armoa arkeesi

Rikkinäisyyden kauneus

murtumisen kauneus
Oletko koskaan ollut niin rikki, miljooniksi murusiksi murskattu, ettet enää ajattelut olevan mitään toivoa? Tai onko sinulla juuri nyt särkynyt sydän? Minulla on hyviä uutisia kaikille murtuneille. Jeesuksessa kaikki palaset – oli niitä muutama tai miljoonittain – löytävät paikkansa ja ne kootaan yhteen kauniiksi kokonaisuudeksi. Jeesus tuo kaikille murretuille ja rikkinäisille toivoa: Tässä ei ole kaikki. Jumala luo uutta ja Jeesus pitää kaiken koossa. Piileekö siinä rikkinäisyyden kauneus?

Kiittäkää iloiten Isää, joka on tehnyt teidät kelvollisiksi saamaan pyhille kuuluvan perintöosan valon valtakunnasta. Hän on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, hänen, joka on meidän lunastuksemme, syntiemme anteeksianto.

Hän on näkymättömän Jumalan kuva,
esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt.
Hänen välityksellään luotiin kaikki,
kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä,
näkyvä ja näkymätön,
valtaistuimet, herruudet,
kaikki vallat ja voimat.
Kaikki on luotu hänen kauttaan
ja häntä varten.
Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta,
ja hän pitää kaiken koossa.
Hän on myös ruumiin pää, ja ruumis on seurakunta. Hän on alku. Hän nousi esikoisena kuolleista, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen.
Jumala näki hyväksi
antaa kaiken täyteyden asua hänessä
sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. (Kol.1:12-20)

Rikkinäisyyden kauneus

Jeesus eheyttää ja se on ihmeellisen ihana asia. Se, että meidän elämämme ei mene hukkaan, on siunaus. Jumala todella käyttää murrettuja asioita, Jeesus itsekin murrettiin ristillä meidän edestämme. Jumala rakastaa murrettuja sydämiä ja toivottomia ihmisiä. Hän rakastaa sinua juuri sellaisina kuin olet. Sinä riität. Jumalan rakkaus ei aseta ehtoja, sinä kelpaat juuri sellaisena kuin olet. Jumala rakastaa meitä omina lapsinaan, vaikka me olemmekin rikkinäisiä, tahraantuneita tai mitättömiksi lytättyjä. Hän eheyttää ja luo jotain uutta ja ihmeellistä elämämme palasista, jos vain annamme ne hänelle.

Hän parantaa ne, joiden mieli on murtunut,
hän sitoo heidän haavansa.
(Ps. 147:3)

Murrettuna oleminen on elämäntapa

Rikkinäisyys ei ole vain jotain, mikä pitää korjata. Se auttaa meitä myös ymmärtämään Jeesuksen ristinkuoleman arvon. Rikkinäisyys ohjaa meidät Jumalan luokse, se riisuu meidät tehokkaasti omavoimaisuuden kuvitelmistamme. Rikki oleva ihminen ei enää kuvittele pelastuvansa omien tekojensa vuoksi, vaan heittäytyy täysillä Jumalan armon varaan. Armo ei petä koskaan. Ja siitä alkaa uusi elämä.

Murrettuna oleminen on elämistä Jumalan kanssa ilman teeskentelyä. Se on itse asiassa hyvä asia, silloin Jumalan valo pääsee loistamaan meissä. Murrettuna oleminen on sitä, että oma kovuutemme on murrettu ja todellinen minämme pääsee esille sellaisena kuin Jumala on sen tarkoittanut. Kun uskallamme elää murrettuina, Pyhä Henki pääsee tekemään parantavaa ja uutta luovaa työtään meissä. Kun lepäämme Jumalan armossa, Kristus elää meissä. Ja mitään muuta niin kaunista ei ole olemassakaan. Kyllä, rikkinäisyydessä on kauneutta. Siinä näemme miten Jumala luo taivaallista taidetta kaikesta mitä maailma halveksii.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että elämäni ei ole omassa varassamme,
vaan sinä kannat ja viet.
Kiitos, ettet aseta ehtoja rakkaudellesi ja huolenpidollesi.
Hoida meitä murtuneita ja eksyneitä,
uudista Hengelläsi ja luo muruistamme uutta.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, ystäväni. Tiedä, että Jeesus on alati kanssasi, hän ei jätä sinua tapahtui elämässäsi mitä tahansa. Silloin kun olet toivoton, hän itse nostaa ja kantaa sinua sylissään!

 

1 thought on “Rikkinäisyyden kauneus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *