rukous

Miten rukoilla lakkaamatta

miten rukoilla lakkaamatta

Olin aina miettinyt, miten rukoilla lakkaamatta niin kuin Raamattu meitä kehottaa (1 Tess. 5:17). Mutta meillähän on normaali elämä elettävänä, eikö? Emme voi lopettaa aivan kaikkea vain rukoillaksemme. Joten mikä on lakkaamatta rukoilemisen salaisuus?

Olin kyllä oppinut rukoilemaan työtä tehdessäni ja autoa ajaessani ja arvostin kovasti erityisiä rukoushetkiäni, mutta sitten huomasin, että sisäinen yksinpuheluni oli muuttumut dialogiksi Jumalan kanssa. Kaikki ajatteluni näyttää muovautuvan rukoukseksi. Joten sisäinen puheeni on jatkuvaa rukousta.

En siis puhukaan/ajattekaan itsekseni, vaan puhun Jumalalle. Joten rukoilen lakkaamatta. Eikö olekin paljon hyödyllisempää? Itsekseen puhelu ei tuota tulosta, mutta Jumalalle puhuminen tuottaa, enemmin tai myöhemmin.

Miten rukoilla lakkaamatta

No miten tämä sitten tapahtuu? Miten voisimme kaikki rukoilla lakkaamatta? Meidät on kutsuttu elämään Hengessä, eikä? Antautuessamme päivittäin Jeesukselle, Pyhä Henki hengittää meissä. (Ja lakkaamatta rukoilun on tarkoitus olla yhtä luonnollista kuin hengittäminen.) Kun viipyilemme Jeesuksessa, hänen Henkensä valloittaa mielemme ja alamme käymään jatkuvaa vuoropuhelua Jumalan kanssa.

Esimerkiksi, nähdessäni jonkun ihmisen, joka tarvisisi taivaallista apua, rukoilen mielessäni ”Herra, siunaa täätä ihmistä”. Lukiessani sanomalehteä, huudan Jumalan puoleen ”Herra, armahda! Puutu tähän asiaan!” Kävellessäni puran sydäntäni ja pitkää tehtävälistaani Jumalalle ”Tämä lista on loputtoman pitkä, Herra, enkä tiedä miten saan asiat tehtyä. Kiitos, ettei tämä ole kiinni minun kyvyistäni vaan sinun. Tule ja valaise ajatukseni ja johdata askeliani.” Ja viimeinen ajatukseni illalla on ”Kiitos, Jeesus, tästä päivästä”.

Jeesuksesta on tullut paras ystäväni, elämänkumppanini. Hän on vahvuuteni, iloni, kaikkeni. Lakkaamatta rukoilu on Jumalan kanssa elämistä, ajatusten ja ongelmien jakamista hänen kanssaan. Se alkaa siitä, että myönnämme, ettemme pysty elämään yksin ja tarvitsemme Jeesusta. Antautuessamme päivittäin Jeesukselle opimme kyllä, mitä on rukoilla lakkaamatta.

Tiedän kyllä, että tämä voi kuulostaa hullulta, mutta toivon, että kokeilet sitä. Pian elät päiväsi jatkuvassa dialogissa Jumalan kanssa. Ja ei ole mitään parempaa kuin se.

Rakas Jumala,
Kiitos, että kutsut meidät elämään kanssasi.
On ihmeellistä, että haluat tietää salaisimmatkin ajatuksemme.
Kiitos, että vastaanotat meidät sellaisina kuin olemme,
eikä meidän tarvitse parannella itseämme omin voimin,
koska sinä haluat tehdä sen meidän puolestamme.
Antaudumme sinulle, Herra.
Ole meidän Jumalamme, ohjaa meidät oikeaa tietä.
Siunaa meitä tahtosi mukaisesti.
Ole iankaikkisesti siunattu!
Jeesuksen kallisarvoisessa nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinä ajattelet ”lakkaamatta rukoilemisesta”? Onko se mahdollista? Millaista dialogia sinä käyt Jumalan kanssa? Mitä enemmän heittäydymme Jumalan varaan, sitä enemmän dialogia hänen kanssaan haluamme käydä. Ollessamme jatkuvasti yhteydessä Jumalaan, tiedämme olevamme hyvässä huomassa. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Miten rukoilla lakkaamatta

  1. Hienoa kun osaat pukea sanoiksi ymmärrettävästi tämän rukousasian😊
    Jeesus on paras ystävämme, veljemme. Hän tuntee meidät vieläkin paremmin kuin läheisemme tuntevat. Paremmin kuin me itse. Siksi Hänen kanssaan on niin helppo kommunikoida. Ei tarvitse selittää jotta Hän ymmärtäisi. Pääasia että me puhumme. Joko ääneen tai ajatuksissa. Missä vain.
    Sinua siunaten💖

  2. Juuri näin! Kiitos, Pirjo-Riitta, kommentistasi, arvostan sitä kovasti. Yritän sanoittaa kristinuskon hiljaista tietoa niin, että se olisi jokaisen ulottuvilla rohkaisuksi. Taivaan Isän suurta siunausta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *