kristityn elämä

Uskominen alkaa alusta joka aamu

Uskominen alkaa alusta joka aamu

Onko uskonelämäsi epätasaista? Tietyt ylä- ja alamäet ovat ihan normaaleja, jopa kuivat kaudet ovat osa uskonelämäämme. Mutta on hyvä oppia hoitamaan omaa uskonelämäänsä välttääkseen turhat sudenkuopat. Miten tämä sitten tapahtuu? Yksinkertaisesti harjoittamalla uskoamme joka päivä. Sillä uskominen alkaa alusta joka aamu. Eilisen eväillä ei tänään pitkälle pötkitä.

Anna minun aamulla
kuulla armonsanasi,
sillä sinuun minä turvaan.
Ilmoita minulle tie, jota minun tulee kulkea,
sillä sinun puoleesi minä ylennän sieluni.

(Ps. 143:8, Raamattu Kansalle)

Uskominen alkaa alusta joka aamu

Mistä tiedän, että uskominen alkaa alusta joka aamu? Ensinnäkin, kokemuksesta. Olen oppinut, että öisin koemme ’hengellisen muistinmenetyksen’. Meidän pitää aamuisin muistuttaa itseämme Jumalan hyvyydestä, jotta uskomme kantaisi sinäkin päivänä.

Toiseksi, oli vahvistavaa lukea C.S. Lewisin kirjoittaneen ”Jumalaan luottaminen täytyy alkaa alusta joka päivä aivan kuin mitään ei olisi vielä tehty.” Huomasitko lauseen lopun? Uskominen alkaa alusta joka aamu aivan kuin mitään ei olisi vielä tehty. Uskoa voi vain nykyhetkessä. Siksi me tarvitsemme armoa joka aamu luottaaksemme Jumalaan jälleen.

Miksi olet masentunut, sieluni,
miksi olet niin levoton?
Odota Jumalaa! Vielä saan
kiittää häntä,
Jumalaani, auttajaani.

(Ps. 42:6)

Kun tukeudumme Jumalaan päivästä toiseen, opimme tuntemaan Jumalaa aina vaan paremmin ja alamme pikku hiljaa nähdä, miten Jumala työskentelee elämässämme. Jokapäiväinen Jumalalle antautuminen on kaunista. Kun harjoitamme uskoamme päivittäin, se kasvaa ja kukoistaa.

Sitten pystymme luottamaan Jumalaan myös huonoina aikoina. Koska olemme prosessin aikana oppineet, että Jumala haluaa meille vain parasta. Siksi me kaikesta huolimatta toivomme niin kuin Abraham, vaikka toivoa ei näyttäisi olevankaan. Ja luotamme, että myös me tulemme aikanaan siunatuiksi niin kuin Abraham.

Rakas Jumala,
Tulemme jälleen kerran pyytämään lisää armoa,
sillä tarvitsemme sitä joka päivä.
Muistuta meitä sinun ihanasta rakkaudestasi.
Ja anna meidän tuntea läsnäolosi.
Luo meihin puhdas sydän ja
voimaannuta meidät voitokkaaseen elämään.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, opettele hoitamaan uskoasi. Se voi tuntua aluksi vaikealta, mutta löydä omat tapasi tehdä niin. Kännykkä voi olla tässä hyvä apuväline, silloin Raamattu on mukanasi kaikkialla. Pian huomaat miten paljon päivättäinen hengellinen tankkaus siunaa sinua ja sitten et edes enää halua elää ilman hengellistä ravintoa. Hengellinen hyvinvointi on tärkeää, kaikki muu elämässämme kumpua siitä. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus kanssasi!

2 thoughts on “Uskominen alkaa alusta joka aamu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *