armoa arkeesi

Jumala haluaa sinun parastasi

Tänään haluan jakaa toivoa sinulle, joka tunnet vajoavasi yhä syvemmälle epätoivon liejuun tai sinusta saattaa tuntua, että sinut on unohdettu rämpimään arjen päättömältä tuntuvaan labyrinttiin. Tiedä, ettet ole yksin tai edes ainoa, joka kamppailee näiden asioiden kanssa. Helposti meistä tuntuu siltä, että kaikilla muilla menee helposti ja hyvin, mutta väittäisin, että suurimman osan elämä on jonkinasteista taistelua. Niiden kautta Jumala opettaa meitä ja odottaessamme Pyhä Henki valmistaa meitä tulevaan. Tärkeää arjen taisteluissa on muistaa, että Jumala haluaa sinun parastasi. Aina ja ikuisesti.

Hartaasti minä odotin Herraa,
ja hän kumartui minun puoleeni
ja kuuli huutoni.
3Hän veti minut ylös syvästä kuopasta,
upottavasta liejusta.
Hän nosti minut kalliolle,
antoi lujan pohjan askelteni alle.

(Ps.40:2-3)

Minä en jaa sinulle toivoa omasta toiveikkuudestani, ne varat ovat nopeasti käytetty eivätkä riitä edes omiin tarpeisiin. Mutta minä juon toivon lähteestä, joka on ikuinen ja joka ei tyrehdy. Tämä lähteen luokse kutsun sinuakin. Tule odottamaan yhdessä Herraa, hän kuulee huutomme. Ja mikä parasta hän vetää sinutkin syvästä kuopasta ja nostaa upottavasta liejusta, olivat ne sitten symbolisia tai todellisia. Jumala nostaa sinut kalliolle ja antaa sinulle lujan pohjan askeltaa eteenpäin. Jeesus on kallio, joka ei anna sinun upota eikä eksyä. Hän auttaa sinua ja vie sinut perille.


4Hän antoi suuhuni uuden virren,
kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi.
Tämän kuulevat monet, tuntevat pyhää pelkoa
ja turvaavat Herraan.
5Hyvä on sen osa,
joka luottaa Herraan,
ei etsi apua pahan voimilta
eikä käänny niiden puoleen,
jotka valhetta palvelevat.

(Ps. 40:4-5)

Jumala haluaa sinun parastasi

Omaa vaellustamme saattaa hidastaa väärät uskomukset, joita toistamme itsellemme. Annetaan näiden valheiden mennä ja otetaan vastaan uusi virsi, kiitoslaulu sydämeemme. Jumala luo meissäkin uutta, ei estetä sen syntymistä katkerilla ajatuksillamme ja pelonsekaisilla ajatuksillamme, vaan turvataan Herraan ja annetaan hänen armonsa tehdä työtään meissä. Sillä hyvä todellakin on sen osa, joka luottaa Herraan.

Herra, minun Jumalani,
kukaan ei ole sinun vertaisesi!
Sinä olet tehnyt suuria tekoja,
sinä ajattelet meidän parastamme.
Minä haluan kertoa teoistasi –
niitä on enemmän kuin voin luetella.

(Ps. 40:6)

Ja tiedätkös, ystäväni, Jumala ajattelee sinun parastasi. Raamattu todistaa meille niin ja me saamme uskoa ja luottaa tähän. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö pahoja asioita tapahtuisi meillekin, sillä me emme ole vielä perillä paratiisissa. Mutta tämä tarkoittaa sitä, että kaikki koituu parhaaksemme, Jumala voi kääntää kauheimmatkin asiat meidän siunaukseksemme. Ja joskus vain joudumme odottamaan jonkun asian tapahtumista pitempään kuin haluaisimme. Silti voimme luottaa siihen, että asiat tapahtuvat ajallaan ja parhaimmalla mahdollisella tavalla. Jospa me vain voisimme lopettaa asioiden väkisin puristamista ja jättää ne sen sijaan Herran haltuun. Ja jospa oppisimme turvaamaan Jumalaan ja hänen lupauksiinsa joka aamu. Silloin päivämme – ja elämämme – saisi uuden laulun, Jumalan kunniaksi ja meille siunaukseksi.

Rakas Jumalani,
Kukaan ei ole sinun vertaisesi, ole ikuisesti ylistetty!
Me antaudumme sinulle ja iloitsemme siitä, että saamme olla sinun lapsiasi.
Sinä ajattelet meidän parastamme, kuinka ihmeellisen ihanaa!
Auta meitä luottamaan sinuun enemmän ja enemmän
niin että elämästämme voisi tulla ylistyslaulu sinulle.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, sinä olet Jumalan rakkauden arvoinen. Iloitse siitä ja elä Jumalan rakkaudessa. Siitä kumpuaa kaikki kestävyys, lohtu ja toivo, minkä kulloinkin tarvitsemme. Yhdessä Jeesuksen kanssa on hyvä tehdä matkaa, hän kestää kipumme ja rikkinäisyytemme ja luo niistä jotain uutta. Me emme ole yksin, vaikka Jeesus on ”etätöissä” taivaassa, van hän antoi meille Pyhän Hengen, joka tekee meissä työtään, ohjaa ja varustaa meitä kaiken aikaa. Joten tehdään matkaa huomiseen luottavaisin mielin. Ja iloitaan ja kiitetään jo siitä, että pian jälleen pääsemme kokoontumaan seurakuntana yhteen! Ole suuresti siunattu, ystäväni! Sinä olet rakastettu, siunattu ja kutsuttu!


Kuva Jackson David/Unsplash.

5 thoughts on “Jumala haluaa sinun parastasi

 1. Olen seurannut näitä kirjoituksia pitkään ja usein aihe osuu juuri sellaiseen asiaan, jota olen itsekin pohtinut. Pyhä henki puhuu ja auttaa, lohduttaa, vahvistaa ja tuo toivoa näiden sanojen kautta minulle. Kiitos Jeesus!

  1. Kiitos lämpimistä sanoistasi, Leena! Kiva kuulla, että nämä sanat täällä blogissa ovat saaneet sinua siunata. Tätä varten minä tätä blogia juuri kirjoitan, että Pyhä Henki saisi lukijoille puhua suoraan sydämelle. Iloa ja siunausta sinulle elämääsi!

 2. Hei!
  Kiitos näistä voimaannuttavista kirjoituksista, kuinka syvällisesti me voimme turvata Jumalaan ja hänen huolenpitoon.
  Toivon, että omakin elämäni saisi rauhan ja asiat järjestyisi.
  Kiitos sinulle!
  Rukouksessa on voimaa!

  1. Lämmin kiitos kommentistasi, Tarja! Rukouksessa on todellakin voimaa ja suljen sinut, ystäväni, myös rukouksiini. Suokoon Taivaan Isä sinulle kaiken tarvitsemasi, johdattakoon selkeästi ja antakoon sinulle rauhansa ja siunauksensa!

 3. […] Jumala todellakin pystyy toteuttamaan tahtonsa ja minä en halua mitään muuta kuin sen. Vain Jumalan tahdossa olen turvassa paremmassa, olen onnellinen ja siunattu. Ulkoisesti olosuhteemme voivat olla haastavat, mutta hänessä minä olen enemmän kuin okei. Siksi joka aamu antaudun hänelle. Minä haluan vain sitä, mitä hän haluaa minulle, sillä se on sitä, mikä on kaikkein parasta minulle. Ja sinulle. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *