kristityn elämä

Elämäsi epäjumalat

Elämäsi epäjumalat

Olen huomannut, että Raamatun lukeminen on erittäin tärkeää uskoville, sillä se toimii meille peilinä. Muutoin voimme helposti luulla, että olemme oikealla tiellä, vaikka todellisuudessa hortoilisimmekin väärään suuntaan. On pelottavan helppoa eksyä tieltä. Hyvätkään tarkoitukset eivät auta meitä, jos seuraamme mielihalujamme Jumalan suunnitelman sijasta. Mitkä ovat sinun elämäsi epäjumalat?

Ilman Raamattua olisimme hukassa alta aikayksikön. Voimme ajatella, ettemme ole niin ymmärtämättömiä kuin Israelin kansa eksyessään erämaassa, valaessaan kultavasikoita ja palvoessaan epäjumalia. Mutta olemme me, ystäväni. Kyllä me olemme ja tarvitsemme yhtä paljon ojennusta kuin he. Meidän epäjumalamme ovat vain vähän erilaisia, ehkä vielä vähän vaikeampia löytää. Siksi tarvitsemme Raamattua peiliksemme.

Me etsimme turvaa asioista emmekä Jumalasta ja huomaamattamme näistä asioista tulee epäjumaliamme, erityisesti silloin, kun emme näitä tavoittelemiamme asioita saavuta. Silloin ajattelemme, että jos vain voisin saada tämän – talon, aseman, suosion, menestyksen – niin sitten kaikki olisi hyvin. Mutta ei elämä niin mene. Rahalla ei voi ostaa onnea. Kun juoksemme olemattomien jumalien perässä, meistäkin tulee olemattomia, kuten Jeremia asian ilmaisee.

[He] lähtivät kulkemaan tyhjän perässä
ja tulivat tyhjänpäiväisiksi.

(Jeremia 2:5, Raamttu Kansalle -käännös)

Elämäsi epäjumalat

Emmehän me kuitenkaan halua tulla tyhjänpäiväsiksi, emmehän? Miksi sitten välttämättä haluamme tallata omat polkumme, vaikka ne veisivät harhaankin? Olemme liian helposti tyytyväisiä puolivillaisiin asioihin. Kuitenkin helppo elämä vie tuhoon. Miksi riipumme kiinni epätyydyttävistä asioista, kun Jumala tarjoaa meille elämän koko täyteyden?

Minun kansani on tehnyt syntiä kaksin verroin:
minut, elävän veden lähteen, se on hylännyt
ja hakannut itselleen vesisäiliöitä,
särkyviä säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.

(Jeremia 2:13)

Miksi väitämme, että meidän omat systeemit – raha, avioliitto, vakuutukset, politiikka, uskonto, kuuluisuus, valta – voivat tarjota meille, mitä tarvitsemme, kun ne ovat särkyneitä säiliöitä? Varsinkin, kun Jeesus tarjoaa meille elävää vettä ilmaiseksi?

Mikään tässä maailmassa ei tuo sinulle todellista ja pysyvää onnea kuin Jeesus. Ollessamme rakastuneita tai kun asiat muuten vain menevät hyvin, emme ajattele näin. Siksi ehkä jatkamme epäjumalien nostamista jalustalle ja vaellamme ehkä huomaamattamme kauemmaksi elävästä Jumalasta. On siis aika miettiä, mitkä ovat sinun elämäsi epäjumalat.

Sillä ei Jumalalla ole mitään elämämme hyviä asioita vastaan. Mutta meitä kehotetaan etsimään ensin Jumalaa ja hänen tietänsä ja sitten myös kaikki muu meille annetaan. Jumala on pyhä ja hän haluaa meidän muistavan sen. Meidän tulee pitää hänet ykkösenä elämässämme. Tässä tavat – kuten rukous ja Raamatun lukeminen – auttavat. Muutoin elämämme alkaa pyöriä oman napamme ja halujemme ympärillä. Ja siten tulemme tyhjänpäiväisemmiksi päivä päivältä. Ja sitähän me emme halua, emmehän? Ei, me haluamme enemmän, haluamme elämän koko täyteyden, jonka vain Jumala voi antaa. Onneksi Jumala innokkasti odottaa meitä palavaaksi hänen luokseen. Joten ei viivytellä, mennään.

Rakas Jumala,
Kiitos, että kutsut meitä nimeltä,
ja että jatkuvati odotat meidän tulevan takaisin luoksesi.
Anna meille anteeksi laittaessamme itsemme – emmekä sinua – elämämme keskiöön.
Näytä meille, miten voisimme elää niin, että korottaisimme sinua kaikella, mitä teemme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Kuinka helppo onkaan keskittyä mielihyvän etsimiseen ja tavoittelemiseen. Mutta ei se ole elämän tarkoitus. Elämän tarkoitus on paljon syvempi kuin Hollywoodin tuotokset. Ei meitä ole luotu viihtymään vaan rakastamaan ja palvelemaan. Tämä tuntuu meiltä unohtuvan tämän tästä. Mietimme, mitkä asiat tuottaisivat meille eniten mielihyvää ja suunnistamme niiden mukaan. Ja sitten ihmettelemme, miksi tuntuu tyhjältä. Jumala haluaa meille todellista iloa ja onnea, mutta ne eivät löydy irrallaan hänestä. Siksi meidän tuleekin ensin etsiä häntä ja hänen kauttaan elämämme saa merkityksen ja täyteyden. Ei juosta turhien asioiden perässä, vaan etsikäämme Jeesusta, joka lupaa meille yltäkylläistä elämää hänessä. Jätä elämäsi epäjumalat ja ole suuresti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Elämäsi epäjumalat

  1. Kiitos, Mari-Anna! Tästä tekstistä löysin jälleen juuri omaann tilanteeseeni rohkaisua ja kannustusta. Ihanasti tiivistetty: meidät on luotu rakastamaan ja palvelemaan. Meidän tulee ensin etsiä Jumalaa. Tämä unohtuu minulta niin helposti, kun tekemistä on aina niin paljon. 😊

    Siunattuja sanoja edelleen!

    1. Puhun usein ”hengellisestä muistinmenetyksestä”, mikä tapahtuu joka yö. Eli uskominen alkaa joka aamu alusta ja tarvitsemme muistutusta Jumalan hyvyydestä joka päivä. Evankeliumi ei muutu, mutta se uudistaa meidät joka päivä. Kiitos, Päivi! Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *