armoa arkeesi

Synti kaikkien syntiemme takana

synti kaikkien syntiemme takana

Mitä mieltä olet? Miksi on niin vaikeaa ymmärtää, ettei meitä ole tarkoitettukaan ottamaan oman elämämme ohjia? Vaan meidät on tarkoitettu turvaamaan Jumalaan kaikessa? Olemme voineet ymmärtää tämän eilen, mutta aamun tullessa taistelemme jälleen tämän asian kanssa. Sillä tämä on synti kaikkien syntiemme takana. Ja siksi meidän pitää alkaa alusta joka aamu.

Aivan kuten Aatamin ja Eeva eivät luottaneet Jumalan antavan heille kaikkein parasta, mekin haluamme päättää omista asioistamme. Martti Lutherin sanoin ”Synti kaikkien syntiemme takana on uskoa käärmeen valhe siitä, ettemme voi luottaa Kristuksen armoon ja rakkauteen, vaan meidän tulee ottaa asiat omiin käsiimme”. Kuinka tottaa Ja niin surullista. Tästä(kin) syystä tarvitsemme armoa elämämme jokaisena päivänä.

Jumalaton ylvästelee:
»Ei Jumala rankaise.
Ei häntä edes ole!»
Siinä hänen ajatuksensa.

(Ps. 10:4)

Synti kaikkien syntiemme takana

Jos yritämme pitää kaikki ongelmamme (ja syntimme) vain omana tietonamme, palvomme niitä Jumalan sijasta. Tämä ruokkii ylpeyttämme, suurentaa egojamme ja lisää tarvettamme kontrolloida kaikkea. Vaikka ajattelisimmekin olevamme silloin vapaita, emme sitä ole. Tosiasiassa meistä on tulossa entistä onnettomampia.

Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta 24mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. (Room. 3:23-24)

Mutta kun antaudumme Jumalalle ja annamme ongelmamme (ja syntimme) hänelle, me samalla myös luovutamme egomme ja kontrollimme Jumalalle. Vasta sitten olemme valmiit vastaanottamaan armoa armon päälle. Ja armo parantaa meidät ylpeydestä, joka on synti kaikkien syntiemme takana. Sitten koemme todellisen vapauden. Hallelujaa.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi yrityksemme unohtaa sinut.
Ylpeytemme johdattaa meitä harhaan.
Antaudumme sinulle ja annamme egomme, ongelmamme ja elämämme kontrollin sinulle.
Vuodata armoa armon päälle, Herra.
Me tarvitsemme sinua aivan joka päivä.
Tee meistä enenevässä määrin sinun kaltaisesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Haluaisimme niin ajatella, että emme me ole syntisiä. Mutta kyllä me olemme syntisiä koko ihmiselämämme ajan, vaikka olisimmekin samalla myös armahdettuja. Synti ei enää kuitenkaan hallitse meitä eikä meidän tarvitse jäädä synnin alle makaamaan, sillä armo voittaa kaiken synnin mennen tullen. Ja tämä Jumalan armon voima on käytettävissämme voittoisaa elämää varten. Joten iloitaan. Ihan joka tilassa. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *