kristityn elämä

Olet vapautettu

Onko sinun vaikea päästää irti menneestä? Tuntuuko sinusta koskaan, että olisit häkissä? Tämä blogikirjoitus on sinua varten. Mary DeMuth paljastaa paljastaa kymmenen valhetta ja jakaa kymmenen totuutta viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life (Lopeta pienesti eläminen: 10 totuutta merkitykselliseen elämään). Tämä blogi käsittelee kolmatta valhetta ”Et koskaan pääse yli menneisyydestäsi” osoittamalla sinulle, ettei näin ole, sillä olet vapautettu Jeesuksessa.

Minkänlainen häkki on ympärilläsi? Katkenneiden ystävyys- tai ihmissuhteiden häkki? Täyttämättömien odotuksien häkki? Traumaattisen lapsuuden häkki? Vai katkeruuden häkki? Sillä ei ole väliä, miten olet päätynyt vangituksi. Kysymys kuuluu: haluatko sieltä ulos?

Mary:n sanoin: ”Sinun ei ollut tarkoitus elää häkissä. Kaltereiden ei pitäisi peittää sydämesi ikkunoita. On aika ymmärtää vapautesi ja elää sen valossa.”

Mary muistuttaa meitä siitä, että mitä kauemmin olemme häkeissämme, sitä mukavammiksi ne muuttuvat. Vaikka vihaisimme vankiloissamme olemista, emme kuitenkaan uskalla lähteä pois. Hän jatkaa: ”Tästä tulee ongelma, kun valitsemme mieluummin häkkielämän tuttuuden kuin vapauden. Olivatpa vammamme ikivanhoja tai tuoreita, meillä on vapaus valita jäämmekö avattuun häkkiimme vai otammeko riskin isossa maailmassa.”

Olet vapautettu

Mitä sitten voimme tehdä? Kuinka voimme päästää irti menneestä? Virheistämme, töppäykistämme, haavoistamme? Olen oppinut, että ainoa balsami minun ja muidenkin ihmisten haavoihin on Jeesuksen Kristuksen armo. Siksi minun pitää tuoda – niin usein kuin on tarpeen – kaikki taakkani ristin juurelle ja pyytää Jumlaa parantamaan haavat Jeesuksen nimessä. Hämmästyttävä asio on tämä: Jumala todella haluaa parantaa meidät. Hän jopa lähetti Jeesuksen kuolemaan puolestamme, jotta voimme todella parantua.

Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! (2. Kor. 5:17)

Joten vanha elämäsi on mennyt ja uusi elämä on alkanut! Mary sanoo tämän kauniisti: ”Menneisyytemme ei summaa arvoamme. Koska palvelemme nykyhetken Jumalaa, voimme levätä tietäen, että hän rakastaa meitä, riippumatta siitä, mitä olemme tehneet tai mitä meille on tehty.” Jeesus auttaa sinua voittamaan menneisyytesi. Kun annat Jeesuksen määritellä sinut, olet vapautettu elämään omana itsenäsi. Nosta siis siipesi ja anna Pyhän Hengen tuulen kohottaa sinut!

Hyvä Jumala,
Kiitos, että olet valmistanut kaiken pelastustamme varten ja olet myös vapauttanut meidät häkeistä.
Auta meitä jättämään häkkimme vaeltaaksemme vapaasti sinussa.
Ohjaa meitä, johdata meitä, siunaa meitä.
Jeesuksen kallisarvoisessa nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sinulla menee? Oletko valmis nousemaan siviillesi? Anna Pyhän Hengen näyttää sinulle, miten elää vapaasti Jeesuksessa. Rukoile tiesi uusiin korkeuksiin. Elä Hengessä, niin voit jättää vankeutesi taaksesi. Ei omasta voimastasi, vaan Kaikkivaltiaan Jumalan voimasta! Siunausta sinulle, ystäväni, kun annat Hengen nostaa sinut uusiin korkeuksiin!

4 thoughts on “Olet vapautettu

  1. Voi, kun pääsisinkin pois häkistäni.😔 Tuntuu siltä, että juuri kun alan päästä lentoon, niin siipeni katkaistaan ja jalkani kahlitaan. Olen taas kerran armoa ja esirukouksia vailla.🙏

    1. Hei, Liisa! Kiitos kommentistasi, suljen sinut esirukouksiini ja ennen kaikkea armovaipan suojaan. Häkki ei tuo suojaa kovaa maailmaa vastaan, vaikka niin luulemmekin. Paras suoja ja hoito on Isän sylissä. Tätä sylihoitoa ja lentoapua sinulle rukoilen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *