uskossa kasvaminen

Polttoainetta hengelliseen kasvuun

Polttoainetta hengelliseen kasvuun

Epäiletkö koskaan Jumalan olemassaoloa tai hänen voimaansa? Uskon näin, sillä se on osa uskon matkaa. Tiedä, ettei sinun tarvitse peittää epäilyjäsi Jumalalta. Sen sijaan anna ne hänelle. Pyydä häneltä apua niiden voittamiseen. Siten epäilyistäsi tulee polttoainetta hengelliseen kasvuun.

»Jos voit?» vastasi Jeesus. »Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.»Silloin pojan isä heti huusi: »Minä uskon! Auta minua epäuskossani!» (Mark. 9:23-24)

Tämän pojan isä näyttää meille, miten toimia, kun epäilemme: mennään Jeesuksen luo, tunnustetaan avuttomuutemme ja pyydetään hänen apuaan. Ainut tapa pysyä rohkeana ja vahvana uskossa on elää Jeesuksessa. Päivittäin. Ja näin sen pitääkin olla, meitä kutsutaan elämään ja liikkumaan tässä armossa, mitä Jeesus meille tarjoaa. Kun teemme näin – elämme elämämme Jumalan kanssa – kaikesta kokemastamme tulee polttoainetta hengelliseen kasvuun. Mikään ei mene hukkaan.

Polttoainetta hengelliseen kasvuun

Minä tarvitsen muistutusta Jumalan hyvyydesta ja hänen voimastaan ihan joka päivä. Muutoin on aivan liian helppoa epäillä Jumalaa ja unohtaa hänen voimansa ja joutua eksyksiin. Joten olen oppinut nojautumaan Jumalaan aamulla ensimmäiseksi. Ja tämä toimii. Jumalan Sana puhuu ja lahjoittaa uskoa ja toivoa sieluuni niin kuin vain se pystyy:

Tästä siis saa koko Israelin kansa olla varma: Jumala on tehnyt Jeesuksen Herraksi ja Messiaaksi – tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte.» (Ap.t. 2:36)

Huomasitko? Me saamme olla aivan varmoja siitä, että Jumala on tehnyt Jeesuksen Herraksi ja Messiaaksi. Meillä siis on pelastaja, joka rakastaa meitä sellaisina kuin olemme, mutta ei kuitenkaan jätä meitä sellaisiksi. Sen sijaan hän auttaa meitä kasvamaan armossaan. Jeesus käyttää elämänkokemuksiamme, epäilyjämme ja epäonnistumisiamme polttoaineena hengelliseen kasvuun. Me todellakin olemme hyvissä ja rakastavissa käsissä.

Rakas Jumala,
Tulemme luoksesi sellaisina kuin olemme:
jollakin tavoin murtuneina,
silloin tällöin epäilevinä,
mutta aina armoasi tarvitsevina.
Anna meille anteeksi, paranna ja eheytä.
Täytä meidät hengelläsi, armollasi ja totuudellasi.
Johdata meitä, Herra.
Käytä meitä kunniaksesi ja lähimmäisemme parhaaksi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten on, uskallatko antaa epäilysi ja epäonnistumesi Jumalalle? Turhan usein piilottelemme niitä Jumalalta ja ahdistumme yhä lisää. Tämä on aivan turhaa, sillä Jumala tuntee ja tietää meidät ja meidän tarpeemme. Hän tietää, että yksin armosta me voimme elää ja kukoistaa. Kunpa mekin tämän muistaisimme! Tarvitsemme armoa elääksemme oikein ja kukoistaaksemme. Joten etsiydytään Jumalan luo ja kerrotaan hänelle huolemme ja murheemme. Ja ne epäilyt ja epäonnistumiset. Niistä tulee mahtavaa polttoainetta hengelliseen kasvuun. Iloitaan ja riemuitaan siitä!

Kuva Adolfo Félix / Unsplash

2 thoughts on “Polttoainetta hengelliseen kasvuun

  1. Kiitos, Mari-Anna! Tämä oli ihanaa rohkaisua juuri tälle aamulle.

    ”Joten etsiydytään Jumalan luo ja kerrotaan hänelle huolemme ja murheemme.
    Ja ne epäilyt ja epäonnistumiset.”

    Valoa, iloa ja siunausta sinulle kesän odotukseen!

    1. Kiitos, Päivi! Hyvä kuulla, että tämä sana on saanut koskettaa ja siunata. Kaikkea hyvää sinulle! Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *