Jeesus

Pöytien kaataminen

Pöytien kaataminen

Muistatko raamatunkertomuksen Jeesuksesta kaatamassa rahanvaihtajien pöytiä? Ennen tämä kertomus vaivasi ja samalla hämmästytti minua samanaikaisesti. Miksi Jeesus teki niin? Ja mitä tämä pöytien kaataminen mahtaa merkitä meidän elämässämme?

Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat. (Matt. 21:12)

Jeesus oli vihainen, koska ihmiset väärinkäyttivät temppeliä. Ja siitä syystä hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät. Ennen ajattelin, että tässä oli kaikki tämän kertomuksen osalta. Mutta mitä enemmän luen Raamattua käyden samalla jatkuvaa keskustelua Jumalan kanssa, sitä erilaisempia vastauksia saan.

Uskon, että Jeesus kaatoi pöydät, sillä hän halusi osoittaa, että hänellä on oikeus kaataa pöydät myös meidän elämässämme silloin, kun siihen on tarvetta. Lue tämä lause uudestaan. Se saattaa muuttaa ajatteluasi. Ja haastaa uskoasi ihan uudella tavalla.

Pöytien kaataminen

Entä väärinkäytätkö sinä uskoa tai itseäsi jollain tavalla? Onko jotain syytä, miksi Jeesuksen pitäisi kaataa pöytiä sinun elämässäsi? Rukoile ja toimi tarvittaessa. Pöytien kaataminen on parantumisprosessin alku.

Tiedä, että Pyhä Henki ei jätä sinua selviämään näistä väärinkäytöksistä yksin. Jeesus haluaa sinun vastaanottavan parantavan armon, koska hän itse haluaa auttaa sinua. Tekosyyt ovat aivan turhia, kun Pyhä Henki on koko ajan valmiina auttamaan sinua. Rohkene pohtimaan asiaa. Mikä elämässäsi tarvitsee mullistusta?

Sillä joskus elämämme pöytien pitää kaatua. Kun väärinkäytämme itseämme tai yritämme manipuloida Jumalaa tai epäpyhät tavat valloittavat elämäämme yhä enemmän, tarvitsemme Jeesuksen väliintuloa. Me tarvitsemme Pyhän Hengeä valtaamaan elämämme. Onneksi, Pyhä Henki on aina valmiustilassa. Kun elämme Jumalan kanssa, olemme alati siunattuja.

Rakas Jumala,
Kiitos, että varasit oikeuden kääntää pöytämme nurin.
Tarvitsemme sinua joka hetki.
Kiitos, että johdatat ja autat meitä elämään tahtosi mukaisesti.
Voimannuta meitä pyhään elämään.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin jännä ajatus, että Jeesus välittää meistä niin paljon, että haluaa herätellä meitäkin tarvittaessa pöytien kaatamisella? Mieti tarkkaan, millaisia pöytiä sinä olet pystytellyt, jotka saattavat haitata sinun hengellistä elämää ja kasvua siinä? Anna Jeesukselle vapaat kädet myllätä elämäsi uuteen uskoon. Et tule pettymään. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus rakastaa sinua!

Photo courtesy of www.LumoProject.com via FreeBibleimages.org.

3 thoughts on “Pöytien kaataminen

  1. kiitos aivan ihanasta sivusta! Kaunista, asiallista, huolellista.
    Laitoin tilauksen, en saanut vahvistustanne. ????

    Haluaisin tilauksen myös srk mme kirjoituspiirin osallistujille, minä ohjaan tätä sitten helmik -19.

    Kiitos ja terveisin Tukholmasta
    Liisa Liikala

  2. Hei, Liisa! Kiva, kun olet löytänyt tiesi tänne Armoa arkeesi -blogiin. Jos haluat, voisit kirjoittaa minulle sähköpostia (marianna.stalnacke@gmail.com), niin voin varmaan auttaa sinua paremmin. Iloa ja siunausta elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *