Jeesus, kirkkovuosi

Usko ylösnousseeseen Kristukseen

usko ylösnousseeseen Kristukseen

Rakastan pääsiäistä. Vielä tarkemmin sanottuna rakastan Jeesuksen ylösnousemusta. Raamattu iloiten julistaa ”Herra on todella noussut kuolleista!” (Luuk.24:34) Jos me uskomme, että Jeesus kuoli ristillä meidän puolestamme ja on nyt ylösnoussut, uusi voima vaikuttaa meidän elämässämme. Sillä Jeesus tulee herättämään myös meidät kuolleista. Kuolemaa ei ole niille, joita kannattelee usko ylösnousseeseen Kristukseen. Hallelujaa!

Jeesuksen sanoin ”Ja lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan, vaan viimeisenä päivänä herätän heidät kaikki. Minun Isäni tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä. Viimeisenä päivänä minä herätän hänet.» …Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä. (Joh. 6:39-40, 44)

Kolme kertaa tässä raamatunkohdassa Jeesus kertoo meille, että hän herättää meidät viimeisenä päivänä. Tämä ei ollut lipasahdus, vaan hän tarkoitti sitä. Joten Jeesuksen mukaan, jokainen joka uskos ylösnouseeseen Kristukseen, on ikuinen elämä. Itse Jeesus herättää sinut viimeisenä päivänä.

Usko ylösnousseeseen Kristukseen

Joten pääsiäinen ei ole vain joku uskonnollinen pyhäpäivä. Pääsiäinen on Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Ja myös kaikkien niiden juhla, joilla on usko ylösnousseeseen Kristukseen, sillä he saavat iankaikkisen elämän. Tämä on keskeinen kristinuskon oppi ja se todellakin muuttaa kaiken paremmaksi.

Missä on voittosi, kuolema?
Missä on pistimesi, kuolema?
Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. 
Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!
(1. Kor. 15:54-57)

Tämä maanpäällinen elämä on täynnä kuolemaa, vaikeuksia ja surua, mutta Jeesuksen ylösnousemus tuo meille toivon: tämä elämä ei ole kaikki, mitä on. Elämä ja valo voittaa kuoleman ja pimeyden. Me olemme matkalla taivaaseen ja Jeesus itse auttaa meidät perille. Hallelujaa!

Rakas Jumala,
Kiitos, että sinä olet suunnitellut ja valmistanut kaiken niin kauniisti meitä varten.
Ole ikuisesti ylistetty kaikesta, mitä olet tehnyt meidän hyväksemme.
Kiitos, että rakastat meitä niin paljon, että annoit ainokaisen poikasi, jotta me voisimme päästä yhteyteesi.
Auta meitä iloitsemaan Jeesuksen ylösnousemuksesta arkielämässämmekin ja
auta meitä elämään ylösnousemuksen voimassa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, Jeesus on ylösnoussut! Voi miten riemullinen tieto! Me saamme olla ylösnousseen todistajia ja viedä ilosanomaa eteenpäin. Jeesus ei jäänyt hautaan, vaan hän on noussut ylös! Tämä riemullinen tieto muuttaa kaiken. Meillä on elävä Jumala, joka sovitti syntimme, että pääsemme ikuiseen iloon. Siksi elämme ylösnousemuksen toivossa ja riemuitsemme silloinkin, kun taivas näyttää hetkellisesti pimenevät. Ole suuresti siunattu, uskonveli tai -sisar! Sinut on kalliisti lunastettu ja sovitettu. Ota Jumalan lahjat vastaan ja elä iloiten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *