armoa arkeesi

Pyhityksessäkin on kyse armosta

Pyhityksessäkin on kyse armosta

Ajatteletko koskaan, että pyhät, jotka ovat menneet ennen meitä, olivat niin poikkeuksellisia ihmisiä, ettet sinä koskaan voisi olla sellainen? Minulla on sinulle uutisia: he olivat aivan tavallisia ihmisiä niin kuin sinä ja minä. Todella. Heidän salaisuutensa oli Jumalan armo ja voima. Kun elämme Pyhässä Hengessä, ihmeellisiä asioita tapahtuu meistä huolimatta. Pyhityksessäkin on kyse armosta.

Katsotaanpa Stefanosta, ensimmäistä marttyyriä, hieman tarkemmin: Stefanos oli täynnä armoa ja voimaa, ja hän teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja kansan keskuudessa (Ap.t. 6:8). Hän teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja, koska hän oli täynnä armoa ja voimaa. Ilman Jumalan armoa ja voimaa, hän olisi ollut vain tavallinen mies ilman ihmeitä ja tunnustekoja. Pyhityksessäkin on kyse armosta ja Jumalan voimasta meissä ja meidän kauttamme.

Tämä on totta myös meidän kohdallamme. Miten tiedän tämän? Lue vaikka tämä jae psalmista 119: Katso puoleeni, anna armosi –se on niiden oikeus, joille nimesi on rakas (Ps.119:132). Jumalan armo on häntä rakastavien oikeus. Lisäksi tämä armo on niin voimallinen, ettei mikään vedä sille vertoja.

Ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, 20jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista (Ef.1:19-20).

Pyhityksessäkin on kyse armosta

Jumala haluaa antaa armonsa ja voimansa kaikille, jotka uskovat häneen. Armo ei ole mikä tahansa voima, vaan sama ihmeellinen ja väkevä voima, jolla Jeesus herätettiin kuolleista. Mikään ei ole elämässäsi niin kuin ennen, jos otat Jumalan armon omaksi voimaksesi.

Ajattelepa. Jumala haluaa antaa sinulle armonsa ja voimansa, viisautensa ja kykynsä, jotta sinä voit palvella häntä parhaiten. Olisi todella tyhmää kieltäytyä, eikö totta? Meitä kutsutaan tekemään ihmeellisiä asioita Jumalan kunniaksi. Me emme todellakaan voi tehdä ihmeitä ja tunnustekoja omassa voimassamme. Mutta Jumalan armon ja voiman avulla voimme tehdä, mitä tahansa Jumala kutsuu meidät tekemään. Aivan kuten Stefanos ja muut pyhät ennen meitä.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että olemme unohtaneet armosi ja voimasi,
ja että suunnittelemme elämäämme vastaamaan omia voimiamme eikä sinun.
Emme halua tyytyä mihinkään muuhun kuin sinun suunnitelmaasi meidän elämäämme varten.
Vahvista meitä, täytä meidät armollasi ja voimallasi ja
lähetä meidät sitten tekemään tahtosi.
Kiitos rakkaudestasi ja armostasi,
on suuri siunaus saada olla lapsesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö Jumala ole hyvä? Hän armossaan suunnitteli pelastuksemme siten, että se pohjautuu täysin armoon. Ja sitten hän vielä suunnitteli kasvattavansa meitä uskossamme niin, että sekin pohjautuu hänen armovoimaansa ha Pyhä Hengen työhön meissä? Hän tietää kykymme ja voimamme – me todellakin tarvitsemme armoa joka hetki – mutta ei meidän tarvitse yrittääkään pärjätä ilman sitä, vaan saamme joka hetki turvautua Jumalaan ja hänen armoonsa. Tästä levosta löytyy onni ja autuus. Tässä levossa saamme myös elää ja tehdä työtä, siinä saamme kasvaa armossa ja samalla pyhittyä Pyhän Hengen vaikutuksesta pikku hiljaa, kauniisti, levollisesti ja rauhallisesti. On meillä vaan ihmeellinen Jumala! Iloitaan ja riemuitaan tästä! Ole suuresti siunattu, ystäväni.

2 thoughts on “Pyhityksessäkin on kyse armosta

  1. Olipa lohdullinen kirjoitus! Monesti sitä elää uskovan elämää ikäänkuin uskoontulon jälkeen pitäisi se pyhitys itsestä punnertaa ja olla silleen valmis… Tämä sun kirjoitus oli hyvä muistutus, että armosta se on kokoajan. Valoisia päivä sinulle:)

    1. Kiitos, Metsäntyttö! Juuri tuo ”itse punnertaminen” on surullisen yleistä, kun sekin on lahjaa Jumalalta. Meidän ei tarvitse kuin riippua Jeesuksessa kiinni. Oikein ihania kevään kirkkaita päiviä sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *