kristityn elämä

Miten pysyä Jumalan rakkaudessa

Miten pysyä Jumalan rakkaudessa, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva Mayur Gala / Unsplash

Tiedätkö sinä miten pysyä Jumalan rakkaudessa? Tämä on tärkeä asia, sillä vain hänen rakkaudessa olemme turvassa, onnellisia ja siunattuja. Ja hänen rakkautensa on hänen lastensa oikeutettu ja samalla kaikkein iloisin paikka. Siksi meidän tulee tietää, miten pysyä siinä. Vain muistaessamme Jumalan hyvyyden, uskallamme odottaa Jumalaa. Juudaan kirje opastaa meitä tällä tavoin:

Rakkaat ystävät, rakentakaa te edelleen elämäänne pyhimmän uskonne perustalle, Pyhässä Hengessä rukoillen. Pysykää Jumalan rakkaudessa ja odottakaa, että Herramme Jeesus Kristus armossaan johtaa meidät iankaikkiseen elämään. (Juudaan kirje 20-21)

Miten pysyä Jumalan rakkaudessa, kysyt. Rakentamalla elämäämme uskon perustalle, Pyhässä Hengessä rukoillen. Siinä resepti, miten pysymme Jumalan rakkaudessa. Tehdessämme niin, meitä varustetaan odottamaan, että Jeesus armossaan johdataameidät iankaikkiseen elämään.

No miten me sitten rakennamme elämämme uskon perustalle, kysyt. Rukoilemalla Pyhässä Hengessä, paistattelemalla Jumalan Sanan valossa. Ja antautumalla päivittäin Jeesukselle, antamalla hänen armonsa voimaannuttaa meidät elämään Jumalan tahdon mukaisesti. Huomaathan, ette me emme tee tätä työtä, me vain turvaamme Jeesukseen ja annamme Pyhän Hengen tehdän työtään meissä.

Miten pysyä Jumalan rakkaudessa

Minusta on ihanaa, että meitä kehotetaan pysymään Jumalan rakkaudessa. Tämän ei ole tarkoitus olla vain mieltä lämmittävä fakta Jumalan hyvyydestä vaan eletty totuus kaille niille, jotka uskovat. Vai eläessämme Jumalan rakkaudessa, pystymme käymään jalon uskon taistelun. Muutoin annamme periksi joko nautinnoille tai kiusauksille. Mutta jatkaessamme elämämme rakentamista uskon varaan ja rukoilemassa Pyhässä Hengessä, me Jumalan armon avulla pysymme Jumalan rakkaudessa ja siten meidät varustetaan sekä odottamaan Jumalaa että seuraamaan Jeesusta.

Meidän Jumalalmme on mahtava. Hän haluaa meidän elävän hänen rakkaudessaan. Hän tietää, mikä meille on parhain paikka. Joten kristityn elämä on tarkoitettu riemulliseksi silloinkin, kun ajat ovat vaikeat. Älä elä alle etuoikeuksiesi Jumalan lapsena. Opi asettumaan Jumalan rakkauteen. Etsi Jumalaa ja hänen rakkauttaan. Pyydä niin saat. Joka päivä.

Rakas Jumala,
Sinä olet ihmeellisen hyvä meille.
Tehdessämme uskosta monimutkaisempaa kuin se on, sinä näytät meille armoasi ja rakkauttasi ja kutsut meidät elämään niissä.
Näytä meille, miten yksinketaista on pysyä sinun rakkaudessasi.
Auta meitä jättämään muut elämäntavat.
Pidä meidät sinulle uskollisina, lujina ja rohkeina.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Pysytkö sinä Jumalan rakkaudessa? Toivon niin. Se on maailman paras paikka. Etsi Jumalaa ja pyydä häntä ympäröimään sinut rakkaudellaan. Muista, että Raamatun jokainen lupaus koskee myös sinua. Omista ne kohdallesi ja elä niiden tuomassa ilossa. Mikään ei vedä vertoja Jumalan rakkaudelle. Ja se rakkaus on sinua varten. Paistattele sen lämmössä, riemuitse sen ylivertaisuudessa. Ja sitten kerro siitä eteenpäin! Suuren Jumalan suuria siunauksia sinulle, rakas ystäväni!

P.S.2

Armoa arkeesi -blogi jää kesätauolle. Ensi viikolla matkustamme Etiopiasta takaisin Suomeen ja paluujakson jälkeen lomailemme Suomen suvessa. Kiitos rukoustuestasi tämän vuoden aikana. Olemme siunattuina saaneet täällä elää ja tehdä työtä. Palataan asiaan elokuussa! Siihen asti, ole suuresti siunattu!

[Keikkakalenterini on auki 1.8. alkaen, varauksia voit tehdä lähettämällä s-postia (armoaarkeesi@gmail.com).]

2 thoughts on “Miten pysyä Jumalan rakkaudessa

  1. Kiitos virkistävästä blogistasi Mari-Anna! Hyvää kesälomaa sinulle ja tervetuloa takaisin Suomeen!
    Olen kiittänyt Jumalaa useasti tästä blogistasi. Kerrot arkisesta uskonelämästä luottavaisena ja Jumalan hyvyyteen turvaten. Nautin itse tästä positiivisuudesta. Nuoruudessani elin varsin lainalaista uskonelämää omasta taustastani johtuen ja ehkä se julistuskin oli silloin melko ankaraa. Olen toki iän myötä löytänyt armollisen ja rakastavan Jumalan elämääni ja hyvän seurakuntayhteyden.
    Kiitos näistä Jumala rakkauden tuulahduksista!

    1. Kiitos kommentistasi, Kaarina, ja pahoittelut, että vastaan vasta nyt. Ja suuret kiitokset lämpimistä sanoistasi. Ihanaa, että Jumala on saanut sinua hoitaa ja siunata tämän blogin välityksellä, tuntuu todella hyvältä kuulla se, kun tässä hiljalleen jälleen aloitan bloggauksen. Ja mahtavaa, että olet saanut löytää rakastavan ja armahtavan Jumalan, sillä sitä Hän juuri on. Suuren Jumalan täsmäsiunauksia elämääsi edelleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *