armoa arkeesi

Emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan

Emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan - Mari-Anna Stålnacke

Tarvitsetko toivo uudelle vuodelle? Luulen, että me kaikki tarvitsemme. Nyt kun aloittelemme uutta vuotta ja käymme läpi kaiken, mitä on edessä, niin tehtävät tuntuvat hieman pelottavilta. Tarvitsemme rohkeutta aloittaa ja toivoa kohottaaksemme mielialaamme, eikö niin? Niinpä ilahduin nähdessäni Facebookissa tämän Päivö Parviaisen lauseen: ”Emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan”. Kuinka totta; kuinka rohkaisevaa; kuinka mieltä kohottavaa. Kuinka niin, kysyt. Annapa kun selitän.

Joskus kun rukoilemme emmekä saa välittömiä vastauksia, me lannistumme. Mutta Jumalan hiljaisuus ei tarkoita, että hän ei välittäisi. Se ei myöskään tarkoita, ettei hän kuullut sinua tai aio toimia puolestasi. Ei ole mitään syytä olla epätoivonen, luovuttaa tai antaa periksi. Jumala kuuntelee ja kuulee kaiken, mitä sanot ja senkin, mikä on sydämelläsi. Voit olla varma siitä. Emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan, siitä voit olla varma.

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte, ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra. (Jer. 29:11-14a)

Emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan

Jeesuksen lähestymisessä on kyse enemmästä kuin toiveidemme ja huolenaiheidemme esittämisestä hänelle. Jumala ei ole toiveautomaatti, vaan hän haluaa kokonaisvaltaisesti siunata meitä. Hän haluaa auttaa meitä kasvamaan armossa ja hänen tuntemisessaan. Ja siksi on välttämätöntä viettää aikaa Jeesuksen kanssa. Jeesuksen lähestyminen siunaa meitä aina, vaikkemme sitä huomaisikaan. Joten emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan.

Jumala vastaa rukouksiimme haluamallaan tavalla ja silloin, kun on paras hetki vastaukselle. Lähestyessämme Jeesusta voimme olla varmoja, että tulemme siunatuiksi riippumatta siitä, mikä on lopputulos. Usein siunaukset voivat olla kätkettyjä mutta todellisia. Siunaukset tapahtuvat armosta eivät sattumalta. Joten ajan viettäminen Jeesuksen kanssa on aina hieno idea. Jeesuksen kanssa emme tule koskaan huijatuksi, se on varmaa.

– älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi
– minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua,
minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

(Jer. 41:10)

Joten rohkaistu, ystäväni. Tiedä, että Jumala tuntee sinut ja tarpeesi. Hänellä on suunnitelma sinua varten, vaikkei se siltä tuntuisi. Luota Jumalaan, lähesty Jeesusta odottavalla sydämellä. Jumala haluaa sinun parastasi ja hän varustaa sinut selviämään kaikista elämän myrskyistä. Joten jatka rukousta, vaikka sinusta tuntuisikin, ettet saa välittömiä vastauksia. Me emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan.

Rakas Jumala,
Kiitos, että täytät sydämemme toivolla.
Kuinka hienoa, että haluat meidän parastamme.
Rakastamme sinua.
Kiitos, että kutsut meitä elämään sinussa.
Tarvitsemme sinua.
Siunaa meitä suunnitelmasi mukaisesti.
Ilman sinua olisimme hukassa.
Sinun kanssasi meillä on rohkeutta käydä tehtäviemme kimppuun.
Kiitos armostasi ja rakkaudestasi.
Ole ylistetty aina ja ikuisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Hyvää uutta vuotta, ystäväni! Ole luja ja rohkea, Jumala on kanssasi! Jumalan armon on uusi joka aamu myös vuonna 2022. Lähesty siis Jeesusta odottavalla sydämellä, hän haluaa siunata ja varjella sinua myös tänä vuonna.

Kuva: Priscilla du Preez/Unsplash

2 thoughts on “Emme koskaan lähesty Jeesusta turhaan

 1. Hei Mari-Anna!
  Hyvää alkanutta vuotta 2022!
  Kiitos taas sinulle, niin voimaannuttavasta ja rauhoittavasti blogeistasi.
  Näinhän se on, että Jeesus tietää kaikki tarpeemme ja meidän hyväksi Hän antaa niitä ajallaan.
  Kyllä hartaudella luin. Kaikki oli niin valaisevaa!

  Kiitos
  Tarja
  Hyvää Uutta vuotta myöskin lukijoille ja siunausta!

  1. Hei, Tarja! Kiitos kommentistasi. Hyvä kuulla, että nämä blogikirjoitukset voivat omalta osaltaan olla siunaamassa lukijaansa. Uskon varassa on hyvä aloitella tätä uutta vuottakin. Suuren Jumalan suurta siunausta elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *