armoa arkeesi

Armon tahtiin

armon tahtiin

Jos tahdot elää hyvin ja päästä perille, opettele vauhdinjako. Elämä voi olla hyvin kiireistä kuten varsin hyvin tiedät. Jos emme ole huolellisia, elämä voi suistua pois raiteiltaan. Ja sehän ei ole hyvä juttu, eihän? Eli jos haluamme elää hyvin, meidän olisi hyvä oppia elämään armon tahtiin. Miten se sitten tapahtuu?

Meidän täytyy muistaa, että kristityn matka ei ole pikamatka vaan maratooni. Siksi meidän täytyy edetä armon tahtiin, muutoin palamme loppuun. Me kaikki ymmärrämme, että vauhdinjako on kestävyysjuoksussa keskeistä. Voimat täytyy jakaa niin, että jaksamme maalin asti. Entä miten voimme tehdä matkaa armon tahtiin?

Armo on Jumalan voima meitä varten. Pelastukseksi, kyllä, mutta myös meidän voimaannuttamiseksi. Meitä ei ole tarkoitettu selviämään elämästä yksin ja omin voimin. Sen sijaan meidät on tarkoitettu elämään elämäämme Jumalan kanssa ja hänen antamin voimin.

Armon tahtiin

Armon tahtiin eteneminen tarkoittaa, että pysähdymme säännöllisesti täyttyäksemme Pyhästä Hengestä ja voimaantuaksemme Jumalan armosta. Tämä on ainut tapa (jonka minä olen löytänyt), jonka avulla minä voin elää täysillä ja voida hyvin. Ja se toimii upeasti. Suorastaan taivaallisesti.

“»Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. 29Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. 30Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt.» (Matt. 11:28-30)

Jeesuksen ies on kevyt. Eikö kuulostakin mahdottomalta? Miten ies edes voi olla kevyt? Näin voi olla vain Jeesuksen jakaessa huolemme ja murheemme. Siksi on siunattu asia, että me kaikki olemme kutsutut elämään Jeesuksen kanssa ja silloin meidän kaikkien ikeet voivat olla keveät.

Kun annamme Jeesuksen jatkuvasti ohjata meitä, löydämme levon sielullemme ja opimme elämään armon tahtiin. Ja se tuo elämäämme kaipaamaamme kepeyttä.

Armo ei koskaan aiheuta meille harmia. Sen sijaan se nostaa, kantaa, hoitaa. Se ruokkii, rauhoittaa ja ylläpitää. Armon tahti on täydellinen. Ei liian nopea, ei liian hidas. Ja se on tapa saada taivaallisia maistiaisia jo tässä ja nyt. Suosittelen.

Rakas Jumala,
Kiitos, että ole kutsunut meidät elämään kanssasi ja että voimaannutat ja varustat meidät hyvää elämään.
Sitä me juuri haluamme.
Älä anna meidän sabotoida omaa elämäämme,
vaan muistuta meitä kääntymään aina sinun puoleesi saadaksemme lisää armoa.
Opeta meitä elämään armon tahtiin.
Näytä meille, miten elää ja työskennellä armossa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, ystäväni, opetellessasi elämistä armon tahtiin! Tämä on yllättävän vaikeaa, saamme opetella sitä uudestaan ja uudestaan, sillä eri elämänvaiheissa se tarkoittaa erilaisia asioita. Mutta ei syytä huoleen, Jeesuksen kanssa eläessämme voimme luottaa siihen, että meistä pidetään huolta. Jeesus jopa haluaa jakaa huolemme ja murhemme, jotta vaikeinakin aikoina kuormamme olisi kevyt kantaa. Joten pysytään lähellä Jeesusta, sen parempaa paikkaa ei olekaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *