Jumala

Jumalan rakkauden ulottuvuudet

Jumalan rakkauden ulottuvuudet

Jumalamme on hyvin moniulotteinen. Ja jokainen näistä ulottuvuuksista voidaan vielä jakaa osa-alueisiin. Jumala on siis aina enemmän kuin osaamme edes kuvitella. Mutta hänen syvin ulottuvuutensa on rakkaus ja siksi voimme turvallisesti tukeutua häneen. Olenkin aina rakastanut Paavalin rukousta Efesolaiskirjeen kolmannessa luvussa. Se puhuu Jumalan rakkauden ulottuvuuksista.

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, 1ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät. (Ef. 3:14-19)

Minusta on ihanaa, että Paavali pyysi rukouksessaan, että Kristuksen seurakunta voisi oppia kuinka leveä, pitkä, korkea ja syvä Jumalan rakkaus on. Me kuulumme tähän joukkoon. Olen aina ajatellut tätä kohtaa kutsuna ja vahvistuksena. Voisiko se olla jotain muuta? Mitähän nämä rakkauden ulottuvuudet voisivat olla?

Jumalan rakkauden ulottuvuudet

Mitä voisi leveys tarkoittaa? Voisiko se tarkoittaa sitä, että Jumalan rakkaus peittää meidät aivan kokonaan? Että mikään osa tai ominaisuus meistä ei jää Jumalan rakkauden ulkopuolelle? Miten ihmeellistä. Eikä tämä koske vain meitä vaan koko maailmaa. Jokainen neliökilometri maailmasta on Jumalan huomassa.

Entä sitten pituus? Voisiko se tarkoittaa, että Jumalan rakkautta riittää koko elämämme ajaksi? Että jokainen sukupolvi on Jumalan rakkauden kohteena. Jo vain! Meillä on mahtava Jumala.

Mitä sitten korkeus ja syvyys voisivat tarkoittaa? Voisiko olla, että Jumalan rakkaus on totta sekä silloin kun me liidämme pilvissä että silloin kuin saamme pohjakosketuksen? Että mikään ei pelota Jumalaa pois luotamme? Hän on kanssamme aina. Ei ole sellaista paikkaa tai kokemusta, missä olisimme Jumalan rakkauden ulottumattomissa.

Kyllä vain. Tätä on rakkaus. Minä haluan olla juuri näin rakastettu. Miten siunattu asia: niin minä olenkin. Ja niin olet sinäkin. Sinä olet Jumalan silmäterä. Jeesus kuoli puolestasi. Niin paljon hän sinua rakastaa. Hänen rakkautensa on leveämpi, pitempi, korkeampi ja syvempi kuin voit koskaan aavistaa. Paistattele tässä rakkaudessa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä iankaikkisella rakkaudella.
Auta meitä elämään ja kasvamaan siinä.
Ja jakamaan sitä myös muille.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö Jumalan rakkaus olekin aivan käsittämättömän ihmeellistä? Ja kaikki se on sinua varten. Älä unohdat tätä arkielämän kiireessä. Anna tämän rakkauden muuttaa sinun suhtautumistasi itseesi ja muihin. Sinä olet hyvä tyyppi ja Jumalan rakkauden arvoinen. Joten kohtele itseäsi (ja muitakin) hyvin. Sinä olet rakastettu. Se on sinun tärkein ominaisuutesi. Eikä sitä kukaan voi milloinkaan ottaa pois. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Iloitse identiteetistäsi Jumalan rakkaana lapsena!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *