usko

Usko on antautumista

Usko on antautumista - mariannastalnacke.comTänään olen blogannut englanninkielisen blogini puolella antautumisesta (surrender). Jumalalle antautuminen on yksi uskon keskeisistä asioista, silti tuntuu että antautumisesta puhumista vältetään suomenkielisessä keskustelussa. Onko antautuminen niin noloa vai niin vaikeata, että siitä ei puhuta? Niin tai näin, meitä kuitenkin kutsutaan antautumaan Jumalalle kokonaan.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä. (Matt. 16:24-25)

Usko on antautumista

Koko maailma vastustaa antautumista. Kaikki haluavat olla oman itsensä herroja ja päättää omista menoistaan. Mutta Jeesus sanoo, että jos haluaa häntä seurata pitää kieltää itsensä ja ottaa ristinsä. Ja juuri tätä antautuminen on. Se on kuolemista omille itsekkäille tavoitteillemme ja suostumista Jumalan tahtoon. Antautuessamme tyhjennämme itsemme Jeesusta varten. Sitten emme elä enää me vaan Jeesus meissä.

Antautuminen voi olla pelottavaa. Se on kaikkea, mitä emme luontaisesti haluaisi tehdä. Mutta Pyhä Henki muuttaa meitä ja aikaansaa meissä antautumisen halun. Ja sitten kun uskallaudumme antautumaan Jumalalle, nopeasti huomaamme, että se on parasta mitä meille voi tapahtua. Sillä mitä enemmän antaudumme Jumalalle, sitä enemmän opimme tuntemaan Jumalaa ja hänen tahtoaan. Ja se on upeinta, mitä meille voi tapahtua.

Silloin ymmärämme, että Jumala ei tahdo meille vain hyvää, vaan kaikkein parasta. Kun annamme hänelle sydämemme valtiuden, löydämme oman paikamme. Jumala suuresti siunaa meitä, ennen kaikkea läsnäolollaan, mutta myös rauhalla ja tietoisuudella, että elämämme on varmoissa käsissä. Ja ne kädet eivät väsy.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että haluat meille parasta.
Auta meitä ymmärtämään rakkautesi ja armon määrä.
Herätä meissä usko ja luottamus sinuun.
Auta meitä antautumaan sinulle joka päivä
ja jättämään kaikki elämämme osa-alueet sinun hoitoosi.
Auta meitä luottamaan sinun lupauksiisi
ja ilolla hautaamaan itsekkäät ajatuksemme.
Herra, me antaudumme sinulle ja pyydämme,
että ottaisit koko elämämme ja kaiken mitä meillä on, käyttöösi.
Tapahtukoon sinun tahtosi meissä ja meidän kauttamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinä ajattelet Jumalalle antautumisesta?

Ole siunattu, ystäväni, kun annat elämäsi ohjaat Jumalalle! Ei vain kerran elämässä, vaan joka päivä!

 

6 thoughts on “Usko on antautumista

  1. […] Onko sinun vaikea suostua Jumalan tahtoon? Entä mikä on auttanut sinua antautumaan Jumalalle? Mitä enemmän minä olen tullut tietoiseksi Jumalan hämmästyttävästä pelastussuunnitelmasta, sitä helpompi on suostua hänen tahtoonsa omassa elämässäni. Tämä kaikki ei ole kaikki, mitä on, olemme matkalle upeaan paikkaan, missä ei ole enää kipua, kyyneleitä tai surua. Minä olen valmis siihen ja haluan taistella päästäkseni sinne. Ja haluan sinut sinne kanssani. Taistele siis hyvä uskon taistelu, ystäväni. Se on sen arvoista. Et tule katumaan sitä ja tulet olemaan suuresti siunattu. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *