kirkkovuosi

Sellaista rakkautta meitä kohtaan

Sellaista rakkautta meitä kohtaan - mariannastalnacke.comPitkäperjantai – tai hyvä perjantai niin kuin englanninkieliset Jeesuksen ristinkuoleman päivää kutsuvat – saa minut aina hartaan ihmetyksen valtaan. Joku kuoli tällaisen syntisäkin takia. Ja ei millaista tahansa kuolemaa, vaan brutaalin kidutuskuoleman. Ja kaikki tämä profetoitiin tapahtuvaksi jo satoja vuosia ennemmin. Jumala tiesi, että tämän piti tapahtua, niin paljon hän meitä rakasti. Niin paljon hän ikävöi saada meidät jälleen yhteyteensä. Sellaista rakkautta, meitä kohtaan.

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. (Room. 5:8)

Eikä se ollut kuka tahansa joka kuoli meidän tähtemme. Se oli itse Jumalan Poika, Jeesus, joka otti päällensä syntimme, saamattomuutemme, kaikki rikkomuksemme, riitamme ja rumuutemme, häpeän ja hämäräperäiset ja itsekkäät hommamme. Hän, joka oli viaton, otti rangaistuksemme. Meidän syntimme kiduttivat Jeesusta. Kyllä, me olimme siellä huutamassa ’ristiinnaulitse’. Herra, armahda!

Sellaista rakkautta meitä kohtaan

Vain Jumala pystyi luomaan rujosta ristinkuolemasta jotain niin ihmeellisen ihanaa. Siksi tämän päivän nimi ei ole huono perjantai, vaan päivä on sekä hyvä että pyhä. Tunnit ristillä olivat kiistatta pitkät ja kivuliaat, mutta ne olivat kuitenkin määräaikaisia. Sen sijaan kaikki se hyvä, joka ristinkuolemalla aikaansaatiin, on sen sijaan pysyvää. Sellaista rakkautta meitä kohtaan!

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16)

Sellaista rakkautta tosiaan. Jeesuksen tähden saamme olla matkalla iankaikkiseen iloon. Siksi kaikki paha myös meidän elämässämme on vain hetkellistä. Voitto Jeesuksessa on ikuinen. Jumalan armo on ikuinen. Taivas on ikuinen. Kiitos, Jeesus!

 

Rakas Taivaan Isä,
Olet niin ihmeellisen hyvä meille.
Rakkautesi on todellakin ääretöntä.
Lähetit jopa Jeesuksen kuolemaan puolestamme ristille.
Anna meille meidän syntimme anteeksi, Herra!
Anna meille armoa armon päälle ja
tee meistä itsesi kaltaisia.
Kiitos, että teit jotain mielettömän upeaa
niin järkyttävän kamalasta.
Johdata meidät luoksesi taivaaseen.
Jeesuksen ihmeellisessä nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinä ajattelet Jumalan rakkaudesta? Eikö olekin ihmeellistä, että meidän tähtemme Jeesus meni ristille? Ei ole mitään mitä Jumala ei tekisi, jotta hän saisi olla sinun kanssasi yhteydessä! Sinä olet Jumalan silmäterä. Ei valuteta Jeesuksen verta hukkaan, vaan otetaan hänen uhrilahjansa kiitollisina vastaan. Kiitos, Jeesus! Ole ylistetty!

1 thought on “Sellaista rakkautta meitä kohtaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *