uskossa kasvaminen

Uskossa kasvamisen yllättävät viholliset

Uskossa kasvamisen viholliset - mariannastalnacke.comHaluaisitko kasvaa uskossasi? Varmaan me kaikki haluaisimme. Mutta ehkä emme välttämättä halua kaikkea sitä, mitä se edellyttäisi. Haluaisimme kyllä vahvan uskon, muttemme haluaisi tehdä mitään sen saavuttamiseksi. Tai ehkemme halua odottaa vuosikausia hiljaisesti ja uskollisesti Jumalaa palvellen. Uskossa kasvamisen viholliset – kärsimättömyys ja välittömän mielihyvän hakeminen – hidastavat hengellistä kasvua. Myös omalle mukavuusalueelle jämähtäminen on tehokas tapa ehkäistä hengellistä kasvua.

Miten tavallisen elämän eläminen voisi olla pahasta, sinä kysyt. Ei siinä sinäänsä mitään pahaa olekaan, mutta jos tavoitteemme ovat vain omien haaveidemme toteuttamista ja itsemme hemmottelemista ennalta tutuissa kuvioissa, uskomme ei kasva, sillä emme käytä sitä mihinkään. Samoin kuin lihas, usko, jota ei käytetä, surkastuu.

Uskossa kasvamisen viholliset

John Ortbergin mukaan kasvaminen vaatii valintaa riskin ja mukavuuden välillä. Ja siksi sen, joka haluaa seurata Jeesusta, pitää hänen mukaansa hylätä mukavuus elämänsä perusarvona. Mutta turvallisuus ja mukavuushan ovat juuri sitä mitä ihminen elämässään haluaa, eikö totta? Mutta mukavuus ja hengellinen laiskuus ovat uskossa kasvamisen vihollisia. Siksi Jumala herätteleekin meitä hengellisestä horroksestamme tarjoamalla meille jotain enemmän. Parempaa. Ja rohkeampaa.

Siitä lähtien, kun saimme tästä kuulla, mekin olemme lakkaamatta rukoilleet teidän puolestanne ja pyytäneet, että te saisitte runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisitte täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä.
(Kol. 1:9-11)

Mitä meidän sitten pitäisi tehdä?

Millä tavalla voisimme selättää uskossa kasvamisen viholliset? Miten voisimme hylätä mukavuuden elämämme perusarvona? Ensimmäinen askel oikeaan suuntaan on asian tunnustaminen. Sen jälkeen tuomme asian (uudelleen ja uudelleen) Jumalalle rukouksessa, sillä omin voimin emme pysty voittamaan tätä taistelua. Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että meidän täytyy antautua Jeesukselle joka aamu. Muuten otamme itse elämämme ohjat ja pysymme tiiviisti omalla mukavuusalueellamme.

Vain eläessämme Pyhässä Hengessä rohkenemme seurata Jeesusta teille tietymättömille. Kun uskallamme ottaa riskejä Jeesukselle, uskomme joutuu heittäytymään kokonaan Jumalan varaan ja se kasvaa. Joten älä elä ilman rukousta, antautumista Jeesukselle ja Pyhää Henkeä, joka valaa sinuun rohkeutta ja täyttää sinut voimaannuttavalla armolla. Sinun elämääsi ei ole tarkoitettu rutiininomaisen tylsäksi, vaan upeaksi ja innostavaksi seikkailuksi Jumalan kanssa. Ethän jää soutamaan ja huopaamaan mukavuusalueellesi. Tartu Jumalan kutsuun ja lähde rohkeasti liikkeelle! Et tule katumaan.

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi mukavuudenhalumme
ja varman päälle pelaamisemme.
Auta meitä hylkäämän mukavuuden elämämme perusarvona
ja selättämään uskossa kasvamisen viholliset.
Sinut me haluamme ja hengellistä kasvua halajamme.
Me antaudumme sinulle, Herra.
Täytä meidät hengelläsi
ja tee meistä rohkeita elämään tahtosi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sinä selätät uskossa kasvamisen viholliset omassa elämässäsi? Onko rohkeuden puute sinun ongelmasi vai pitävätkö omat mukavat kuviosi muuten sinua pihdeissäsi? Kerro parhaat vinkkisi!

Ole siunattu, ystäväni. Rohkeutta saa, kun sitä pyytää! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *