kirkkovuosi

Mitä pääsiäisen jälkeen?

Mitä pääsiäisen jälkeen - mariannastalnacke.comEn lue Raamattua minkään erityisen ohjelman mukaisesti. Tapani on vain lukea luku tai pari sekä uutta että vanhaa testamenttia päivittäin (ja, kyllä vain, on päiviä jolloin näin ei tapahdu). Sitten kun olen lukenut ne läpi, aloitan niiden lukemisen alusta, usein jollakin toisella käännöksellä. Joten olin hyvin ilahtunut, kun pääsiäismaanantaina luettavakseni osui heprealaiskirjeen viimeiset luvut, sillä ne kiteyttävät pääsiäisen sanoman niin hienosti. Joten jos mietit ’mitä pääsiäisen jälkeen?’, tämä sanoma on myös sinulle.

Rauhan Jumala,
joka ikuisen liiton uhriveren tähden
on nostanut kuolleista
lampaiden suuren paimenen,
meidän Herramme Jeesuksen,
varustakoon teidät hyvillä lahjoillaan, niin että voitte täyttää hänen tahtonsa. Sen, mikä on hänelle mieleen, hän itse tehköön meissä, hän ja Jeesus Kristus. Hänen on kunnia aina ja ikuisesti. Aamen. (Hepr. 13:20-21)

Mitä pääsiäisen jälkeen?

Nyt kun pääsiäispyhät ovat takanapäin, meidän tulee elää ylösnousemuselämää. Rentoudu, se on täytetty, kuten Jeesus sanoi ristillä. Työ on jo tehty, kaikki on valmistettu. Meidän tulee vain vastaanottaa se ja antaa sen juurtua omaan elämäämme. Rauhan Jumala nosti Jeesuksen kuolleista ja niin tehdessään tarjoaa meille iankaikkista elämää. Emme me sitä ansaitse. Siitä huolimatta se on meidän uskoessamme Jeesukseen.

Iankaikkinen elämä, pelastus, vapautus kuolemasta ja synnistä ovat meidän yksin armosta, yksin Kristuksen tähden. Tämä on jotain niin suurta, ettemme saa laittaa näitä lahjoja hyllylle, vaan otetaan ne käyttöön. Meidän jokapäiväinen elämämme tulee muuttumaan, jos annamme Jeesuksen näyttää meille, millaista on olla nostettu kuolleista hänen kanssaan. Sillä sitä usko on: olla elossa Kristuksen kanssa. Tätä siis tapahtuu pääsiäisen jälkeen.

Samoin on teidän laitanne, veljeni. Kristuksen kuolemassa te hänen ruumiinsa jäseninä olette kuolleet vapaiksi laista ja kuulutte nyt toiselle, hänelle joka on herätetty kuolleista. Näin me kannamme hedelmää Jumalalle. (Room. 7:4)

Ylösnousemuselämä

Joten annetaan Jumalan varustaa meidät hyvillä lahjoillaan, jotta voimme täyttää hänen tahtonsa. Tässä ei ole kyse siis sinun taidoistasi tai mahdollisuuksistasi, vaan siitä, että Jumala valmistaa sinut työhönsä loppumattomilla varustuksilla, lahjoilla ja siunauksilla. Kyllä, sinut on kutsuttu tekemään Jumalan tahto ja kantamaan hedelmää. Mutta ei yksin. Jumala tekee sinussa ja sinun kauttasi, mikä on hänelle mieleen. Joten rentoudu. Nojaa Jumalaan ja anna hänen loistaa kauttasi. Kaikki tämä on Jumalasta lähtöisin. Mutta sinä saat nauttia ylösnousemuselämästä Jeesuksen kanssa. Mitä enemmän nautit siitä, sitä toiveikkaammaksi tulet. Ja mitä enemmän pysyt Jeesuksessa, sitä enemmän hedelmää kannat. Onnellisuutesi kietoutuu Jeesukseen, sitä ei edes ole ilman Jeesusta. Mutta miten upeaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ylösnousemuselämä todella on. Tätä siis tapahtuu pääsiäisen jälkeen.

 

Rakas Jumala,
Sinun lahjasi ovat niin yltäkylläisen anteliaita.
Emme ole mitään ja silti rakastat meitä;
me antaudumme sinulle ja sinä luot menneisyydestämme kauneutta.
Täytä jokainen sielumme nurkka armollasi,
ylösnousemusilolla ja iankaikkisella toivolla.
Näytä miten elää jokapäiväistä ylösnousemuselämää.
Tee meistä niin eläviä, että ihmiset ympärillämme näkevät meissä sinut.
Varusta meidät hyvillä lahjoilla tehdäksemme sinun tahtosi
ja kantaaksemme paljon hedelmää.
Tee meissä, mikä on sinulle mieluisaa.
Haluamme olla sinuun niin kietoutuneita,
ettemme enää itsekään erota meitä toisistamme.
Anna meidän hehkua sinulle.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinä ajattelet? Mitä tapahtuu pääsiäisen jälkeen? Miten sinä elät ylösnousemuselämää? Eikö olekin jännittävää, että meitä kutsutaan suureen seikkailuun Jeesuksen kanssa? Ja erityisesti se, että tämä ei ole meistä kiinni. Jumala varustaa meidät ja tekee meissä ja meidän kauttamme sen, mikä on hänelle mieluisaa. Tämä on hyvin voimaannuttavaa, eikö? Meidän tehtävämme on nauttia Jeesuksesta ja ylösnousemuselämästä. Yksi päivän matka kerrallaan.
Siunausta sinulle, rakas ystäväni! Ylösnousemusiloa päivääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *