Jumala

Jumalan rauha vartioi meitä

Jumalan rauha vartioi meitä, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
 Priscilla Du Preez / Unsplash

Tällä viikolla opin jotain uutta yhdestä hyvin kuuluisasta jakeesta Raamatussa. Minusta on ihanaa, kun niin tapahtuu. Raamattu todellakin on Elävän Jumalan Elävä Sana. Me kaikki olemme kuulleet kehotuksen olla murehtimatta. Mutta kun olemme jo valmiiksi väsyneitä, se tuntuu olevan kohtuuton vaatimus. Meistä tuntuu, ettei meillä ole enää yhtään energiaa jäljellä murheiden karkoitukseen. Mutta arvaapa mitä! Se ei itse asiassa ole meidän tehtävämmekään. Mitä? Kyllä. Jumalan rauha vartioi meitä, meidän sydäntämme ja ajatuksiamme ja siten hän pitää murheemme loitolla. Miten ihmeessä? Lue itse:

Älkää murehtiko mistään, vaan kertokaa kaikki tarpeenne Jumalalle. Pyytäkää häneltä, rukoilkaa ja kiittäkää häntä. Kaiken ymmärryksen ylittävä Jumalan rauha vartioi sydäntänne ja ajatuksianne ja saa ne pysymään Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. (Fil. 4:6-7, UT2020)

Kyllä meitä on kehotettu olemaan murehtimatta, sen sijaan meidän tulee tuoda kaikki tarpeemme tiedoksi Jumalalle kiitoksen ja ylistyksen kera. Sitten Jumalan armosta koemme kaiken ymmärryksen ylittävää rauhaa, joka puolestaan karkoittaa pelkomme ja murheemme. Joten ei ole meidän tehtävämme karkoittaa murheitamme. Tämä tehtävä on paras jättää Jumalalle.

Jumalan rauha vartioi meitä

Meidän tehtävämme on pysyä Jeesuksessa ja kaikki muu tapahtuu Jumalan armosta. Joten älä keskity murheisiisi, keskity Jeesukseen. Tuo kaikki murheesi ja asiasi rukouksessa Jeesukselle. Pysyttele Jumalan läsnäolossa, nauti hänen rauhastaan. Ja saat kokea, miten Jumalan rauha vartioi sinua, karkoittaa murheet sydämestäsi ja ajatuksistasi.

Joten älä stressaa sitä, ettet pysty itse omavoimaisesti pitämään murheita loitolla. Sillä se ei ole sinun tehtäväsikään. Meidän ainut tehtävämme on pysyä Jeesuksessa, kaikki muu on Jumalan armoa. Me emme pysty pelastamaan itseämme, mutta Jumala voi. Emmekä me pysty pitämään murheita loitolla omin voimin, mutta meidän ei tarvitsekaan. Se on Jumalan tehtävä. Ja hän tekee sen mitä ihmeellisemmin.

Anna Jumalan näyttää sinulle, miten se tapahtuu. Aloita rukouksella ja jättämällä kaikki murheet Jeesukselle. Kiitä ja ylistä ja vastaanota Jumalan rauha ja elä siinä. Jumalan rauha vartioi sinua ja sinun sydäntäsi ja ajatuksiasi murehtimiselta. Ei ole muuta tietä. Mutta onneksi Jeesus on enemmän kuin tarpeeksi.

Aloittakaamme rukoilemalla:

Rakas Taivaan Isä,
Tulemme eteesi raskain sydämin.
Kiitos, että voimme jättää taakkamme ja murheemme sinulle.
Ylistämme sinua siitä, että mikään tilanne ei ole sinulle mahdoton.
Kiitos, että sinulla on jokaista meitä varten hyvä suunnitelma.
Me ylistämme sinua ihmeellisestä rauhastasi.
Kiitos, että sinä vartioit meitä, ajatuksiamme ja sydämiämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö Jumala olekin ihmeellinen? Hän tekee puolestamme kaiken, meidän täytyy vain valita hänet elämämme jokainen päivä. Tämä uudenlainen näkökulma murehtimisen lopettamiseen siunasi minua tänään. Toivottavasti se saa siunata myös sinua. Ei meitä ole jätetty tänne yksin pärjäämään vähäisillä voimillamme. Jumala haluaa tehdä työtään meissä rauhansa kautta. Ja sen hän lahjoittaa jokaiselle, joka etsii häntä. Emmekö me olekin käsittämättöän siunattuja? Olemme todellakin. Jumalan rauha ympäröimeidät! Kiitos, Jeesus! Siunausta sinulle, rakas ystävä! Anna Jumalan rauhan ympäröidä sinutkin!

4 thoughts on “Jumalan rauha vartioi meitä

  1. Kiitos tästä tekstistä!
    Kiitetään Jumalaa rauhasta vaikeuksien keskellä, valitaan joka päivä läheisyys Jeesuksen kanssa.

    Siunauksin Ulla

  2. Olen sairastanut skitsofreniaa lähes 12 vuotta ja ollut vähän kauemmin uskossa. Jossain vaiheessa matkaani menetin täysin rauhani. Olen hermoraunio. En tiedä mitä teen väärin, kun en saa pysyvää rauhaa. Kyllä se papilla on, hän oikein huokuu rauhaa. Mielen kaaosko syy?

    1. Hei, Noora! Kiitos kommentistasi! Mitä jos rupeaisit vain kiittämään siitä, että Pyhä Henki elää sinussa ja ottaisit vastaan hänen rauhansa? Jokainen Raamatun upea lupaus on sinun Jeesuksessa. Siinä ei ole kysymys tuntemuksistasi, vaan totuuden vastaanottamisesta. Minua auttaa joskus Raamatun totuuksien ääneen sanominen tyyliin ”Minä olen Jumalan rakas lapsi”, ”Ylösnousemusvoima vaikuttaa minussa” tai ”Jumalan rauha ympäröi minut aivan kokonaan”. Omista nämä omalle kohdallesi ja ala kiittää. Ylistys karkoittaa pahan ja jäljelle jää rauha ja kiitos. Ole suuresti siunattu, Noora. Jumala on kanssasi ihan joka hetki. Iloitse siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *