Jeesus

Jeesus haluaa auttaa sinua

Jeesus haluaa auttaa sinua

Yksi keskeisimmistä kristillisistä käsityksistä on Jumalan kaikkivaltius. Ajattelemme, että Jumala pystyy tekemään mitä vaan ja hänhän onkin tehnyt ihmeellisiä asioita kautta pelastushistorian, eikö vain? Todellakin. Jumala voi tehdä mitä vain. Mutta sanoisitko myös, että Jeesus haluaa auttaa sinua?

Niinpä. Jumala pystyy mutta haluaako hän auttaa meitä? Tämä on tuhannen taalan kysymys. Uskotko sinä, että Jeesus haluaa auttaa sinua? Jos et usko tätä, et myöskään pidä rukoilemista tärkeänä. Et pidä Raamatun lupauksia ominasi ja, mitä todennäköisemmin, pysyttelet kaukana ja uskosi jämähtää.

Tämä ei ole sitä, mitä haluat, eikö totta? Ja sinua ei todellakaan ole kutsuttu sellaiseen. Joten eteenpäin, rakkaat kristityt! On aika omaksua totuus siitä, että Jeesus haluaa auttaa sinua. Tämä muuttaa sen, miten lähestyt Jeesusta. Ei enää tarvetta pysytellä etäällä. Sen sijaan on aika juosta Jeesuksen luo. Juuri sellaisena kuin olet.

Hänen luokseen tuli silloin muuan spitaalinen. Mies heittäytyi maahan hänen eteensä ja sanoi: »Herra! Jos vain tahdot, sinä voit puhdistaa minut.» Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: »Minä tahdon. Tule puhtaaksi.» Heti mies parani taudistaan. (Matt.8:2-3)

Jeesus haluaa auttaa sinua

Spitaalinen mies ei voinut puhdistaa itseään, silti Jeesus otti hänet vastaan ja kosketti miestä. Meidän ei tarvitse saada elämäämme suoristettua ennen kuin lähestymme Jeesusta. Hän ottaa meidät vastaan juuri sellaisina kuin olemme, koska me emme voi parantaa itseämme, me tarvitsee Jeesusta. Kuten näet, Jeesus sekä pystyy että haluaa auttaa meitä.

Huomasitko, miten tämä spitaalinen mies ei odottanut kutsua, vaan hän teki yllätysvierailun Jeesuksen luokse? Hänen tahtonsa oli niin kova, hänen uskonsa Jeesukseen niin suuri, ettei hän antanut minkään estää häntä pääsemästä Jeesuksen luo. Meillä on selvästikin paljon opittavaa tältä spitaaliselta mieheltä, eikö vain? Meidän tulee siis 2) mennä Jeesuksen luokse ja 2) uskoa hänet Herraksemme, ja sitten 3) pyytää sitä, mitä tarvitsemme.

Liian usein emme kehtaa pyytää Jeesukselta tarvitsemaamme, koska emme usko, että hän haluaisi auttaa meitä. Luulemme olevamme avun ulottumattomissa. Mutta emme me ole. Saatamme ajatella olevamme vastenmielisiä, mutta emme me ole. Jeesus odottaa, että saa tulla luoksemme, koskettaa meitä, parantaa meidät, auttaa meitä. Joten ei evätä Jeesukselta hänen sydämensä toivetta.

Jeesus haluaa auttaa sinua. Anna hänen tehdä niin.

Rakas Jumala,
Sinä olet todella ihmeellinen,
et vain pysty auttamaan meitä, mutta haluat myös tehdä niin.
Tee niin, ole hyvä!
Tulemme eteesin palvoen sinua,
sinä olet kaikkivaltias Jumala,
sano vain sana ja me tulemme autetuiksi.
Siunaa jokaista meistä sillä tavalla, kun juuri me tarvitsemme.
Pese meidät puhtaaksi kaikesta vääryydestä.
Eheytä meidät ja käytä meitä kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole aivan ihmeellistä, että Jeesus haluaa auttaa meitä ihan aina? Spitaali on ällöttävän näköinen, luotaantyöntävä tauti ja silti Jeesus halusi koskettaa ja parantaa tämän miehen. Meidän tilamme tai tilanteemme ei aja Jeesusta pois luotamme. Tähän saamme luottaa ja opetella elämään tässä ilossa. Jeesus haluaa auttaa. Opetellaan siis haluamaan tulla autetuiksi ja annetaan Jeesukselle vapaat kädet tehdä, mitä haluaa. Sillä tavalla tulemme positiivisesti yllätetyiksi ja hellyydellä autetuiksi. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Kuva: Timothy Eberly / Unsplash.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Jeesus haluaa auttaa sinua

 1. Erittäin hyvä kirjoitus! Kyllä se aika tiukassa istuva ajatus on, että haluaako hän juuri minua auttaa… muita kyllä.

 2. Hei, Metsäntyttö! Kiitos kommentistasi (joka valitettavasti oli joutunut roskalaatikkoon, josta sen vasta pelastin). Kyllä se näin on. Varsinkin kun joudumme odottamaan, helposti alamme epäilemään. Mutta kyllä Jeesus haluaa auttaa ihan jokaista meistä. Kiitos sinulle, sisko. Ole suuresti siunattu!

 3. Just se homman nimi on siinä, että uskooko/antaako itselleen mahdollisuuden rukoilla, ilman rukousta ei NS. toivoa saada yhteyttä Jumalaan🤔

  1. Niin, Jeesus ei pakota meitä mihinkään, vaan odottaa meidän kutsua elämäämme. Se on kyllä elämämme paras päätös. Iloa ja siunausta sinulle!

   1. Hei ,Rauhaa. Kiitos ihanista sanoista nyt tarvitsen todellakin Jumalan apua ja esirukousta , Herra tietää , olen täysin loppuunuuput ja Hän näkee sen tarvitsen Jumalan suurta apua ja totisesti virrat erämaahan. Kiitos jos jaksatte muistaa , suurta siunausta ja Jumalan ilmestymistä teille kaikille

 4. Hei ,Rauhaa. Kiitos ihanista sanoista nyt tarvitsen todellakin Jumalan apua ja esirukousta , Herra tietää , olen täysin loppuunuuput ja Hän näkee sen tarvitsen Jumalan suurta apua ja totisesti virrat erämaahan. Kiitos jos jaksatte muistaa , suurta siunausta ja Jumalan ilmestymistä teille kaikille

  1. Hei ja kiitos kommentistasi. Ilman muuta rukoilen puolestasi. Lepää sinä Isän sylissä, sen parempaa paikkaa ei olekaan. Ja odota hyvää, sillä Herra on hyvä. Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *