uskossa kasvaminen

Jeesusta seuraamalla Kristuksen kaltaiseksi

Jeesusta seuraamalla Kristuksen kaltaiseksi, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Savannah W. / Unsplash

En tiedä sinusta, mutta ainakin minä haluan seurata Jeesusta. Sen pitäisi olla hyvin yksiselitteistä, eikö? Mutta jotenkin olemme tehneet tästäkin monimutkaista. Seuraamalla Jeesusta tulemme enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Se on tavoitteemme. Mutta kuinka sitten kuitenkin keskitymme itseemme yrittäen tehdä itsestämme paremman version emmekä keskity tulemaan enemmän Kristuksen kaltaiseksi? Tämä on, rakas ystävä, hyvin tärkeä kysymys. Bob Goff on sanonut ”Meidän ongelmamme Jeesuksen seuraamisessa on se, että yritämme tehdä itsestämme parempia emmekä yritä tulla enemmän hänen kaltaisekseen”.

Mitä sinä ajattelet? Onko tämä halu tulla paremmaksi versioksi itsestämme juuri sitä, mitä maailma yrittää saada meidät uskomaan? Että jos seuraamme sydämemme ääntä, löydämme onnen. Mutta minun on sanottava, ettei tämä toimi. Se ei toimi yritimme sitten kuinka lujasti tahansa.

Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! (2. Kor. 5:17)

Jeesusta seuraamalla Kristuksen kaltaiseksi

Mutta jos todellakin seuraamme Jeesusta, me löydämme onnen. Tiedän tämän kokemuksesta. Mutta kuink me siitä huolimatta yritämme itsepäisesti tulla parmmaksi versioksi itsestämme? Se ei ole meidän tehtävämme, vaan Pyhän Hengen tehtävä. Meidän tehtävämme on seurata Jeesusta niin hyvin kuin osaamme. Kristuksen kaltaiseksi tulemisen pitäisi olla tavoittemme (eikä itsemme paremmaksi versioksi tuleminen). Ymmärrätkö eron?

Jeesus kutsui väkijoukon ja opetuslapsensa ja sanoi heille: »Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.  (Markus 8:34)

Ei meidän tule fiksata itseämme. Se on ajan hukkausta, sillä meitä ei pikku pintaremontti korjaa. Meidän tulee kieltää itsemme, ottaa ristimme ja seurata Jeesusta. Meidän tulee kuolla itsellemme ja syntyä uudestaan Hengestä. Joten lopetetaan itsemme fiksausyritykset. Luemmepa sitten kuinka monta elämäntaito-opasta tahansa, se ei paljoa auta. Mutta antautuessamme Jeesukselle ja päästäessämme Pyhän Hengen tekemään, mitä tarvitsee tehdä, kaikki tapahtuu Jumalan armovoimasta.

Joten ei yritetä fiksata vanhaa Aatuamme/Eevaamme. Annetaan Pyhän Hengen synnyttää meidät uudesti ja uudistaa sitten meidät suunnitelmiensa mukaisesti. Se on parasta, mitä meille voi koskaan tapahtua. Ja sitä ainakin minä haluan. Joten unohdetaan omavoimaiset paranteluyritykset ja sen sijaan otetaan vastaan se, mitä Jumala on meille valmistanut.

Rakas Taivaan Isä,
Kiitos ihmeellisestä armostasi ja rakkaudestasi.
Antaudumme sinulle ja tahdomme seurata sinua.
Näytä meille tie, Herra!
Me haluamme tulle sinun kaltaiseksesi.
Lähetä Pyhä Henksi meitä muuttamaan.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin ihmeellistä, miten syvällä vanhat asenteet ja tavat ovat? Meidän todella pitää antautua Jeesuksella ja ottaa ristimme päivittäin. Muutoin keskitymme itseemme ja se saa meidät kulkemaan kehää. Mutta Jeesuksen seuraaminen vie meidät suorinta tietä kotiin. Kiitos Jumalalle! Rakas ystäväni, ole suuresti siunattu etsiessäsi Jeesusta!

4 thoughts on “Jeesusta seuraamalla Kristuksen kaltaiseksi

  1. Aamen! Meidän itsemme on vähettävä ja Kristuksen kasvettava meissä. Kuinka monestikkaan tähän itsekin lankeaa, omavoimaiseen suorittamiseen!
    Siunattua viikonloppua sinne 💝

    1. Kiitos kommentistasi, ystäväni! Ja juurikin näin, se tuntuu aluksi pelottavalta, mutta kun uskallamme kuitenkin, huomaamme, että miten siunaava kokemus se on. Omavoimaisuus on niin kierä valhe, että siihen tuntuu lankeavan tämän tästä. Kiitos sinulle! Iloa ja siunasuta elämääsi!

  2. Voi miten raskasta on huomata sitä, että se vanha Aatu pääsee voitolle ja sitten masentuu, mikä vie ilon elämästä. Kunpa saisi sen armon, että eläisi täysin Jeesuksessa, ja luottaisi Hänen johdatukseensa.

    1. Tiedä, että vanha Aatu ei ole voittaja, Kristus on! Joten älä vaivu epätoivoon tai masennu, riipu vain Kristuksessa. Armoa riittää ja armo riittää. Ole suuresti siunattu, Jumala ei jätä sinua ja ohjaa sinua hellästi eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *