kristityn elämä

Vähän on paljon Jeesuksessa

vähän on paljon Jeesuksessa

Joskus väheksymme omaa elämäämme, kun se tuntuu niin pieneltä ja tavalliselta. Aivan kuin suuri ja rohkea elämäntyyli olisi se ainoa oikea. Minä ajattelen toisin. Ihmisen kovaäänisyys tai menestyminen eivät ole merkityksellisen elämän takeita. Saamasi huomio ei määritä arvoasi. Sillä sinun arvosi tulee Jumalalta, ei faniesi lukumäärästä tai suosiosi määrästä. Maailma voi eri mieltä, mutta vähän on paljon Jeesuksessa.

Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden. Ylistetty olkoon hänen armonsa kirkkaus, kun hän antoi meille rakkaan Poikansa! (Ef. 1:4-6)

Arvosi tulee Jumalalta

Tiedätkö, että sinun arvosi on tapissaan juuri sellaisena kuin olet nyt? Arvosi ei muutu suuremmaksi tai pienemmäksi riippuen siitä kuinka tehokas tai tuottelias olet elämäsi aikana. Jokainen elämä on yhtä arvokas. Et voi ansaita arvoasi, se on Jumalan lahja sinulle. Arvosi on myös ehdoton, sitä ei voi kukaan sinulta riistää. Jumala on luonut sinut omaksi kuvakseen, siksi arvosi on kaikkien arvoasteikkojen yläpuolella.

Sinä olet arvokas, oli elämäsi sitten kuinka pieni tai tavallinen.
Ja olet rakastettu, huolimatta siitä mitä tunnet tai ajattelet itsestäsi.

Miten voisin olla enemmän?

Entä jos haluat kuitenkin saada enemmän aikaan? Tiedä, että vastaus ei ole ”yritä enemmän”. Vastaus löytyy sen sijaan antautumisesta. Antautuminen ei ehkä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun haaveilet olevasi enemmän. Mutta näin se vain on Jumalan valtakunnassa.

Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon. Joka rakastaa elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka tässä maailmassa panee alttiiksi elämänsä, saa osakseen ikuisen elämän. (Joh. 12:24-25)

Vähän on paljon Jeesuksessa

Saatat yllättyä miten paljon Jumalan voima voi suurentaa pientä ja vaatimatonta elämääsi. Pienen pojan eväilläkin Jeesus ruokki tuhansia. Vähän on paljon Jeesuksessa. Kyse ei siis ole sinusta, vaan Jeesuksesta sinussa. Meidän osamme on vain antautua (päivittäin) Jeesukselle ja antaa hänen suurentaa elämänpiiriämme ja vaikutustamme tahtonsa mukaisesti. Kun me antaudumme Jeesukselle, vähän on paljon, paljon enemmän.

Joten älä huolehdi kuinka pientä ja tavallista elämäsi on, vaan anna se kokonaan Jeesukselle. Älä myöskään vertaa omaa elämääsi muihin, vertailu on paholaisen juoni. Antaudu vain päivittäin Jeesukselle ja anna hänen käyttää voimaansa elämässäsi. Hän voi tehdä elämälläsi niin paljon enemmän. Todellakin, vähän on paljon Jeesuksessa.

 

Rakas Jeesus,
Rakkautesi on äärettömän ihmeellistä.
Rakastat meitä juuri tällaisina ja
sinulla on meitä varten paljon suunnitelmia.
Kiitos, ettei kyse ole meistä, vaan sinusta meissä.
Anna Pyhän Hengen puhaltaa meissä ja meidän kauttamme.
Antaudumme sinulle ja odotamme innokkaina miten käytät meitä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko sinä tyytyväinen elämääsi? Anna sekä pettymyksesi että kiitoksesi Jumalalle ja anna hänen muuttaa elämääsi armollaan ja rakkaudellaan. Haluatko toivoa? Ota vastaan. Entä iloa? Sitäkin on runsaasti tarjolla Jeesuksessa. Mitä vain tarvitset, tuo pyyntösi Jeesukselle. Anna hänelle vapaat kädet muokata elämääsi ja tulet hämästymään kuinka elämäsi täyttyy merkityksestä ja tarkoituksesta.

Ole siunattu, ystäväni! Iloitse Jumalan voimasta elämässäsi!

Tervetuloa!

Olet lämpimästi tervetullut keskiviikkona 28.2. klo 18-19 Porin seurakuntakeskuksen 1. kerrokseen Uskon matkalla -kurssille! Tule innokkaaseen ja kasvavaan joukkoomme oppimaan miten Jumala huoltaa meitä matkallamme! Ei ole väliä kuka olet taikka mistä tulet, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

1 thought on “Vähän on paljon Jeesuksessa

  1. […] Paras neuvoni sinulle on, että älä pysy poissa Jeesuksen luota mistään syystä. Mene häne luokseen iloisesti hymyillen. Antaudu hänelle – anna hänelle sydämesi, elämäsi, kaikki, mitä sinä olet ja mitä sinulla on – ja odota Jumalan moninkertaistavan kaiken hänen kunniakseen. Vähän on paljon Jeesuksessa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *