kirkkovuosi

Hiljaisen viikon tunnevuoristorata

hiljaisen viikon tunnevuoristorata

Hiljaisen viikon tunnevuoristorata alkaa palmusunnuntaina, kun saamme maistaa Jeesuksen ratsastaessa Jerusalemiin kansansuosion ja menestyksen suloisuutta. Sitä seuraa epäonnistumisen ja pettämisen kitkerä maku seuratessamme Jeesuksen ristiinnaulitsemista pitkäperjantaina. Onneksi matka ei pääty tähän, vaan se loppuu ylitsevuotavaan ylösnousemusriemuun pääsiäisenä. Miten sinä selviät kaikesta tästä?

Jeesus ottaa kaikki väärät odotukset, kaikki omavanhurskaat ajatuksemme, kaikki epäonnistumisemme, pettymyksemme ja petoksemme ja kantaa ne ristillä, jotta me voisimme saada niistä vapautuksen. Jotta me voisimme pääsiäisaamuna vastaanottaa, mitä hän haluaa meille antaa: puhtaat sydämet täynnä Jumalan armoa, rakkautta ja rauhaa.

Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. (Hes. 36:26)

Annan Pyhän Hengen tehdä työtään minussa matkatessani hiljaisen viikon tunnevuoristorataa. Hyvin pian huomaan, että myös minulla on vääriä odotuksia Jeesusta kohtaan. Minun pitää luovuttaa ne ja omavanhurskauteni ristin juurelle. Muutoin en koe ylösnousemusiloa pääsiäisaamuna ja minä todella haluan ja tarvitsen juuri sitä.

Hiljaisen viikon tunnevuoristorata

Jeesus tuli maailmaan, koska ihan jokainen meistä tarvitsee häntä. Me emme pysty pelastamaan itseämme millään konstilla. Kiltteys ei vie meitä taivaaseen, Jeesukseen uskominen ja armon vastaanottaminen tekee sen.

Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä,
se pelastuu.
(Ap.t. 2:21)

Siksi pidän lujasti kiinni kunnes tämä hiljaisen viikon tunnevuoristorata tulee loisteliaaseen päätökseensä. Jumalan pelastussuunnitelma on ihmeellisempi kuin pystymme ymmärtämään. Mutta se on valmisteltu suurella rakkaudella meitä jokaista varten. Otetaan se vastaan kiitosten ja ylistyksen kera.

Rakas Jumala,
Sinä olet ihmeellinen.
Kiitos, että olet valmistanut pelastuksen meitä varten.
Me ylistämme ja kiitämme sinua, että lähetit Jeesuksen kuolemaan puolestamme.
Kiitos kaikesta, mitä olet tehnyt ja teet meitä varten.
Olemme ikuisesti kiitollisia ja otamme iloissamme vastaan kaiken, mitä sinulla on meitä varten varattuna.
Ohjaa meitä, johdata meitä ja valmista sydämemme vastaanottamaan ylösnousemusilo.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole, ystäväni, suuresti siunattu! Elä rohkeasti hiljaisen viikon tapahtumat uudelleen ja anna sinäkin Pyhän Hengen tehdä työtään sinussa. Jeesus tuli meitä varten. Hän tietää, miksi tarvitsemme pelastusta ja hän haluaa sen suurella rakkaudella antaa ihan jokaiselle meistä. Otetaan liikuttuneina vastaan Jeesuksen ristintyö. Sen suurempaa rakkautta ei olekaan. Siunattua hiljaista viikkoa ja riemullista pääsiäistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *