uskossa kasvaminen

Hengelliset rutiinit

Hengelliset rutiinit - mariannastalnacke.comRutiinit tappavat luovuuden, sanotaan. Minä ajattelen, että kiire tappaa luovuuden, eivät rutiinit. Itse asiassa, rutiinit suojelevat luovuutta. Ja myös hengellisyyttä. Sekä luovuus että hengellisyys tarvitsevat aikaa ja huolenpitoa. Siksi meidän pitää antaa niille juuri sitä. Siksi tarvitsemme rutiineja. Tarvitsemme siis hengellisiä rutiineja kasvaaksemme uskossa.

Harjoita itseäsi oikeaan uskoon. (1. Tim. 4:7)

Tarvitsemme hengellisiä rutiineja…

Raamattu kehottaa meitä harjoittaamaan hengellisiä rutiineja kasvaaksemme uskossa. Ei niiden itsensä vuoksi, vaan ollessamme hengellisesti valveilla, vaikeudet eivät kaada meitä. Kun elämme lähellä Jeesusta, kasvamme uskossa. Ja kun uskollisesti harjoitamme hengellisiä harjoituksia, muutumme pikku hiljaa – Jumalan armosta – enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Joten ei meillä ole oikein päteviä syitä olla pitämättä kiinni hengellisistä rutiineista. Erityisesti, koska saamme niiden harjoittamiseen myös armon voiman, jos vain sitä pyydämme.

Katsokaa, nähkää omin silmin!
Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä!
Onnellinen se, joka turvaa häneen.
(Ps. 34:9)

…pysyäksemme Herrassa

Lue siis sitkeästi Jumalan Sanaa. Kun pidät Raamatun lähietäisyydellä, voit olla varma, ettet ajelehdi pois Jumalan luota, sillä Jumala yhä puhuu Raamatun kautta. Rukoile niin kuin koko elämäsi olisi siitä kiinni. Rukoile ennen kuin avaat silmäsi aamulla ja illalla, kun ne suljet. Rukoile, kun kävelet; rukoile, kun odotat; rukoile, kun et tiedä mitä tekisit. Älä kuitenkaan aliarvioi yksityisen ylistyksenkään tärkeyttä. Emme itsekään ymmärrä siunausten määrää, kun varaamme varta vasten aikaa viettääksemme sen Jumalan kanssa.

Hengelliset harjoitukset eivät meitä pelasta, mutta ne pitävät meidät lähellä Jumalaa. Ja se on koko homman juju. Mark Buchanan on sanonut, että ’pyhät tavat ovat hengellisiä harjoituksia ja rutiineja, joiden avulla pysymme Herrassa. Ensin me valitsemme ne ja harjoitamme niitä, jonkun ajan kuluttua niistä tulee osaa meitä ja sitten ne kannattelevat meitä.’ Tästä juuri on kysymys: Jumalan armo hoitaa meitä, kun me etsimme häntä.

 

Rakas Jumala,
Vedä meitä luoksesi,
siunaa meitä, kun etsimme sinua.
Auta meitä löytämään sellaisia hengellisiä rutiineita,
jotka suojaavat meitä.
Ja auta meitä muokkaamaan sellaisia pyhiä tapoja,
jotka auttavat meitä kasvamaan lähemmäksi sinua.
Kiitos, että hoidat meitä armollasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Onko sinulla hengellisiä rutiineja? Millaisista hengellisistä harjoituksista sinä pidät? Ajatteletko sinä, että pyhät tavat suojaavat sinua?

Ole siunattu, ystäväni, kun etsit Jeesusta. Anna Jumalan yllättää sinut uusilla tavoilla kohdata hänet. Mikään tässä maailmassa ei ole yhtä ilahduttavaa ja ravitsevaa kuin Jumalan läsnäolo. Joten hakeudutaan Jumalan seuraan virvoittumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *