kristityn elämä

Jumalan tavoite elämällesi

Jumalan tavoite elämällesi

Minkänlaisia tavotteita sinulla on elämällesi? Toiset ihmiset ovat hyvinkin tavoitehakuisia ja päämäärätietoisia, toiset ottaa asiat hiukan rennommin. Mutta kaikki me tarvitsemme jonkunlaista tavoittellisuutta elämäämme. Kristittynä yritän suunnitella elämääni Jumalan kanssa, lasken unemani ja suunnitelmani Jeesuksen jalkojen juureen. Jumalan on luvannut johdattaa meitä ja voimme luottaa tähän lupaukseen. Mutta mikä on Jumalan tavoite sinun elämällesi?

Jumalan tavoite elämällesi on ensinnäkin pelastus ja toiseksi hengellinen kypsyys tai Kristuksen kaltaisuus. Kun pidämme nämä asiat mielessä, olemme jo oikeaan suuntaan menossa. Hylkäämme sellaiset asiat, jotka estäisivät meitä tulemasta Kristuksen kaltaiseksi. Ja loppuja asioita lähestymme rukoillen.

En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai jo tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen. 1Veljet, en katso vielä päässeeni siihen asti. Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat. (Fil. 3:12-14)

Jumalan tavoite elämällesi

Moody Adams muistuttaa meitä, ettei meidän pitäisi suunnitella elämäämme omien taitojemme ja resurssiemme varaan. ”Tavoitteesi tulee olla taitojesi ulottumattomissa mutta uskosi rajoissa”. Tavoitteemme pitää olla suurempia kuin omat taitomme tai voimamme. Kun Jumala on kumppanimme, meidän tulee asettaa tavoitteet korkealle, koska Jumala voi. Kuitenkin meidän tavoittemme pitää olla uskomme rajoissa. Mitä tämä oikein tarkoittaa? Meidän pitää uskoa, että Jumala voi, niin näin pääsee tapahtumaan. Uskossa meillä on kaikki, mitä Jumalalla on. Ja tämähän muuttaa kaiken.

Tietenkään emme pysty komentamaan Jumalaa tekemään, mitä me haluamme. Mutta meitä kutsutaan tekemään työtä Jumalan kanssa, tekemään hänen unelmistaan omiamme. Mitä Jumala suunnittelee tapahtuvaksi meidän elämässämme myös tapahtuu, näytti se kuinka mahdottomalta tahansa. Me voimme olla osa jotain ihmeellistä, kun teemme yhteistyötä Jumalan kanssa.

Jumalan tavoite elämällesi on parempaa kuin osaisit edes kuvitella. Siksi olen päättänyt suunnitella elämääni Jumalan kanssa. Antaudun Jumalalle ja pyydän häntä näyttämään minulle, mitä hän haluaa minun tekevän täällä maan päällä. Sillä niin kuin Rick Warren on sanonut ”Elämä maallisen perinnön luomiseksi on lyhytnäköinen tavoite”. Joten asetan tavoitteeni korkeammalle. En siksi, että osaisin tehdä mitään yksin, mutta koska Jumala on kanssani. Siksi tavoitteni onkin jättää Jumalan minua varten suunnittelema taivaallinen perintö. Mikset sinäkin kysy Jumalalta, mikä on Jumalan tavoite sinun elämällesi? Hän jo innokkaana odottaa kysymystäsi.

Rakas Jumala,
Me antaudumme sinulle ja pyydämme, että käyttäisit meitä tahtosi mukaan.
Haluamme palvella sinua parhaamme mukaan
ja siksi pyydämme voimaasi pystyäksemme niin tekemään.
Mitä sinä haluat tehdä meidän elämälläme, resursseillamme, ajallamme?
Näytä meille, Herra, johdata, avaa oikeat ovet.
Auta meitä tekemään, mitä sinä haluat meidän tekevän.
Auta meitä jättämään mahtava perintä sinun kunniaksesi.
Jeesuksen voimallisessa nimessä,
Aamen

P.S.

Tiesitkö sinä, että Jumalalla on suunnitelmia varallesi? Ei Jumala ole sinua tänne maailmaan turhaan luonut, sinä olet tärkeä ja Jumalalla on sinua varten suunnitelmia. Eikä hän niitä piilottele, mielellään hän ne sinun kanssasi jakaa. Joten lähde liikkeelle, jännittävät seikkailut Jumalan kanssa odottavat! Iloa ja siunausta matkaasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *