Jeesus, kirkkovuosi

Kristus keskellämme

Kristus keskellämme
Moderni kreikkalainen ikoni: ylösnousemus/Wikipedia

Pääsiäisaika – pääsiäissuununtain ja helluntain välinen aika – tuntuu hyvin pyhältä. Tänä vuonna olen erityisesti ihmetellen ajatellut Jeesuksen ylösnousemusta. Jollain lailla se on valloittanut jokaisen kuutiosentin sielustani ja olen aivan ihmeissäni. Ystävät, Jeesus on ylösnoussut! Totisesti ylösnoussut! Ylösnoussut Kristus keskellämme, miten ihmeellistä tämä onkaan.

Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi. (1 Kor. 15:21-22)

Me emme todellakaan mitenkään ansaitse Jumalan rakkautta tai Kristuksen uhrautumista meidän puolestamme. Kuitenkin juuri niin tapahtui. Kaikki on valmista. Tämä pyhä lahja on meidän, jos me haluamme sen. Jos meillä vain on aikaa hidastaa ja nöyrtyä ensin tiedostamaan, että tarvitsemme pelastusta ja sitten vastaanottamaan sen. Me emme pysty koskaan sitä itse ansaitsemaan (eikä meidän tulekaan siihen edes pyrkiä), mutta pelastus on meidän vain siksi, että Jumala rakastaa meitä niin tavattoman paljon.

Kristus keskellämme

Joten jatkan ihmettelyäni ja toivotan ylösnousseen Kristuksen tervetulleeksi, kun hän näin ilmestyy minullekin. Tuntuu aivan siltä kuin Jumala olisi laajentamassa sydäntäni jollekin uudelle. Tai ehkä Jumala vain osoittaa minulle tien takaisin perusasioihin. Kristinusko ei ole vain oppikokoelma, se on suhde elävän Jumalan kanssa.

Jos siis teissä asuu Jumalan Henki, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, niin hän, joka herätti Kristuksen kuolleista, on tekevä eläviksi myös teidän kuolevaiset ruumiinne teissä asuvan Henkensä voimalla. (Room. 8:11)

Kristillinen usko on villi ja voimakas. Liian usein unohdamme sen. Unohdamme ylösnousemuksen todellisuuden ja sen voiman. Ja sen mukana menetämme uskomme perusolemuksen. Mutta vesitetty usko ei ole tarpeeksi hyvä. Me tarvitsemme ylösnoussutta Kristusta ja Jumalan armoa pelastavana, pyhittävänä ja voimannuttavana voimana. Ja niinhän meillä onkin, kun ne uskoen vain otamme vastaan. Minä aion tehdä juuri niin elämäni jokaisena päivänä. Mikset ala kanssani ylistämään ja palvelemaan ylösnousutta Kristusta?

Rakas Jumala,
Sinä olet ihmeellinen:
annoit ainokaisen poikasi kuolemaan meidän puolestamme ja
sitten herätit hänet kuolleista kolmantena päivänä.
Antaudumme sinulle, Herra.
Pelasta, pyhitä ja voimaannuta meidät armollasi.
Näytä meille miten elää ylösnousemusilossa ja -voimassa elämämme joka päivä.
Jeesuksen Kristuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Hei, rakas ystävä! Mitä sinulle kuuluu? Toivottavasti pääsiäisen ilosanoma on tavoittanut sinun sydämesi pimeimmätkin sopukat. Sillä ilman iloa ja toivoa elämä käy turhan raskaaksi. Onneksi meidän ei tarvitsekaan jaksaa yksin, vaan saamme siihen taivaallista apua. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Sinä olet Voittajan puolella ja Hänessä elät ikuisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *