armoa arkeesi

Toivoa niille, jotka pimeydessä vaeltavat

Toivoa niille, jotka pimeydessä vaeltavat

Marraskuu on raskas kuukausi pohjoisella pallonpuoliskolla. Päivät tulevat lyhyemmiksi ja lyhyemmiksi ja mielialat tuntuvat laskevan laskemistaan. Tuntuu kuin koko maailman paino olisi juuri meidän kapeilla hartioilla. Tällaistako tämä elämä on tästä lähtien vai onko jossakin tie eteenpäin? Tarvitsemme kipeasti toivoa. Onko sitä jäljellä? Itse asiassa, ystäväni, toivoa niille, jotka pimeydessä vaeltavat on runsain mitoin.

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa,
näkee suuren valon.
Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa,
loistaa kirkkaus.
Sillä lapsi on syntynyt meille,
poika on annettu meille.
Hän kantaa valtaa harteillaan,
hänen nimensä on
Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

(Jesaja 9:1,5)

Toivoa niille, jotka pimeydessä vaeltavat

Meidän toivollamme on nimi: Jeesus. Ja meidän toivomme ei ole mitään toiveajattelua, se on voimallista, elämää ylläpitävää, iankaikkista toivoa. Onneksi toivomme ei perustu meihin itseemme tai kykyymme valmistella, tuottaa tai harjoittaa jotakin. Sillä siinä me emme pärjää, varsinkaan tähän aikaan vuodesta.

Jeesuksessa todellakin on toivoa niille, jotka pimeydessä vaeltavat. Trillia Newbellin sanoin ”Oi rakas kristitty: kun Jeesus on kaikki, sinun ei tarvitse olla.” Kun Jeesus on kaikkemme, meidän ei tarvitse olla (tai tehdä kaikkea). Se on täytetty. Sen sijaan voimme levätä hänessä, joka on kaikki. Se on armoa, ystävät. Se on siunattua armoa juuri meille.

Kun lepäämme Jeesuksessa, hän tekee työtään meissä ja meitä varten. Hän parantaa, hän luo, muuttaa ja siunaa meitä. Joten jos olet väsynyt tai uupunut, tiedä, että lepääminen on enemmän kuin oookoo. Kun Jeesus on kaikkesi, sinun ei tarvitse olla kaikkea. Se on hyvä uutinen kaikille, jotka pimeydessä vaeltavat. Epätoivo ei jatku ikuisesti. Mutta me elämme ikuisesti Jeesuksen kanssa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että otat meidät vastaan juuri sellaisina kuin olemme.
Sinä tiedät, että tarvitsemme sinua aivan kaikkeen,
auta meitä hyväksymään tämä tosiasia ja lopettaa sen vastustaminen.
Ja sitten antautua sinulle kokonaan.
Kiitos, että olet kaikki, niin meidän ei tarvitse olla.
Pakonomaisen yrittämisen sijaan voimme levätä sinussa.
Anna meille toivoa toivon päälle.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin lohduttava ajatus, ettei meidän tarvitse olla kaikkea, kun Jeesus on jo kaikki, mitä tarvitsemme? Kaikki on täytetty, meidän ei enää tarvitse yrittää olla kaikkea. Sen sijaan meidät kutsutaan elämään armossa ja armosta. Opetellaan vastaanottamaan kaikki Jeesukselta ja antamaan kaikki Jeesukselle. Armotaloudessa meillä on aina kaikki, mitä tarvitsemme, eikä meiltä vaadita enempää kuin jaksamme. Herra on väkevyytemme ja ilomme. Pysykäämme Hänessä! Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus on kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *