kristityn elämä

Miten seurata Jeesusta aamusta iltaan

Miten seurata Jeesusta aamusta iltaan

Me olemme kaikki kutsuttuja seuraamaan Jeesusta, mutta miltä se näyttää jokapäiväisessä elämässä? Mitä Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa ja miten voimme tehdä niin kaiken keskellä? Miten seurata Jeesusta aamusta iltaan? Katsotaan millaisia vastauksia löydämme.

Jeesus sanoi kaikille: »Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. 24. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka sen minun tähteni kadottaa, on sen pelastava. (Luuk.9:23-24)

Meidän siis tulee luopua itsekkäistä intresseistämme ja seurata Jeesusta. Se on juuri päinvastoin, mitä maailma meille opettaa: toteuta unelmasi, luo itsesinäköinen elämä. Kuitenkin meitä todellakin pyydetään luopumaan itsekkäistä intresseistämme. Miten ihmeessä pystymme siihen paitsi lopettamalla eläminen, sinä kysyt.

Billy Graham on sanonut ”Kun olemme ottaneet Kristuksen vastaan, emme enää ole elämäämme tärkein henkilö, Kristus on. Sen sijaan, että eläisimme vain itsellemme, meillä on korkeampi päämäärä: elää Jeesukselle.” Eli jos haluamme seurata Jeesusta aamusta iltaan, meidän tulee laittaa hänet ensimmäiseksi koko ajan. Tämä vaatii hieman miettimistä, eikö? Pidätkö sinä Jeesuksen ykkösenä koko ajan?

Miten seurata Jeesusta aamusta iltaan

Okey, sanot, näytä minulle miten tämän voi toteuttaa, miten voi seurata Jeesusta aamusta iltaan. Ensimmäinen asia on tietenkin sydämemme asenne. Kun haluamme laittaa Jeesuksen ensimmäiseksi, elämme Jeesukselle emmekä itsellemme. Tässä hyvin yksinkertainen malli miten seurata Jeesusta aamusta iltaan:

  1. Aloita päiväsi esimällä Jeesusta heti aamusta. Rukoile ja lue Jumalan Sanaa, pyydä Pyhää Henkeä auttamaan sinua ymmärtämään Jumalan tahdon sinulle sinä päivänä.
  2. Päivän mittaan elä uskollisesti uskoasi todeksi. Tottele, palvele, rakasta, elä niin kuin Kristus eläisi, jos hän olisi sinä.
  3. Päivän lopuksi riemuitse Jeesuksesta ja palvo häntä. Muista kiittää ja ylistää häntä huolenpidosta päivän aikana.

Me emme ole elämän keskipisteitä, vaikka niin me usein haluisimme asian olevan. Sen sijaan Jeesus on elämän keskipiste. Otettuamme Jeesuksen elämämme Herraksi, me emme enää ole elämme herroja, Jeesus on. Tämä ei tarkoita, että lopettaisimme elämisen. Sen sijaan se tarkoittaa, että elämme Jeesukselle – suurella antaumuksella.

Rakas Jumala,
Kiitos, että lähetit Jeesuksen pelastamaan meidät.
Näytä meille, miten seurata Jeesusta aamusta iltaan.
Auta meitä etsimän sinua, tottelemaan, palvelemaan ja rakastamaan sinua.
Äläkä anna meidän unohtaa sinun kiittämistäsi ja ylistämistäsi.
Sillä sinä enemmän kuin ansaiset sen.
Täytä meidät Pyhällä Hengelläsi ja voimaannuta meidät elämään sinulle.
Jeesuksen väkevässä nimessä,
Aamen

P.S.

Miten on, onko Jeesus koko elämäsi ykkönen? Tahtotila minulla ainakin on, mutta täytäntöönpano vielä ontuu. Onneksi meidän ei tarvitse omin voimin tähän edes pyrkiä, vaan Jumala tarjoaa armovoimaansa käyttöömme. Tehdään niin heti aamusta niin emme harhaile itsekeskeisyyden viidakossa loppupäivää. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Meillä on elävä, rakastava ja voimallinen Jumala!

5 thoughts on “Miten seurata Jeesusta aamusta iltaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *