kristityn elämä

Sinä olet arvokas

SInä olet arvokas - Mari-Anna Stålnacke

Tuntuuko sinusta siltä, että olet epäonnistunut luuseri, koska et tienaa suuria rahoja? Häpeätkö taloudellisia ongelmiasi? Rakas ystäväni, oletko unohtanut? Raha ei määritä sinun arvoasi. Mary DeMuth paljastaa paljastaa kymmenen valhetta ja jakaa kymmenen totuutta viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life (Lopeta pienesti eläminen: 10 totuutta merkitykselliseen elämään). Tämä blogi käsittelee yhdeksättä valhetta ”arvosi on sidottu rahaan” muistuttamalla sinua siitä, että arvosi on sidottu Jeesuksen painavaan arvoon. Mikään ei voi muuttaa sitä. Ei mikään.

Mary DeMuth kirjoittaa: ”Löytääksemme arvomme, meidän täytyy ensin juosta Arvokkaan luokse, Hänen, joka pystyy vahvistamaan arvomme kerralla, ikuisiksi ajoiksi.” Tämä tuo minulle syvää iloa. Se vapauttaa minut orvanpyörästä tavoitella maailman arvostusta. Jeesus on arvokas ja koska olen hänen, myös minä olen arvokas. Mikä siunaus!

Älä rehki rikastuaksesi,
älä tuhlaa ajatuksiasi siihen.
Kun kiinnität katseesi rikkauteen,
se on jo poissa:
se on saanut siivet
ja lentänyt taivaalle kuin kotka.

(Sananlaskut 23:4-5)

Sinä olet arvokas

Mary DeMuth jakaa seitsemän totuutta Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan auttaakseen meitä luottamaan Jumalan tapaan nähdä arvomme ja tarttua siihen:

 1. Jumala antaa kaiken, mitä tarvitsemme.
 2. Jumala rakastaa meitä, vaikka kärsisimme puutetta.
 3. Jumala ratkaisee sydämen syvimmät asiat – jotain, mitä rahalla ei voi tehdä.
 4. Jumala on paras Mestari (emme voi palvella kahta herraa).
 5. Jumala on suurempi kuin meidän niukkuuden ajattelutapamme.
 6. Jumala -ei rikkaus- vahvistaa sieluamme.
 7. Jumala siunaa todellisen (=taivaallisen) rikkauden tavoitteluamme.

Olet niin arvokas, että Jumala lähetti ainoan poikansa kuolemaan puolestasi, jotta voisit olla yhteydessä häneen ja elää ikuisesti. Eli olet siis niin ihana, että Jeesus oli valmis kuolemaan puolestasi. Sinun arvosi on sidottu Jeesuksen painavaan arvoon. Joten arvosi on enemmän kuin tämä maailma ymmärtää. Ja niin ovat myös kaikki siunaukset, jotka saat luottaessasi häneen kaikessa ja kaikella, mitä sinulla on. Olipa se sitten vähän tai paljon.

Kuulkaa, rakkaat veljeni! Onhan Jumala valinnut juuri maailman silmissä köyhät olemaan uskossa rikkaat ja perimään valtakunnan, jonka Jumala on luvannut häntä rakastaville.(Jaak.2:5)

Jumala siunaa sinua todellisilla rikkauksissa, vahvalla uskolla ja voimaannuttavalla armolla. Ota ne vastaan Jeesuksen nimessä ja jaa niitä kaikkien kohtaamiesi ihmisten kanssa. Juuri siitä kristillisessä elämässä on kyse.

Rakas Jumala,
Kiitos, että osoitat meille arvomme yhä uudelleen.
Anna meille anteeksi, että olemme unohtaneet arvomme ja sinun ihmeellisyytesi.
Vahvista sieluamme, Herra, jotta pystymme luottamaan sinuun.
Siunaa meitä tavalla, jolla vain sinä voit.
Ole ikuisesti ylistetty!
Olet mahtava Jumala!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Emmekö olekin suuresti siunattuja? Jumala on valmistanut meille kaiken, meidän täytyy vain luottaa häneen ja vastaanottaa hänen armonsa pelastukseksi, pyhitykseksi ja vahvistukseksi. Hämmästyttävää. Joten ei unohdeta Jumalan armoa! Etsikäämme Jumalaa joka aamu ja eläkäämme ja liikkukaamme Hänessä. Ei ole onnellisuutta ilman Jumalaa. Onneksi hänessä on yltäkylläisesti iloa! Ole siunattu, ystäväni! Jumala rakastaa sinua ja on kanssasi, missä ikinä menetkin!

Kuva: Freddie Collins/Unsplash.

2 thoughts on “Sinä olet arvokas

 1. Hei!
  Rikkaus on todella, kun olemme lunastettuja Jeesuksen kärsimyksen kautta.
  Olipa taas niin voimaannuttava ja toi iloa tähän kauniiseen pimeään vuoden aikaan!
  Kiitos sinulle!
  Tarja❣️

  1. Kiitos, Tarja, itsellesi! Aina yhtä ihanaa kuulla, etten ihan turhaan näitä kirjoittele! Oikein paljon iloa ja siunausta sinulle! Kyllä Jumala pitää huolta lapsistaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *