kristityn elämä

Anna itsesi uudistua Pyhästä Hengestä

anna itsesi uudistua Pyhästä HengestäLiian usein ajattelemme, että on meidän tehtävämme uudistaa mielemme ja henkemme. Laitamme sen yhä kasvavaan tehtävälistaan ja arkielämän paineissa sitten unohdamme sen. Ja totuuden nimessä on sanottava, että minulta ainakin jäisi mieleni ja henkeni uudistuminen, jos se olisi minusta kiinni. En ole kiinnostunut uskonnollisista performansseista. Sen sijaan olen kiinnostunut hengellisestä läheisyydestä taivaallisen Isämme kanssa. Jos olet samoilla linjoilla, katsotaanpas miten voit antaa itsesi uudistua Pyhästä Hengestä.

Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne. (Ef. 4:23)

Tämä lause voi tuntua vaatimukselta, mutta tuo uudistua-verbi on alkukielessä passivissa, mikä tarkoittaa sitä, että ihminen on tuon uudistuksen kohde. Ja se on myös aktiivissa, mikä tarkoittaa, että se on jatkuvasti tapahtumassa oleva asia. Uskovan mieli ja henki ovat siis uudistuksen kohteena eivätkä uudistuksen toteuttajia. Ah. Tämä on armoa.

Anna itsesi uudistua Pyhästä Hengestä

Hengellinen uudistuminen tapahtuu meissä, kun annamme Pyhän Hengen vapaasti toimia meissä. Siinä ei siis ole kyse meistä (ja meidän erinomaisuudestamme) vaan Pyhästä Hengestä (ja hänen mahdollisuuksistaan). Hengellinen uudistuminen on armoa alusta loppuun. Ja siinä välillä se on elämänmittainen Pyhän Hengen vaikuttama prosessi.

Totta kai voimme estää uudistumisen kieltäytymällä Pyhän Hengen toiminnasta elämässämme. Jumala ei pakota meitä mihinkään, ei pelastukseen eikä myöskään uudistumiseen, mutta se on meidän parhaaksemme. Vain salliessamme Pyhän Hengen uudista mieltämme ja henkeämme pystymme taistelemaan hyvä uskon taistelu. Sillä me emme siihen pysty, mutta Jumala pystyy. Antaessamme Pyhälle Hengelle luvan tehdä työtään meissä, silloin myös mahdottomuudetkin tulevat mahdollisiksi. Näin tapahtuu kristillinen elämä. Pyhän Hengen voimasta.

Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. (Ef. 3:20-21)

Joten nautitaan Pyhän Hengen voimaannuttavasta elämästä. Annetaan Jumalan muutta meidät juuri sellaisiksi kuin hän on meidät tarkoittanut. Ei omasta voimasta, vaan Jumalan armon voimasta. Pyhän Hengen täyteinen elämä ei ole tarkoitettu vain joillekin harvoille, vaan tällaista on kaikille Jumalan lapsille tarkoitettu elämä. Joten annetaan itsemme uudistua Pyhästä Hengestä ja vastaanotetaan kaikki, mitä Jumalalla, taivaallisella Isällämme, on meidän varallemme.

 

Rukoillaan

Rakas Jumala,
Olet meille niin hyvä.
Kiitos, että olet kutsunut meidät lapsiksesi
etkä jättänyt meitä suorittamaan,
vaan annoit Pyhän Hengen tekemeään työtään meissä.
Älä jätä kesken työtäsi.
Me antaudumme sinulle ja
pyydämme, että teet meissä, mikä on meidän parhaaksemme.
Voimaannuta meidät ihmeellisellä armollasi,
jotta reagoisimme Pyhän Hengen kehotuksiin.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin aivan tavattoman upeaa? Meidän ei tarvitse stressata uudistumisestamme! (Tämä tietysti ei tarkoita sitä, etteikö meidän tulisi vastata Pyhän Hengen kutsuun Jumalan läheisyyteen ja uudistumista avittavien – kuten rukouksen – pariin.) Saamme vain lapsen tavoin painautua Taivaan Isän syliin ja ottaa vastaan hänen lahjansa. Joten tehdään niin – päivittäin. Uudistutaan Pyhästä Hengestä ja voimaannutaan Jumalan armosta ja sitten jaksamme taas jatkaa matkaa. Iloitaan, riemuitaan ja rakastetaan Jumalan armon avulla! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Anna itsesi uudistua Pyhästä Hengestä

  1. Kiitos tästä. Olen kaivannut juuri uutta voimaa elää Jumalan tahdon mukaan. Oman sydämeni haluissa olen ahdingossa, mutta luotan nyt Pyhän Hengen toimintaan elämässäni.

    1. Voi miten hienoa! Pyhä Henki saa aikaan niin paljon enemmän kuin me koskaan pystyisimme! Odota hyvää, sillä Herra on hyvä! Kiitos kommentistasi, Mika. Iloitsen kanssasi ja rukoilen puolestasi. Siunausta ja Pyhän Hengen voimaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *