armoa arkeesi

Armo käyttöön!

Armo käyttöön
Me ihmiset voimme tuhlata tavattoman paljon aikaa ja energiaa jossiteluun ja itsensä sättimiseen. Tai sitten saatamme antaa häpeän kangistaa itsemme niin, että elämme jatkuvasti säästöliekillä. Olet varmaan kuullut Jumalan armahtavan syntisiä, nyt on aika ottaa armo käyttöön. Armo ei ole ainoastaan opinkappale, vaan Jumalan voima elämässämme.

Onko sinulla paljon kaduttavia asioita, syntejä, epäonnistumisia, häpeää? Tuo ne Jeesukselle ristin juurelle. Pyydä anteeksi ja sitten vastaanota anteeksiantamus Jeesuksen nimessä. Äläkä lähde liian nopeasti pois. Pyydä vielä niin paljon armoa, että voit vihdoin lopettaa jatkuvan katumisen ja itsesi sättimisen. Vain armo voi auttaa sinua siinä.

Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme. (Hepr. 4:16)

Armo käytössä…

Miten se toimii? Miten voimme ottaa armon käyttöön? Se on hyvin yksinkertaista. Elämällä uskon varassa, emmekä näkemisen. Uskomalla, mitä Jumala puhuu Raamatussa ja perustamalla elämämme sen varaan. Tämä tarkoittaa sitä, että uskomme, että Jumala todella tarkoittaa, mitä hän sanoo: me saamme anteeksi Jeesuksen tähden ja pelastumme armosta ja Jeesuksessa meillä on ylenpalttinen toivo. Joten iloitsemme: me olemme vapaita taakoistamme ja me olemme rakastettuja Jumalan lapsia. Ja kun annamme katumamme asiat, häpeän (ja kaiken muun, mikä meitä painaa) Jeesukselle, me vakaasti uskomme, että hän muokkaa niistä jotain hyvää tahtonsa mukaisesti.

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa* ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. (Room. 8:28)

…muuttaa meitä

Armo, tuo Jumalan voima, käyttöön otettuna todellakin muuttaa meitä. Kun armo tekee työtään meissä, Pyhä Henki saa meissä muutoksen aikaan. Se menneisyys, jonka luulimme pilaavan lopullisesti kaiken, muuttuukin Jumalan käsissä materiaaliksi, josta hän luo jotain uutta ja kaunista. Jumala siis käyttää menneisyyttämme muokatakseen meille paremman huomisen.

…miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa (Ef.1:19-20).

Se sama voima, joka herätti Kristuksen kuolleista tekee työtään myös meidän elämässämme. Eikö olekin mahtavaa? Kun otamme armon vastaan ja laitamme sen käyttöön, häpeän aiheuttajamme ei ole enää kompastuskivi, vaan siitä tulee rappunen uuteen. Vain Jumalan armosta mielipahaa aiheuttavat tapahtumat eivät enää ime energiaamme tyhjiin, vaan niistä tulee tulevaisuuden polttoainetta. Armo tarkoittaa, että virheemme muutetaan palvelemaan Jumalaa. Joten anna niiden mennä! Tervemenoa! Ja hallelujaa!

 

Rakas Jumala,
Olet aina enemmän kuin tarvitsemme,
kiitos armosta ja rakkaudestasi.
Kiitos, ettet jätä meitä elämään häpeässä.
Anna meille anteeksi ja anna meille armoa armon päälle.
Auta meitä päästämään irti menneestä ja antamaan se sinulle.
Tee jotain kaunista kaduttavista ja harmittavista asioistamme.
Käytä menneisyyttämme sinun kunniaksesi,
anna sen loistaa sinun valoasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Annatko Jumalan muuttaa sinua tahtonsa mukaisesti? Uskalla ottaa armo käyttöön, yllätyt iloisesti. Älä jää märehtimään mennyttä, vaan anna se Jeesukselle. Ainoastaan hän voi muuttaa sen siunaukseksi. Ja hän tekee sen enemmän kuin mielellään. Jeesus tuli maailmaan, jotta hän voisi kantaa sinun taakkasi ja antaa sinulle yltäkylläisen elämän. Ole siunattu, ystäväni! Ota armo käyttöön!

1 thought on “Armo käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *