rukous

Emme voi rukoilla liikaa

emme voi rukoilla liikaa

Emme voi arvostaa rukousta tarpeeksi, emmekä voi rukoilla liikaa. Rukous on ihmeellinen Jumalan lahja meille ja tarkoitettu käytettäväksi. Ja usein. Itseasiassa aivan koko ajan. Me kaikki tiedämme, että rukous on kommunikointia Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Miksi sitten laiminlyömme sitä? Eihän siinä ole mitään järkeä, eikö niin? Erityisesti siksi, koska voimme muutta maailmaa rukoilemalla.

Paul Minner on sanonut ”Rukous on inkarnaation hetki – Jumala kanssamme. Jumala mukana elämäni yksityiskohdissa.” Miksi emme haluaisi tätä? Maailmankaikkeuden hyväntahtoisuus haluaa siunata meitä, miksi kieltäytyisimme? Miksi pysyisimme poissa?

E.M. Boundsin sanoin ”Rukoukseen ei pitäisi suhtautua velvollisuutena, mikä pitää suorittaa, vaan etuoikeutena johon voi liittyä, harvinaisena ilona, joka aina paljastaa jotain uutta ja kaunista.”

Kyllä, meidät on kutsuttu rukoilemaan, mutta se on suuri ilo, joka aina jättää meidät paremmiksi kuin olimme ennen sitä. Vihollisemme yrittää pitää meidät pois rukouksesta, sillä se tietää rukouksen voiman. Meidän pitäisi tietää se myös. Eikä koskaan lopettaa rukoilemista.

Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta. (Ef.6:18)

Rukouksesta pitäisi muodostua meidän hengelliset keuhkomme. Ja ehkä sitten voisimme hieman ymmärtää rukouksen arvoa. Sillä me voimme muuttaa maailmaa rukoilemalla. Siksi emme voi rukoilla liikaa. Ei ole sellaista asiaa kuin liikaa rukoileminen.

Emme voi rukoilla liikaa

R.T. Kendall on sanonut ”En pysty kuvittelemaan isompaa motivaatiota rukoilla kuin se, että Jumala iloitsee ollessani hänen luonaan. Hän nauttii seurastani. Hänestä on ihanaa kuunnella minua! Hän ei tylsisty toistuvaista pyynnöistäni. Hän ei moralisoi, jos erhehdyn pyytämään jotain epäsopivaa. Hän ei naura minun hassuille, jopa nenäkkäille pyynnöilleni. Hän ei koskaa saa minua tuntemaan itsäni tyhmäksi. En saa osakseni hylkäämistä vain täydellistä hyväksymistä.”

Eikö Jumala ole ihmeellinen? Me olemme rakastettuja ja hyväksyttyjä, piste. Jumala nauttii meistä ja seurastamme. Rukouksessa Jumala pääsee johdattamaan ja siunaamaan meitä. Miksi ihmeessä sitten pysyttelisimme poissa tästä yhteydestä? Ja kuitenkin teemme niin. Emme rukoille läheskään tarpeeksi.

Rukous toivottaa Jumalan tervetulleeksi maailmaan ja muuttaa sitä ja sen asukkaita. Siksi emme voi rukoilla liikaa. Siksi meillä ei myöskään ole tekosyitä rukouksen laiminlyömiseen, sillä rukous on suloisinta maan päällä. Se siunaa meitä välittömästi Jumalan läsnäololla ja valmistaa asioita tulevaan. Me emme voi jäädä siitä paitsi. Joten rukoillaan lakkaamatta.

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä ja annoit meille rukouksen lahjan.
Anna meille anteeksi, ettemme rukoile ollenkaan tarpeeksi.
Auta meitä näkemään rukous kutsumuksena vaikuttaa ei vain omaan elämäämme vaan maailman asioihin.
Lähetä Pyhä Henkesi inspiroimaan meitä rukoilemaan lakkaamatta.
Auta meitä rukoilemaan tietä tulollesi.
Tapahtukoon sinun tahtosi niin maan päällä kuin taivaassa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ymmärrätkö sinä rukouksen merkityksen elämässäsi ja maailman historiassa? Sinut on kutsuttu vaikuttamaan pelastushistoriaan rukoilemalla! Tämä on pyhä asia, ota se iloiten vastaan ja vietä aikaa rukouksessa ja opettele hengittämään rukousta. Rukoukseen on kätketty salaisia viisauksia, joista pääsemme osalliseksi rukouksessa, vaikkemme niitä ymmärräkään. Joten rukoillaan toinen toistemme puolesta. Rukoillaan, että Sana saa saavuttaa jokaisen eksyneen ja hylätyn. Ole suuresti siunattu, sinä ihana rukoustaistelija!

Kuva: Naassom Azevedo on Unsplash

2 thoughts on “Emme voi rukoilla liikaa

  1. Hebrealaiskirjeen 12-luku 14jae-Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen,sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.
    -Tämä kohta puhuttelee ja tulee kohti .Olen riidoissa veljieni kanssa ja nyt koronavirus aikana ja ilmeisesti lopun ajan vitsausten aikana asia vaivaa kovasti.
    Rukoilen,ilmeisesti en tarpeeksi,että Herra avaisi väylän,että saisin sovun veljieni kanssa,muuten ei Jumalakaan anna minulle anteeksi,AUTTAKAA MINUA jotenkin,rukoillen.
    Minulla on astma ja jos korona iskee,en ilmeisesti selviä ja minua pelottaa,etten pääsekkään perille koska on selvittämättömiä asioita.
    Kiitos,jos rukoilette,nyt kirkotkin ovat suljettuja,en tiedä,mitä tehdä.

  2. Hei, rakas ystävä! Tiedätkö mitä? Jumalan armo on suurempi kuin mikään sinun rikkomuksesi. Se kattaa myös sinun riitasi. Tämä ei tietysti tarkoita sitä, etteikö sinun kannata pyrkiä rauhaaan, tottahan toki. Mutta sinun synnittömyytesi ei pelasta sinua, Jeesus pelastaa. Kaikki me tarvitsemme Vapahtajan armoa päästäksemme taivaaseen. Joten voit luottaa siihen, että jokainen joka uskoo Jeesukseen, pelastuu. Siinä ei ole ehtoja tai muttia matkassa. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Levollisuutta, rauhaa ja varjelusta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *