kristityn elämä

Sinä olet vahva Jeesuksessa

Olet vahva Jeesuksessa

Toivoisitko olevasi täydellinen? Oletko väsynyt pyytämään apua? Vakuutan, ettei ole mitään syytä hävetä heikkouksia. Mary DeMuth paljastaa paljastaa kymmenen valhetta ja jakaa kymmenen totuutta viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life (Lopeta pienesti eläminen: 10 totuutta merkitykselliseen elämään). Tämä blogi käsittelee neljättä valhetta ”Sinun pitäisi hävetä heikkoutta” osoittamalla sinulle, että Jumala toimii parhaiten heikkoutesi kautta. Sinä olet vahva Jeesuksessa. Ja kaunis.

Mary kirjoittaa, ”On hyvä olla tarvitseva. Jumala ei pilkkaa tarvitsevuuttasi, eikä sinunkaan pitäisi. Kättele sitä. Toivota tervetulleeksi, jos voit. Koska tämä kova tarve on kauniin elämän laukaisualusta.”

Mutta hän on vastannut minulle: »Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.» Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas. (2. Kor. 12:9-19)

Olet vahva Jeesuksessa

Eivät heikkoudet ole kivoja. Ei meistä ole kivaa vaivata toisia ihmisiä avunpyynnöillämme tai saatamme hävetä epätäydellisyyttämme. Mutta ehkä heikkoutemme tekevät meistä lähestyttävämmän, inhimillisemmän, todellisemman?

Tai Mary:n sanoin, ”Ehkä koettelemukset keikuttavat minua (ja sinua) siksi, että olisimme riippuvaisia omavaraisuuden sijasta. Että tarvitsisimme Jeesusta.” Minusta Mary osuu tässä naulan kantaan. Jeesuksen tarvitseminen on uskon ydin. Ystäväni, sinä olet vahva Jeesuksessa.

Yksi tärkeimmistä uskonelämään liittyvistä asioista on oppia luovuttamaan egomme, tarpeemme ja toiveemme Jeesukselle. Aivan kuten omahyväisyys on rumaa, niin on myös omavaraisuus. Meidän on sanottava hyvästit omavaraisuudelle ja sen sijaan alkaa turvata Jumalaan. Kun teemme niin, olemme vahvoja Jeesuksessa riippumatta siitä, kuinka heikkoja tai puutteellisia olemme tai koemme olevamme.

Rakastan sitä kuinka paljon energiaa säästää tunnustamalla heti kärkeen, että tarvitsee Jumalaa sen sijaan, että loputtomasti yrittää pärjätä omilla vähäisillä resursseillaan. Kun aloitan päiväni antautumalla Jumalalle, en tuhlaa aikaa yrittämällä piilotaa heikkouteni tei teeskentelemällä olevani jotain, mitä en ole. Tai häpeä jotain, jota pitäisi juhlia. Paavalin tavoin meidänkin pitäisi nauttia heikkouksistamme.

Kyllä, tiedän, että tämän oppiminen on elinikäinen prosessi, mutta onneksi Jumala on kanssamme koko matkan ja se helpottuu, kun harjoitamme päivittäistä antautumista. Näin Jumala voi käyttää meitä kunniakseen. En todellakaan sano, että se on helppoa. Mutta mitä haavoittuvampia uskallamme olla, sitä siunatumpia meistä tulee. Ja se on korvaamatonta.

Rakas Jumala,
Tulemme luoksesi sellaisina kuin olemme ja olemme kiitollisia, että voimme tehdä niin.
Kiitos, että rakastat meitä ja otat meidät avosylin vastaan.
Luovutamme sinulle heikkoutemme, tarvitsevuutemme, sotkumme, pettymyksemme, sekaiset elämämme, itsemme.
Käytä meitä kunniaksesi, Herra.
Ole ilomme, voimamme, kaikkemme.
Auta meitä nauttimaan heikkouksistamme and näkemään mahdottomuudet sinun mahdollisuuksinasi vaikuttaa elämäämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole ihmeellistä, kuinka eri tavalla Jumala näkee meidät ja heikkoitemme? Kuinka mahtavaa, että Jumala ei halveksi meitä mistään syystä, vaan hän rakastaa meitä äärettömästi. Olemme tervetulleita hänen luokseen sellaisina kuin olemme: tarvitsevina, heikkoina, epäonnistuneina. Ja hän antaa meille armoa armon päälle, rauhansa, voimansa, kaikkensa. Emmekö ole siunattuja? Rukoilen puolestasi, ystäväni, että voit avautua vastaanottamaan kaiken sen, mitä Jumalalla on sinulle varattuna. Ja muista, sinä olet vahva Jeesuksessa!

Kuva: Vicky Sim / Unsplash.

6 thoughts on “Sinä olet vahva Jeesuksessa

  1. Toivoisin niin, että Jumala näkisi myös minun tuskani ja armahtaisi.
    Tänään sain tiedon, että tammikuussa leikattu syöpä on uusiutunut – juuri kun tuntui siltä, että uskallan jo hengittää vapaammin.😔 Ensi viikolla uudelleen leikkaukseen. Sanotaan, että meille ei anneta enempää kuin jaksamme kantaa, mutta nyt tuntuu siltä, että murrun taakkani alle. Olen kiitollinen kaikista esirukouksista.🙏

  2. Rakas ystävä, et sinä jaksakaan tätä taakkaa kantaa, tarvitset siihen Jeesusta. Mutta hän kantaa sinut läpi tämänkin koettelemuksen. Hänen voimansa on sinun voimasi. Ja me rukoilemme puolestasi. Tiedä, että sinä et ole yksin etkä turvaton.

    1. Voi kiitos, Tarja! Ihanaa, että Armoa arkeesi -blogin ystävät rukoilevat yhdessä ja erikseen. Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *