Jumala

Miksi ylistää Jumalaa

miksi ylistää Jumalaa
Rachel Strong/Unsplash

Eräs harvoista ulkoa osaamistani psalmeista on samalla sekä Raamatun lyhyin luku että sen keskikohta. Psalmi 117 painottaa pelastuksen yleispätevyyttä ja muistuttaa meitä, miksi ylistää Jumalaa silloinkin, kun kaikki näyttää menevän huonosti. Itse asiassa nämä syyt ylistää Jumalaa saavat meidät nousemaan siivillemme kuin kotkat aina, kun annamme niiden vallata sydämemme.

Kiittäkää Herraa, kaikki kansat!
Ylistäkää häntä, kansakunnat!
Rajaton on hänen rakkautensa,
iäti hän on meille uskollinen.
Halleluja!

(Psalmi 117, 1992-käännös)

Psalmi 117 kutsuu jokaista ihmistä maan päällä ylistämään Herraa, ketään ei jätetä kutsun ulkopuolelle. Kaikki ovat tervetulleita ylistämään Herraa. Joten ei väliä mistä tulet tai missä olet ollut, sinä olet aina tervetullut. Tämä saa ainakin minut tuntemaan itseni rakastetuksi ja halutuksi. Entäpä sinut? Ajattele, jokaisella meillä on tehtävä kiittää ja ylistää Jumalaa.

Miksi ylistää Jumalaa

Ja tämä lyhyt psalmi sen kun paranee. Toinen jae julistaa meille: Jumalan armo on voimakas ja hänen rakkautensa pysyy yllämme. Jumala tulee aina rakastamaan meitä, mikään ei tule muuttamaan sitä. Ja hänen rakkautensa ei ole vain runollista vaan myös käytännöllistä: hänen armonsa vapauttaa meidät ja voimaannuttaa meidät elämän haasteisiin.

Ylistäkää HERRAA, kaikki kansat,
ylistäkää häntä, kaikki kansakunnat!
Sillä hänen armonsa on voimallinen meitä kohtaan
ja HERRAN uskollisuus pysyy ikuisesti.
Halleluja!

(Psalmi 117, Raamattu kansalle -käännös)

En tiedä, miten nämä syyt ylistää Jumalaa vaikuttavat sinuun, mutta ne saavat ainakin minun sydämeni laulamaan. Tässä on kaikki, mitä minun pitää tietää ylistääkseni Jumalaa: minulla on Jumala, jonka rakkaudella ei ole rajoja ja hän on iäti uskollinen minulle. Tämä muistuttaa minua siitä, kuinka siunattu minä olen. Hänen armonsa on voimallinen ja se on minua varten. Loputtoman siunattu, se minä olen. Ja niin olet myös sinäkin.

Rakas Jumala,
Me todellakin olemme loputtoman siunattuja.
Ei sen vuoksi, ketä me olemme, vaan kuka sinä olet.
Sinä olet Jumalamme ja rakkautesi on ääretöntä;
sinä olet Jumalamme ja armosi on kaikkivoipaa.
Kiitos, että kutsut meidät omiksesi,
olemme ikuisesti kiitollisia.
Ylistämme sinua iankaikkisesta iankaikkiseen.
Ei ole ketään sinun kaltaistasi.
Rakastamme sinua ja ylistämme sinua ikuisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Voisin laatia loputtoman listan, miksi ylistää Jumalaa, mutta nämä tässä Raamatun keskikohdassa luetellut syyt tiivistävät ne kaikki. Osaan tämän psalmin ulkoa, sillä siitä saan nopeasti kaipaamani muistutuksen Jumalan armosta ja rakkaudesta. Saamme uskoa omalle kohdallemme Jumalan armovoiman ja rajattoman rakkauden. Tämä johtaa luontaisesti Jumalan ylistämiseen, eikö vain? Ole suuresti siunattu, rakas ystävä. Tukeudu Jumalaan ja hänen armovoimaansa. Se ei lopu kesken!

1 thought on “Miksi ylistää Jumalaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *