usko

Yksin uskosta, yksin armosta

Yksin uskosta, yksin armostaTänään sydämelläni ovat ne kristityt, jotka jatkuvasti ovat epävarmoja pelastumisestaan. He eivät ole käsittäneet Jumalan armon suuruutta ja syvyyttä, vaan edelleen pelkäävät, että he teoillaan tai tekemättä jättämisillään voivat menettää pelatuksensa. Nämä ahdistuneet kristityt luulevat, että heidän syntinsä ovat enemmän kuin Jumalan ääretön armo. Ja siksi he pelkäävät, etteivät pääse taivaaseen. Kuinka surullista.

He eivät tiedä, mitä Jumalan vanhurskaus on, ja yrittäessään pystyttää omaa vanhurskauttaan he eivät ole alistuneet siihen vanhurskauteen, joka tulee Jumalalta. Kristus on näet lain loppu, ja niin tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo. (Room. 10:3-4)

Yksin uskosta

Miksei kukaan ole kertonut heille, ettei taivaaseen päästä olemalla täydellisiä? Kukaan meistä ei voi itseään pelastaa. Ei vaikka kuinka kovasti yrittäisimme. Kiitos Jumalalle, että pelastumme yksin armosta, yksin uskosta emmekä tekojen kautta. Muuten kukaan meistä ei pelastuisi.

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. (Ef. 2:8-9)

On äärimmäisen raskasta olla uskonnollinen ilman Kristuksen vapautta ja vapautusta. Silloin pyrkii itse pelastamaan itsensä omilla teoillaan. Tämä projekti on loputon suo ja tavattoman raskas savotta. Ja siltikään se ei onnistu. Niin ihminen sitten ahdistuu entisestään. Mutta meitä ei ole kutsuttu omavoimaiseen uskonnollisuuteen, vaan uskomaan Jeesuksen Kristukseen vapahtajanamme. Pelastuksen voimme vain kiitollisina vastaanottaa. Se on lahja, alusta loppuun Jumalan työtä.

Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. (Room. 10:9)

Yksin armosta

Jumala ei ole kiinnostunut siitä kuinka syntinen sinä olet, vaan tunnustatko syntisi ja pyydätkö apua. Jokainen maailman ihminen tarvitsee armahdusta ja siksi Jumala lähetti oman poikansa sovittamaan syntimme. Kaikki on valmiina pelastustamme varten, meidän ei tarvitse sitä enää ansaita, vain vastaanottaa. Jumalan armo on voimakkaampi kuin yksikään tekemämme synti. Jos olemme Jeesuksen Kristuksen omia, ei ole mitään, mikä voisi meidät erottaa Jumalasta. Armo puhdistaa meidän menneisyytemme, nykyisyytemme ja tulevaisuutemme. Saamme turvallisina elää ja tehdä matkaa luottaen, että Jeesus kerran vie meidät perille taivaan kotiin.

Joten emmekö iloitsisi ja riemuitsisi? Emmekö kertoisi tätä ilosanomaa kaikille? Että syntinen saa levon teoistaan ja ahdistunut saa rauhan? Tästä on uskossa kysymys. Siitä, että Jumalan armo on elämää muuttava ja uudistava voima jokaisen sen vastaanottavan elämässä. Ilman omia ansioitamme. Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Jeesuksen Kristuksen tähden. Anna siis armon laskeutua sydämeesi. Ja arkiseen elämääsi.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että lähetit poikasi sovittamaan syntimme.
Anna meille meidän kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen tähden.
Kiitos, että saamme uskossa ottaa Jeesuksen vastaan vapahtajanamme.
Lähetä Pyhä Henki muokkaamaan meitä tahtosi mukaisesti.
Anne meille rauha sydämeemme ja
näytä miten ylösnousemuksesta iloitaan jo tässä ajassa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Onko sinun vaikea uskoa Jumalan armon voimaan sinun elämässäsi? Mikä auttaa sinua omistamaan armon omalle kohdallesi? Onko sinulla ideoita miten voisimme auttaa ihmiset elämään armosta ja armossa?

Ole siunattu, ystäväni! Olet rakastettu ja armahdettu! Elä sinäkin armosta ja armossa!

1 thought on “Yksin uskosta, yksin armosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *