kristityn elämä

Miten valittaa synnittömästi

Miten valittaa synnittömästi

Neljäs Mooseksen kirja ei ehkä ole Raamatun mielenkiintoisin kirja, mutta se toimi tänään peilinä minulle. Se sai minut kyseenalaistamaan tapani valittaa. Teenkö niin kuin Mooses vai seuraanko tässä asiassa Israelin kansan esimerkkiä? Haluan tietää, miten valittaa synnittömästi. Entäpä sinä?

Kansa alkoi itkeä ja valittaa, eikä tämä ollut Herralle mieleen. (4. Moos. 11:1a)

Israelin kansa oli autiomaassa tyytymätön kaikkeen. Erityisesti he halusivat mitä tahansa muuta syötäväksi kuin mannaa. He muistelivat Egyptin aikoja sellaisella haikeudella, että luulisi, ettei orjuutta ollut koskaan tapahtunutkaan. Israelin kansa valitti, narisi ja kitisi. He olivat todella tyytymättömiä olosuhteisiinsa, eivätkä he luottaneet Jumalan kykyyn pitää heistä huolta (ja tämähän juuri on kaiken takana oleva synti).

Entäpä Mooses sitten? Hän kyllä kuuli kaiken tuon itkun ja voivotuksen. Aivan kuten Jumala, ei Mooseskaan tykännyt siitä. Mitä hän sitten teki? Hän itki asian Jumalalle. Mooses kaatoi tunteensa, vihansa ja pettymyksensä Jumalalle eikä muille ihmisille kuten Israelin kansa teki. Ja arvaapa kuka sai tuloksia aikaan? Mooses tietenkin.

Valittaminen ei saa mitään aikaan. Se saa loputkin hyvät asiat häviämään ja se saa jopa mielialan laskemaan. Voimme väittää, ettemme me valita koskaan. Sen sijaan me kritisoimme, vastustamme tai ilmaisemme negatiivisia tuntemuksia tai mielipiteitä. Mutta, rakas ystävä, nämä ovat kaikki vain eri valittamisen muotoja.

Miten valittaa synnittömästi

Mitä meidän sitten pitäisi tehdä valittamisen suhteen? Pitäisikö meidän feikata tunteemme? Ehdottomasti ei. Mutta meidän ei pitäisi jatkuvasti puhua turhautumisistamme ja negatiivisista tunteistamme tai puhua pahaa toisten ihmisten selän takansa. Meidän tulee oppia valittamaan Jumalalle, ei ihmisille. Sillä se on ainut tapaa valittaa synnittömästi. Ahdistuksemme vähenee sitä mukaa kuin luottamuksemme Jumalaan kasvaa.

Sillä Jumala kuulee meitä ja hänellä on valta puuttua ongelmiimme. Joten aina kun haluat valittaa, tee niin ristin juurella. Voit ajatella, ettei voi tehdä niin, mutta Jeesus tietää kaikki ongelmasi ja haluaa auttaa sinua. Ja se alkaa siten, että olet aito, rehellinen ja tosi.

Kun tuomme valituksemme rukouksessa Jeesukselle, pian huomaamme, mikä on totta ja mikä ei. Ihan vain kuulluksi tuleminen ja rakkauden kohteena oleminen tekee hyvää. Ja sen tietäminen, että meille paras mahdollinen on tapahtumassa, rauhoittaa meidät ja voimaannuttaa meidät odottamaan Jumalaa ja hänen aikatauluaan.

Joten otetaan valittamiseen liittyvät vinkit vastaan Moosekselta eikä Israelin kansalta autiomaassa. Lopetetaan siis ihmisille ruikuttaminen ja tuodaan sen sijaan valitukset ja kaikkinaiset huolet Jumalalle. Tämä on ainoa tapa valittaa synnittömästi. Ja se kaiken lisäksi tuottaa tulosta.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi valittamisemme,
joskus emme edes huomaa tekevämme niin.
Haluamme tehdä kaiken nurisematta,
mutta tarvitsemme siihen apuasi.
Osoita meille, että on turvallista valittaa sinulle,
että haluat nähdä raa’at tunteemme ja todelliset ongelmamme.
Luo meihin uusi henki, Herra.
Tee meistä enemmän Kristuksen kaltaisia.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, ystäväni, taistelet sitten millaisten asioiden kanssa tahansa. Tiedä, että saat itkeä kaikki asiasi Jumalalle ja hän iloitsee siitä, että purat sydäntäsi hänelle. Kun valitat asioitasi Jumalalle, samalla kutsut hänet puuttumaan niihin. Niin kauan kuin muuten vain valitat asioiden laitaa, levität vain negatiivisuutta ympäriinsä. Vain Jeesus voi muuttaa kohtalosi, tilanteesi tai asiasi. Siksi käännyt kaikissa asioissa hänen puoleensa ja odota hyvää, sillä Herra on hyvä! Ole suuresti siunattu, ystäväni. Meillä on Elävä Jumala, joka toimii keskuudessamme. Uskotaan, luotetaan, iloitaan. Ja kiitetään ja ylistetään!

Kuva Road Trip with Raj / Unsplash.

4 thoughts on “Miten valittaa synnittömästi

  1. Kiitos, Mari-Anna! 💛 Olipa tärkeä viesti: Jumalalle saa valittaa. Tämän kun aina muistaisi.
    Hyvyyden voiman ihmeellistä suojaa sinun päivääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *