uskossa kasvaminen

Balsami huoliin ja murheisiin

Balsami huoliin ja murheisiin, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva: KAL VISUALS / Unsplash

Ahdistutko sinä helposti tai murehditko maailman tilaa? Elämä voi tosiaan nykypäivänä olla aika kaaottista. Mutta meidän ei tarvitse hermostua tai antaa rauhaamme pois. Vaikka itse sanonkin, minä sopeudun uusiin, vaikeisiinkin olosuhteisiin erittäin hyvin. Mikä on salaisuuteni, sinä kysyt. Hyvä kun kysyit, sillä tämä balsami huoliin ja murheisiin on tarkoitettu aivan kaikille.

Minä käännyin Herran puoleen,
ja hän vastasi minulle.
Hän vapautti minut kaikesta pelosta.
Ne, jotka katsovat häneen, säteilevät iloa,
heidän kasvonsa eivät punastu häpeästä.
Minä olin avuton ja huusin apua.
Herra kuuli minua
ja pelasti minut kaikesta hädästä.
Herran enkeli on asettunut vartioon.
Hän suojaa niitä, jotka palvelevat Herraa,
ja pelastaa heidät.

(Psalm 34:5-8)

Me emme pysty vapauttamaan itseämme kaikista huolista ja murheista. Mutta Jumala voi. Kun opimme tämän ja annamme Jumalan toimia niin elämässämme, silloin olemme todella vapaita. Meidän ei tarvitseenää pelätä mitään, koska mitään ei tapahdu meille Jumalan tietämättä ja voimaannuttamatta meitä jaksaamme vaikeiden asioiden läpi. Meidän ei tarvitse pelätä edes pimeyttä, sillä Jeesus on myös meidän maailmamme valo.

Hudson Taylor on sanonut, ”En ole enää huolestunut mistään, sillä ymmärrän, että Herra on kykenevä toteuttamaan tahtonsa, ja hänen tahtonsa on minun tahtoni. Sillä ei ole väliä mihin hän minut sijoittaa tai miten. Se on ennemminkin hänen kuin minun ratkaistavanani: sillä helpoimmassa paikassa hänen on annettava minulle armonsa ja kaikkein vaikeimmassa paikassa hänen armonsa on kylliksi.”

Jumala todellakin pystyy toteuttamaan tahtonsa ja minä en halua mitään muuta kuin sen. Vain Jumalan tahdossa olen turvassa paremmassa, olen onnellinen ja siunattu. Ulkoisesti olosuhteemme voivat olla haastavat, mutta hänessä minä olen enemmän kuin okei. Siksi joka aamu antaudun hänelle. Minä haluan vain sitä, mitä hän haluaa minulle, sillä se on sitä, mikä on kaikkein parasta minulle. Ja sinulle.

Katsokaa, nähkää omin silmin!
Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä!
Onnellinen se, joka turvaa häneen.
Pelätkää Herraa, te hänen pyhänsä!
Mitään ei puutu niiltä, jotka häntä pelkäävät.
Nuoret leijonatkin uupuvat ja näkevät nälkää,
mutta sillä, joka turvaa Herraan, on kaikkea kyllin.

(Ps. 34:9-11)

Balsami huoliin ja murheisiin

Joten älä enää epäröi. Voimme elää peloista, huolista ja murheista vapaana vain Jumalan armon avulla. Mitä enemmän harjoitat antautumista, sitä onnellisemmaksi sinä tulet. Jumalan armo on balsami huoliin ja murheisiin, mikään muu ei pysty siihen. Ensin Jumala pelastaa meidät armosta, sitten hän varustaa meidät ja ylläpitää meitä armonsa avulla. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että elämämme olisi aina helppoa, mutta se tarkoittaa sitä, ettemme ole yksin ja meille käy hyvin tapahtui, mitä tapahtui.

Kun vanhurskaat huutavat apua, Herra kuulee
ja pelastaa heidät kaikesta hädästä.
Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän,
hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.
Monet vaivat kohtaavat vanhurskasta,
mutta kaikista niistä Herra hänet vapauttaa.

(Ps. 34:18-20)

Jumala on luvannut pitää huolta lapsistaan. Me voimme luottaa häneen. Hän pitää lupauksensa. Me todellakin voimme luottaa häneen. Minä olen antautunut Jumalalle päivittäin jo vuosikymmenien ajan ja voin kertoa sinulle: tämä toimii. Se ei todellakaan ole minun ansioni, että pystyn elämään murehtimatta olin sitten missäpäin maailmaa tahansa, kaikki tämä on yksin Jumalan ansiota. Hänen armonsa on vahvempi kuin yksikään peloistamme ja suurempi kuin mikään kokemastamme ahdistuksesta. Sinä voit luottaa Jumalaan. Mitä tahansa elämässäsi tapahtuukaan, Jumalan armo on tarpeeksi. Joten ei syytä huoleen ja murheeseen. Sen sijaan, tanssi Jumalan armossa!

Rakas, armollinen Taivaan Isämme,
Kiitos, että olet vahvempi kuin mikään tässä maailmassa.
Auta meitä luottamaan ja päästämään irti huolistamme ja murheistamme.
Voitele meidät parantavalla balsamillasi ja voimaannuta meidät riemulliseen elämään.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko sinä valmis päästämään irti huolistasi ja murheistasi? Toivon niin. Elämä ilman niitä on niin paljon parempaa. Sitten voit uskaltaa tehdä rohkeita juttuja Jumalalle. Sellaisia asioita, jotka ilman Jumalan voimaa epäonnistuisivat. Kun elät tällä tavalla rohkeasti, ihmeellisiä asioita alkaa tapahtumaan Jumalan armosta. Joten ota sinäkin päivittäiseksi tavaksi antaa itsesi ja kaikki, mitä sinulla on, Jumalalle ja pian huomaat, että huolet ja murheet kaikkoavat. Älä pidä kiinni niistä, anna niiden mennä. Sen sijaan pidä kiinni Jeesuksesta ja hänen ihmeellisestä armostaan. Lupaan sinulle, että sinusta tulee näin paljon onnellisempi. Siunausta sinulle, rakas ystävä. Jumala on voimallinen ja hän rakastaa sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *