uskossa kasvaminen

Vapauta uskon voima elämääsi

Vapauta uskon voima elämääsiMurehditko tai stressaatko aivan liikaa? Emmekö me ole hulluja? Jumala on luvannut pitää meistä huolen. Kuitenkin me murehdimme ja stressaamme asioista. Meille on annettu usko. Mutta jostakin syystä emme osaa vapauttaa uskon voimaa elämäämme. Emme tiedä miten elää stressittöntä elämää Jumalan lapsina. Tämä on jotain mitä parhaillaan itse opettelen ja se tuntuu olevan elinikäinen projekti. Mutta jaan sen, minkä olen tähän asti oppinut. Kerro sinä minulle, mitä sinä olet oppinut.

Jeesus sanoi heille: ”Uskokaa Jumalaan. (Mark.11:22)

Usko on Jumalan lahja meille. Mutta usko ei ole vain jotakin, mitä meillä ’on’, vaan se – ja sen voima – on tarkoitettu otettavaksi käyttöön. Ei vain joskus ja jouluna, vaan säännöllisesti. Miten me voimme vapauttaa uskon voiman elämäämme? Ja miten voimme elää siten, että luottaisimme siihen, että Jumala kannattelee meitä?

Vapautamme uskon voiman käyttöön…

John Ortberg on sanonut, että rukouksen päämäärä on sekä elää että sanoittaa elämäämme iloisessa tietoisuudessa Jumalan läsnäolosta, aivan kuten Jeesus eli jokapäiväisen elämänsä tietoisena Isänsä läsnäolosta. Myös meidän tulee oppia elämään tällä tavalla. Tämä näyttää olevan avain stressittömään elämään.

Kun olemme tietoisia Jumalan läsnäolosta elämässämme, usko tuntuu helpolta ja luonnolliselta. Kaikki tämä tapahtuu myös meille, kun elämme jatkuvassa keskusteluyhteydessä Jumalan kanssa. Mitä enemmän nojaamme Jumalaan, sitä vähemmän paineita tunnemme omilla harteillamme.

…rukoilemalla

Rukous ei ole valinnaista kristityille, se on tarkoitettu olemaan meille elämäntapa. Meidät on kutsuttu elämään koko elämämme Jumalan kanssa ja parhaiten se tapahtuu juuri rukouksessa. Kokeile myös raamatunkohtien pohjalta rukoilua ja siten niiden omakohtaista omistamista. Joskus olen kokenut hyväksi myös ääneen lausua keskeisiä uskon kohtia, jotka haluan vapauttaa omaan elämääni. On tärkeää löytää ne omat luontevat tavat kommunikoida Jumalan kanssa, sillä voimme vapauttaa uskon voiman elämäämme juuri rukoilemalla.

Uskoa ei todellakaan harjoiteta vain sunnuntaisin, vaan elämme sitä todeksi joka päivä Jumalan läsnäolossa. Kun teemme näin, vapautamme uskon voiman käyttöömme. Ja tämä juuri on avain stressittömään elämään. Silloin emme enää elä me, vaan Kristus meissä. Joten meidän ei tarvitse enää murehtia, saamme jättää murheemme Kristukselle. Elämämme ei ole omassa varassamme, vaan armon varassa. Joten rentoudutaan. Kyse ei ole meistä, vaan Kristuksesta meissä.

 

Rakas Jumala,
Anna anteeksi meidän murehtimisemme ja stressaamisemme.
Haluamme elää uskon varassa, näytä meille miten.
Näytä meille miten turvautua sinuun, eikä itseemme.
Anna meille anteeksi, että kuvittelemme,
että hyvinvointimme olisi meidän varassamme.
Vapauta uskon voima elämäämme
ja auta meitä jättämään elämämme sinun hallintaasi.
Edesauta meitä elämään tietoisena rakastavasta läsnäolostasi.
Voimaannuta meidät nauttimaan elämästämme sinun lapsinasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

On aivan huikeata tajuta, että elämämme ei sittenkään ole omassa varassamme, vaan saamme elää armon varassa. Ja sitä riittää. Enemmän kuin riittää. Sitä on yltäkylläisesti. Hallelujaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *