaa sinua. Mitä enemmän viipyilemme Jeesuksen seurassa, sitä iloisemmiksi tulemme. Näin tapahtuu, sillä Jumala on sitoutunut tuottamaan meille iloa. Ei tarkoituksetonta tai järjetöntä iloa, vaan aitoa, todellista iloa Herrassa. Jumala on todella kiinnostunut sinusta ja hyvinvoinnistasi. Kyse ei siis ole pakotetusta positiivisuudesta, vaan ilonlahjan vastaanottamista Taivaan Isältämme. Otetaan se vastaan ja iloitaan!

 

Rakas Taivaallinen Isämme,
Rakkautesi meitä kohtaan on paljon suurempaa kuin kuvittelemme.
Kiitos, että toivot meille kaikkein parasta: halua iloita sinussa.
Auta meitä rohkenemaan etsiä juuri iloa sinussa,
ota pois kaikki mikä estää meitä iloitsemaan sinussa.
Näytä meille miten voimme iloita joka tilassa.
Tee meistä yhtä iloisia kuin sinä ja
auta meitä myös jakamaan iloasi toisille.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Osaatko sinä iloita uskossasi? Eikö olekin ihanaa, että usko ja ilo linkittyvät yhteen? Meillä on ihana ja iloinen Jumala, joka rakastaa meitä. Kiitetään ja iloitaan yhdessä, sillä Herra on hyvä! Siunausta sinulle, ystäväni!

2 thoughts on “Iloitse uskossasi

    1. AAMEN! Iloa ja siunausta elämääsi, Jussi! (Ja pahoittelut, että tämä kommentti oli hautautunut jonnekin, siksi myöhäinen reaktio.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *