Jeesus

Parannetut Jeesuksessa

Parannetut JeesuksessaParannetut JeesuksessaJoskus saatamme miettiä, miten ihmeessä Jumala voi mitenkään ymmärtää kaikkea mitä meidän elämässämme on meneillään. Tiedäthän: tietää miltä hylätyksi tuleminen tuntuu tai miltä tuntuu, kun suljetaan työpaikan kahvikeskustelujen ulkopuolelle. Miten Jumala voisi ymmärtää miltä tuntuu tulla ystävän hylkäämäksi? Sitten muistan, että itse asiassa Jeesus on Jumala. Ja Jeesus joutui käsittelemään monia todella inhottavia asioita eläessään, erityisesti piinaviikon aikana. Jeesus hylättiin, heitettiin pois, suljettiin ulkopuolelle. Hänen ystävänsä jättivät hänet ja häntä rajusti pahoinpideltiin. Jeesusta kohdeltiin epäkunnioittavasti ja epäoikeudenmukaisesti. Lopuksi hänet teloitettiin syyttömänä. Kaiken kaikkiaan hän koki koko inhimillisten tunteiden ja kokemusten kirjon. Siitä huolimatta hän ei antanut periksi. Jeesus oli kuuliainen loppuun asti, jotta me voisimme saada anteeksi ja elää ikuisesti. Jotta me voisimme olla parannetut Jeesuksessa.

Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan niitä, joita koetellaan. (Hepr. 2:18)

Meillä on Jumala, joka ymmärtää tilanteemme, koska hän on itse kokenut ne. Kristukselle mikään ei ole vierasta. Siksi voimme tulla hänen luokseen juuri sellaisina kuin olemme ja juuri mieltämme askarruttavien kysymysten kera ja olla aivan varmoja, että olemme aina lämpimästi tervetulleita. Tämä juuri on yksi suosikkiasioitani Jeesuksessa: hän rakastaa meitä kaikkia ja pystyy auttamaan meitä aivan kaikessa. Jeesus tarjoaa meille itsensä ja me tulemme parannetuiksi hänessä.

Me olemme parannetut Jeesuksessa

Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava,
josta kaikki käänsivät katseensa pois.
Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet.

Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme,
otti taakakseen meidän sairautemme.
Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta,
luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan,
vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet
ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet.
Hän kärsi rangaistuksen,
jotta meillä olisi rauha,
hänen haavojensa hinnalla
me olemme parantuneet.
(Jesaja 53:5)

Juuri pari päivää sitten sain jälleen kokea Jumalan parantavan läsnäolon hyvin pienellä mutta konkreettisella tavalla. Olin vähän allapäin, sillä olin kokenut pienimuotoisen hylkäämisen. Ja vaikka tämä hylkäys oli jossain määrin odotettuakin, se kuitenkin sattui. Ei sen olisi pitänyt tuntua missään, mutta niin vain se teki kipeää. Joten olin yhä allapäin illan kääntyessä hitaasti yöksi. Niin kuin minulla on tapana, päätin jättää tämän asian Jeesukselle vielä ennen nukkumaanmenoa. Siinä minä sitten istuin olohuoneen sohvalla lukemassa Raamattua ja purkamassa sydäntäni Jeesukselle. Välittömästi tunsin oloni paremmaksi. Aamulla sitten oikein mietin, mikä tilanteessani muuttui ja totesin, ettei mikään. Jumala oli vain täyttänyt minut toivolla ja rakkaudellaan.

Juuri näin Jeesus toimii: hän tulee vierellemme, hoitaa meitä ja me täytymme rauhalla ja toivolla. Ulkoisesti mikään ei välttämättä muutu, mutta sisäisesti meidät uudistetaan. Ja se muuttaa kaiken. Me olemme parannetut Jeesuksessa.

 

Rakas taivaallinen Isämme,
Kiitos, että Jeesuksesta tuli ihminen.
On ihmeellistä, miten hyvin osaat ymmärtää ongelmiamme,
kiitos, ettet koskaan hylkää meitä.
Kiitos, että rakastat meitä sellaisina kuin olet,
että tulet rinnallemme kulkemaan missä sitten olemmekin.
Ylistämme sinua meidän parantamisestamme ja auttamisestamme.
Antaudumme sinulle, Herra.
Ole ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko sinä kokenut miten Jeesus uudistaa ja parantaa? Se muuttaa kaiken, eikö totta? Useinkaan emme koe fyysistä paranemista, mutta hengellistä paranemista ja mielen uudistumista saamme kokea jatkuvasti Jeesuksen seurassa! Lähde sinäkin mukaan seuraamaan Jeesusta. Missään muualla ei ole sellaista rauhaa, iloa ja toivoa, joka kestää kaikkein piinaavimpienkin kokemusten keskellä. Koska silloinkaan emme ole yksin, vaan Jeesus itse nostaa ja kantaa meitä! Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus kanssasi!

1 thought on “Parannetut Jeesuksessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *